to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:32 | 19.07.2013

Κοινωνία

Τα ψέματα της Χρυσής Αυγής και του Στάθη Μπούκουρα

Ανακοίνωση της Αντιρατσιστικής Πρωτοβουλίας Κορίνθου


Την Παρασκευή, 5/7, διακόσιοι Κορίνθιοι, κυρίως νέοι, είπαν ένα βροντερό «όχι» στο ναζισμό, συμμετέχοντας στην αντιφασιστική πορεία που κάλεσε η Πρωτοβουλία μας – πορεία που αποσιωπήθηκε πλήρως από τα τοπικά ΜΜΕ. Ήταν η μαζική απάντησή μας στον ξυλοδαρμό δύο Κορίνθιων από δέκα χρυσαυγίτες με σιδερογροθιές και αλυσίδες, επίθεση που έγινε την Παρασκευή 28/6 στο πανηγύρι του Απ. Παύλου μπροστά σε δεκάδες Κορίνθιους και συνάντησε την πανελλαδική κατακραυγή.

Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Στάθης Μπούκουρας στο κεντρικό δελτίο του Κορινθιακού καναλιού AXION TV στις 8 Ιουλίου, μιλώντας για τα επεισόδια που έγιναν στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στην Κόρινθο το Σάββατο 6 Ιουλίου, αναφέρθηκε στα μάρμαρα τα οποία λέει ομάδα κουκουλοφόρων έσπασαν από το προαύλιο της εκκλησίας του Απ. Παύλου και τα οποία υποτίθεται πέταξαν προς τα γραφεία. Αυτό, σύμφωνα και με έρευνα συμπολίτισσάς μας (http://ypirxelogos.blogspot.gr/2013/07/blog-post_10.html?spref=fb), φυσικά δεν ισχύει. Αλλά και η ανακοίνωση της αστυνομίας, την οποία αυτή τη φορά ο κ. Μπούκουρας δεν λαμβάνει υπόψη, αναφέρει ξεκάθαρα από πού προήλθαν τα μάρμαρα και ποιος προκάλεσε ζημιές και τραυματισμό:

«Από το εσωτερικό των γραφείων και ιδίως από το δεύτερο και τρίτο όροφο, πετάχτηκαν κομμάτια μαρμάρων προς τους συγκεντρωθέντες εξωτερικά, με αποτέλεσμα να προκληθούν φθορές σε (5) συνολικά σταθμευμένα οχήματα και να τραυματιστεί ελαφρά ένας ημεδαπός.»

Επίσης υπάρχουν άφθονοι αυτόπτες μάρτυρες, σύμφωνα με ρεπορτάζ του site του Νίκου Χατζηνικολάου, που είδαν το βουλευτή να βγάζει όπλο και να πυροβολεί στον αέρα 4-5 φορές – ενώ σε βίντεο που κυκλοφόρησε φαίνεται τρύπα και σε παρμπρίζ αυτοκινήτου.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)