to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:46 | 30.10.2012

πηγή: https://left.gr/91

Κοινωνία

Τα ψέματα του υπουργού Δημόσιας Τάξης μέσω "κύκλων" του - η απάντηση της Αυγής

Ό,τι δεν είχε το θάρρος να αποκρούσει δημοσίως χθες το μεσημέρι ο Νίκος Δένδιας κατά την ενημέρωση των αστυνομικών συντακτών είχε το θράσος να αμφισβητήσει μέσω "κύκλων" του υπουργείου Δημόσιας Τάξης αργά χθες το βράδυ.


Σε κείμενο που διένειμαν "κύκλοι του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη" αναφέρεται ότι "σχετικά με το ζήτημα των καταγγελιών για δήθεν 'βασανισμούς' κρατουμένων στη ΓΑΔΑ με ηλεκτροσόκ και κάψιμο από αναπτήρες οι ιατροδικαστικές εκθέσεις επιβεβαιώνουν περίτρανα ότι κανένα -μα κανένα- έγκαυμα δεν υπήρξε σε κρατουμένους.

Η επιμονή της εφημερίδας 'Αυγή' στο αντίθετο συνιστά ολίσθημα, καθώς συγχέει ορθοπεδικής φύσεως ερυθρότητα σε έναν τραυματία με... έγκαυμα, παρότι πουθενά δεν γίνεται αναφορά σε κάτι τέτοιο και θα αρκούσε ένα τηλεφώνημα στον ιατροδικαστή για να το διασταυρώσει. Συγγνώμη συνεπώς πρέπει να ζητήσουν η συγκεκριμένη εφημερίδα και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία άκριτα αναπαρήγαγαν τη συγκεκριμένη 'πληροφορία'".

Η απάντηση της "Αυγής"

Η "Αυγή" επικαλείται επίσημα δημόσια έγγραφα όπως είναι τα πορίσματα των ιατροδικαστών καθώς και η αναφορά του ανακριτή προς τον εισαγγελέα που ζητά να διωχθούν οι αστυνομικοί για "παράνομη οπλοφορία (ως προς το όπλο taser)".

Ο Ν. Δένδιας παραμένει έκθετος διότι έσπευσε στη Βουλή να προκαταλάβει τις γνωματεύσεις των ιατροδικαστών με στόχο να τους επηρεάσει και να αθωώσει τους βασανιστές αστυνομικούς. Αυτό που δεν πέτυχε όμως το επιχειρεί τώρα με την υπόδειξή του να ρωτήσει η "Αυγή" άλλους ιατροδικαστές, δηλαδή αμφισβητώντας το πόρισμα στη γραμμή της Χρυσής Αυγής.

Διαβάστε ακόμη:

Πολλαπλά εκτεθειμένος ο Ν. Δένδιας

Ο Ν. Δένδιας καλύπτει τους χρυσαυγίτες αστυνομικούς, αλλά φορτώνει τους μώλωπες σε ακροδεξιούς!

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)