to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

8:31 | 24.07.2015

πηγή: Στο Κόκκινο

Διεθνή

Τα πρωτοσέλιδα του ξένου Τύπου (24.7.2015)

Του Γιώργου Τραπεζιώτη


HUFFINGTON POST
Τρεις νεκροί και επτά τραυματίες είναι ο τραγικός απολογισμός νέου περιστατικού με πυροβολισμούς που σημειώθηκε σε κινηματογράφο της πόλης Λαφαγιέτ στη νοτιοδυτική Λουιζιάνα. Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, δράστης φέρεται πως ήταν ένας 58χρονος, ο οποίος αφού άνοιξε πυρ στον κατάμεστο από κόσμο κινηματογράφο σκοτώνοντας δύο ανθρώπους και τραυματίζοντας άλλους επτά, στη συνέχεια αυτοπυροβολήθηκε.

BBC
Σε συνέντευξή του στο βρετανικό δίκτυο, ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα είπε ότι η μεγαλύτερή του απογοήτευση του στη διάρκεια της θητείας του ήταν η αποτυχία να περάσει «νόμους κοινής λογικής για τον έλεγχο χρήσης όπλων» στις ΗΠΑ «παρά τα συμβάντα των επαναλαμβανόμενων μαζικών δολοφονιών».

CNN
Ακόμη ένα βήμα στην προσπάθεια ανακάλυψης της «δίδυμης αδερφής» της Γης έκανε η NASA, ανακοινώνοντας χθες ότι εντόπισε έναν εξωπλανήτη – τον Kepler-452b – ένα ουράνιο σώμα που εντοπίσθηκε από το διαστημικό τηλεσκόπιο Kepler της αμερικανικής διαστημικής υπηρεσίας.

REUTERS
Το πρώτο του επίσημο ταξίδι του, ως πρόεδρος των ΗΠΑ, στην πατρίδα του πατέρα του την Κένυα πραγματοποιεί ο Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος ξεκινά σειρά επισκέψεων σε χώρες της Αφρικής. Ο Ομπάμα έχει ξαναταξιδέψει στην Κένυα ως γερουσιαστής αλλά όχι ως πρόεδρος.

TG5
«Η Ευρώπη σήμερα πρέπει να βοηθήσει όποιον επιθυμεί να κάνει μια νέα αρχή και να μην είναι μόνο μια δασκάλα με μπλε και κόκκινο μολύβι στο χέρι, η οποία λέει τι είναι σωστό και τι δεν είναι», δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι, σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο Tg5. Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας ανέφερε ακόμη ότι η χώρα του θα σεβασθεί το όριο του 3% για τη σχέση ελλείμματος - ΑΕΠ και ότι θα αρχίσει να μειώνει το δημόσιο χρέος της.

DEUTSCHE WELLE
Επιφυλάξεις για τις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης. Παρά την ψήφιση της δεύτερης δέσμης προαπαιτούμενων από το ελληνικό κοινοβούλιο, Γερμανοί πολιτικοί επιμένουν να βλέπουν με επιφυλακτικότητα την κυβέρνηση Τσίπρα.

FINANCIAL TIMES
«Η Ελλάδα επιστρέφει στις διαπραγματεύσεις. Και τώρα τι;». Η εφημερίδα δίνει το στίγμα του τι θα ακολουθήσει τις επόμενες ημέρες, ενόψει των διαπραγματεύσεων.

AL JAZEERA
Οι ΗΠΑ ετοιμάζονται να εξαπολύσουν αεροπορικές επιδρομές κατά των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους, από βάσεις της Τουρκίας.

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)