to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Τα πρωτοσέλιδα του ξένου Τύπου (5.6.2015)

Οι εξελίξεις γύρω από την Ελλάδα και την διαπραγμάτευση με τους θεσμούς πρωταγωνιστούν γι ακόμη μία φορά στα πρωτοσέλιδα του διεθνή Τύπου, με τους τίτλους και τα άρθρα να αναφέρονται και στο θέμα της πληρωμής της δόσης στο ΔΝΤ.


DEUTSCHE WELLE
Προς νέα παράταση του τρέχοντος προγράμματος; Δεδομένου ότι η ελληνική υπόθεση εξελίσσεται σε μία εξίσωση με πολλούς αγνώστους που δύσκολα μπορεί να λυθεί άμεσα, φαίνεται να πέφτει τώρα στο τραπέζι νέα πρόταση ώστε να δοθεί μία ανάσα στις διαπραγματεύσεις. Σύμφωνα με συγκλίνουσες πληροφορίες της Die Welt και της Handelsblatt, εξετάζεται το ενδεχόμενο παράτασης του τρέχοντος προγράμματος για μερικούς μήνες και μέχρι το φθινόπωρο. «Από τεχνικής πλευράς το βήμα αυτό είναι αναπόφευκτο, δεν υπάρχει σχεδόν καμία άλλη δυνατότητα για να βγάλει η Ελλάδα το καλοκαίρι», υποστηρίζουν διαπραγματευτικοί κύκλοι τους οποίους επικαλείται η Die Welt.
 
FINANCIAL TIMES
Οι Έλληνες καθυστερούν να πληρώσουν το ΔΝΤ εν μέσω αντιδράσεων.


 
THE ECONOMIST
Δόθηκε παράταση. Παρά το γεγονός ότι καθυστερούν οι πληρωμές στο ΔΝΤ, διαφαίνεται στον ορίζοντα η συμφωνία Ελλάδας-δανειστών.
 
BBC
Μαζική παραβίαση ηλεκτρονικών δεδομένων σημειώθηκε στις ΗΠΑ. Οι αμερικανικές αρχές υποπτεύονται πως πίσω από την ηλεκτρονική επίθεση βρίσκονται Κινέζοι χάκερς οι οποίοι φέρονται να απέκτησαν πρόσβαση στα δεδομένα που αφορούν σε περίπου 4.000.000 – πρώην και νυν – εργαζόμενους της κυβέρνησης των ΗΠΑ.
 
THE WALL STREET JOURNAL
Το μέλλον του Ερντογάν κρέμεται σε μία κλωστή από τις τουρκικές εκλογές. Από τα αποτελέσματα θα εξαρτηθεί το αν ο Τούρκος πρόεδρος θα μπορέσει να αλλάξει εκείνα τα άρθρα του Συντάγματος της χώρας που θα του επιτρέψουν να αποκτήσει υπερ-εξουσίες.
 
AL JAZEERA
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας φοβάται «μεγάλης κλίμακας εισβολή» από τη Ρωσία. Ο Ποροσένκο ανέφερε πως 9000 Ρώσοι στρατιώτες βρίσκονται ήδη σε ουκρανικό έδαφος, παρά το γεγονός ότι το Κρεμλίνο αρνείται ότι συμβαίνει κάτι τέτοιο.
 
LE FIGARO
Προεδρικές: Οι Σοσιαλιστές προτιμούν τον Μανουέλ Βαλς, από τον Φρανσουά Ολάντ.
 
REUTERS
Στους 150 ανέρχονται οι νεκροί από την έκρηξη που σημειώθηκε το βράδυ της Τετάρτης σε πρατήριο βενζίνης στην Άκρα, την πρωτεύουσα της Γκάνας. Τριήμερο εθνικό πένθος κήρυξε ο πρόεδρος της αφρικανικής χώρας, Τζον Ντραμάνι Μαχάμα.
 
AFP
Σεισμός μεγέθους 6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε σήμερα τα ξημερώματα στην περιοχή Σαμπάχ του νησιού Βόρνεο, σύμφωνα με το Αμερικανικό Ινστιτούτο Γεωφυσικής, χωρίς ωστόσο να υπάρξουν προειδοποίηση για τσουνάμι ή αναφορές για θύματα ή ζημιές.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)