to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:28 | 03.06.2015

πηγή: Στο Κόκκινο

Διεθνή

Τα πρωτοσέλιδα του ξένου Τύπου (3/6/2015)

Επιμέλεια: Γιώργος Τραπεζιώτης


HANDELSBLATT
Οι δανειστές της Ελλάδας εργάζονται για την τελική προσφορά τους προς την Αθήνα. Οι εξελίξεις εκθέτουν την ΕΚΤ σε κίνδυνο. Μία έξοδος της Ελλάδας από την ζώνη του κοινού νομίσματος, απειλεί την Φρανκφούρτη με απώλειες πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ.

DER SPIEGEL
Ο Τσίπρας θέλει να παρουσιάσει στον Γιούνκερ το δικό του σχέδιο μεταρρυθμίσεων. Οι Ευρωπαίοι δανειστές περιμένουν την απάντηση της Αθήνας. Πως θα αντιδράσει ο Τσίπρας στις προτάσεις τους;

DEUTSCHE WELLE
Ο Μπλάτερ ερευνάται από το FBI. Σύμφωνα με πηγές που επικαλούνται οι New York Times και το ABC News, ο επικεφαλής της FIFA βρίσκεται στο μικροσκόπιο των αμερικανικών αρχών, για την εμπλοκή του στα σκάνδαλα διαφθοράς που έχει ρίξει βαριά τη σκιά τους πάνω από την Παγκόσμια Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία.

FINANCIAL TIMES
Ο Μπλάτερ παραιτείται από πρόεδρος της FIFA. Παραδέχεται πως υπάρχει ανάγκη για «πλήρη αναμόρφωση» στη λειτουργία της Ομοσπονδίας, ενώ συνεχίζουν οι αποκαλύψεις των σκανδάλων διαφθοράς που βαραίνουν στελέχη της.

THE WALL STREET JOURNAL
Σκοτεινός ο δρόμος της διαδοχής (για τον Μπλάτερ). Η δομή της FIFA και η έλλειψη υποψηφίων για τη θέση του προέδρου, ίσως γίνουν η αιτία να περάσουν αρκετοί μήνες μέχρι να βρεθεί ο διάδοχος του Σεπ Μπλάτερ.

BBC
Η αμερικανική Γερουσία ψήφισε υπέρ του περιορισμού της δυνατότητας της κυβέρνησης να συγκεντρώνει στοιχεία από τηλεφωνικές υποκλοπές. Το Freedom Act αντικαθιστά το Patriot Act, τον νόμο που είχε θεσπιστεί από τις αμερικανικές αρχές μετά τις επιθέσεις στους Δίδυμους Πύργους, την 11η Σεπτεμβρίου 2001.

AFP
«Πολύ σοβαρή» έως και «κρίσιμη» χαρακτηρίζουν τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης την κατάσταση της υγείας του πρώην καγκελάριου της Γερμανίας Χέλμουτ Κόλ, παρά τις διαβεβαιώσεις των οικείων του ότι «είναι σε καλή κατάσταση».

AL JAZEERA
Εξανεμίζονται οι ελπίδες για τον εντοπισμό επιζώντων από το ναυάγιο που κρουαζιερόπλοιου που βυθίστηκε στον ποταμό Γιανγκτσέ, στην Κίνα. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία έχει επιβεβαιωθεί ο θάνατος 14 ανθρώπων, ενώ άλλοι 14 έχουν διασωθεί. Στο μοιραίο πλοίο επέβαιναν 456 άνθρωποι, στην πλειοψηφία τους ηλικιωμένοι.

REUTERS
Με αντιπροσώπους των σιιτών ανταρτών Χούδι της Υεμένης συναντήθηκαν την περασμένη εβδομάδα στο Ομάν ανώτατοι διπλωμάτες των ΗΠΑ, ώστε να ζητήσουν την απελευθέρωση τεσσάρων Αμερικανών αιχμαλώτων και να συζητήσουν μια πολιτική λύση στη σύγκρουση στη χώρα.

HURRIYET
Ο Ερντογάν μηνύει τον αρχηγό του τουρκικού Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, Κεμάλ Κιλιντσάρογλου για τους ισχυρισμούς του για ύπαρξη «χρυσής τουαλέτας» στο προεδρικό μέγαρο!

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)