to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:06 | 06.08.2017

Πολιτική

Τα ψέματα και τις ανακρίβειες Βαρουφάκη αναλύει στη «Νέα Σελίδα» πρώην στενός συνεργάτης του

Ο στενός συνεργάτης του Γιάνη Βαρουφάκη την περίοδο που εκείνος ήταν υπουργός Οικονομικών, Δημήτρης Γιαννόπουλος, σε άρθρο του στην «Νέα Σελίδα», αμφισβητεί πολλά από όσα αποκαλύπτει ο πρώην υπουργός στο βιβλίο του «Ενήλικοι στο Δωμάτιο»


Ο εξ απορρήτων σύμβουλος του τέως υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, αμφισβητεί μέσω άρθρου του στην εφημερίδα Νέα Σελίδα αρκετές πτυχές όσων υποστηρίζει το βιβλίο «Ενήλικες στο Δωμάτιο». Ο Δημήτρης Γιαννόπουλος, πρώην σύμβουλος του Βαρουφάκη, που ήταν παρών σχεδόν σε όλες τις κρίσιμες συνεδριάσεις, εντοπίζει αρκετές ανακρίβειες και αντιφάσεις στην εξιστόρηση του πρώην υπουργού.

Για παράδειγμα, σχετικά με το περιβόητο Σχέδιο Β ή αλλιώς Σχέδιο Χ, ή παράλληλο σύστημα πληρωμών, ο κ. Γιαννόπουλος υποστηρίζει πως υπάρχει μεγάλη απόσταση ανάμεσα στη σκέψη-νύξη-συζήτηση για την εκπόνηση ενός σχεδίου έκτακτης ανάγκης και στην υλοποίησή του. Ακόμη κι αν υπήρξαν οι σκέψεις, λέει ο κ. Γιαννόπουλος, δεν υπήρξαν ποτέ οι προϋποθέσεις για την υλοποίησή του. Επιπλέον, ο ίδιος λέει πως ο Αλέξης Τσίπρας ανέθεσε στα μέσα Μαρτίου του 2015, στον Γκάλμπρεϊθ τη σύνταξης μιας έκθεσης ιδεών την οποία εκείνος παρέδωσε στον Βαρουφάκη τον Μάιο του 2015. Ο αμερικανός οικονομολόγος έχει δηλώσει δημόσια πως δεν είχε ιδέα για το παράλληλο σύστημα πληρωμών.

Σχετικά με την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, ο κ. Γιαννόπουλος υποστηρίζει πως ο Βαρουφάκης την χαντάκωσε υπογράφοντας το ανακοινωθέν της 20ης Φεβρουαρίου 2015, που δεν προβλέπει τίποτα σχετικά με την αναδιάρθρωση του χρέους. Αντίθετα, «χαιρετίζει» τη δέσμευση Βαρουφάκη για έγκαιρη εξόφληση των υποχρεώσεων της χώρας (πληροφορίες: altsantiri.gr).

Ν. Βούτσης: «Ο Βαρουφάκης δεν είναι συγγραφέας Βίπερ… Συμμετέχει συνειδητά στο μέτωπο κατά του ΣΥΡΙΖΑ, μαζί με τη ΝΔ, μιντιακά και τραπεζικά συμφέροντα»

Επίθεση στον Γιάνη Βαρουφάκη εξαπολύει ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, σε συνέντευξη του στη «Νέα Σελίδα», καταλογίζοντας στον πρώην υπουργό Οικονομικών «αντι-ΣΥΡΙΖΑ κίνητρα». «Η συστηματική τροφοδότηση με υλικό παραπολιτικής και μικροπολιτικής, την οποία κάνει ο κ. Βαρουφάκης, είναι απολύτως ενταγμένη οργανικά και συνειδητά στην προσπάθεια του αντι-ΣΥΡΙΖΑ μετώπου που επιχειρείται να υπάρξει με επίκεντρο την αξιωματική αντιπολίτευση και συμφέροντα μιντιακά, τραπεζικά και γενικότερα, τα οποία αισθάνονται ότι χάνουν» σημειώνει χαρακτηριστικά. «Δυστυχώς, ενώ τιμήθηκε από μια κυβέρνηση ως ένας από τους κορυφαίους υπουργούς σε μια δύσκολη καμπή για τη χώρα, λειτουργεί με όρους μικροκομματικούς, μικροπολιτικούς και με στοχοποίηση προσώπων και τότε συναδέλφων του, όπως πρώτα απ’ όλα ο πρωθυπουργός, που του είχε επιδείξει και προσωπικά την εμπιστοσύνη του» συμπληρώνει.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)