to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:40 | 06.04.2017

πηγή: Στο Κόκκινο

Πολιτική

Τα ψέματα για το επίδομα γάμου και οι ανοησίες για τα αποθεματικά του ΟΑΕΔ

Ο γραμματέας του υπουργείου Εργασίας Ανδρέας Νεφελούδης, μιλώντας Στο Κόκκινο και τον Στάθη Σχινά, καυτηριάζει τα φαινόμενα παραπληροφόρησης και φαινομενικής άγνοιας στην αντιπολίτευση.


Στο πλαίσιο της εκτενούς συνέντευξης που παραχώρησε για τις 170.000 νέες θέσεις εργασίας του Μαρτίου, κατά 38.000 περισσότερες από τις απώλειες, αλλά και της μείωσης κατά σχεδόν τρεις ποσοστιαίες μονάδες της μερικής απασχόλησης και της ανασφάλιστης εργασίας, ο κ. Νεφελούδης καυτηρίασε τα φαινόμενα παραπληροφόρησης και φαινομενικής άγνοιας στην αντιπολίτευση.

«Έχω μπροστά μου ένα απόσπασμα από μία άλλη καλή εφημερίδα, την «Ελευθερία του Τύπου», που έχει πάλι ένα ψέμα. Γράφει ότι «είναι στον αέρα το επίδομα γάμου για 400.000 εργαζόμενους, εξαιτίας κυβερνητικού τρικ στη νέα συλλογική σύμβαση εργασίας ... ακούστε τι ψέματα μπορεί να πουν οι τύποι ... Αναρωτιέμαι πώς αυτός ο δημοσιογράφος, που ξέρει πολύ καλά, γράφει τέτοια ψέματα», είπε ο κ.Νεφελούδης.

Όπως διευκρίνισε, «στη νέα Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας -που κατά την εκτίμησή μας και νομοθετικά αποδεδειγμένο, βιάστηκαν οι κοινωνικοί εταίροι ... έβαλαν σαν θεσμικό τεχνικό όρο το επίδομα γάμου και αυτό έχει χαρακτηριστικά κανονιστικής πράξης, αφορά τους πάντες που συμμετέχουν στην ΕΓΣΣΕ. Η συμμετοχή του επιδόματος γάμου είναι απόλυτη συνεργασία και συμφωνία των κοινωνικών εταίρων, χωρίς καμία εμπλοκή της κυβέρνησης», ξεκαθάρισε ο ίδιος, για να καταλήξει σχολιάζοντας «κρίμα, γιατί και δημοσιογράφοι που είναι σχετικά έγκριτοι αλλά και εφημερίδες τέτοιες γράφουν τόσο πολλά ψέματα και δημιουργούν πανικό σε χιλιάδες εργαζόμενους».

Αναφέρθηκε επίσης στο θέμα που δημιουργήθηκε με τα αποθεματικά του ΟΑΕΔ, το οποίο χαρακτήρισε «μία ανοησία του κ.Βρούτση, μία διαδικασία εκμετάλλευσης της καλής εφημερίδας που δεν ξέρει τι σημαίνει χρηστή διαχείριση».

«Είναι μία υπόθεση που έχει ξεκινήσει από το '50, όλοι οι δημόσιοι φορείς με βάση τον τότε αναγκαστικό νόμο 1611 υποχρεούνται να βάζουν τα αποθεματικά που δεν έχουν σχέση με ταμειακή διαχείριση σε τραπεζικό σύστημα, στην Τράπεζα της Ελλάδας», σημείωσε ο κ. Νεφελούδης. \Το 2015, με την διαδικασία της κρίσης μπήκαν τα αποθεματικά πολλών οργανισμών του Δημοσίου στην Τράπεζα της Ελλάδας, σε κοινό λογαριασμό με ομόλογα και στη συνέχεια, «στην πορεία διαπιστώσαμε ότι έχουν πολύ καλύτερες αποδόσεις, για να μπορεί πολύ καλύτερα ο ΟΑΕΔ να εξυπηρετεί τους ανέργους, όλους τους δοκιμαζόμενους που αυτοί δημιούργησαν. Οι καλές αποδόσεις ... θεωρούνται και αυτές κακό πράγμα ... τι να πει κανείς για έναν υπουργό που το ήξερε, το είχε χρησιμοποιήσει παλαιότερα και λέει ψέματα για να παίξει το ρόλο του λαγού σε σχέση με τη διαπραγμάτευσης», σχολίασε χαρακτηριστικά.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)