to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

7:53 | 29.07.2015

πηγή: Στο Κόκκινο

Διεθνή

Τα πρωτοσέλιδα του διεθνούς Τύπου (29/7)

Επιμέλεια: Γιώργος Τραπεζιώτης


HURRIYET (αγγλόφωνη έκδοση)
Ο Ερντογάν θέλει την άρση ασυλίας των βουλευτών του κουρδικού HDP. Τους κατηγορεί ότι διατηρούν «δεσμούς με την τρομοκρατία».

BBC
Οι Κούρδοι κατηγορούν την κίνηση των Τούρκων να δημιουργήσουν «ασφαλή ζώνη» στη Συρία. Στόχος της Άγκυρας, υποστηρίζουν, είναι σε συνεργασία με τις ΗΠΑ να εμποδίσουν τους Κούρδους να δημιουργήσουν δική τους περιοχή.

THE WALL STREET JOURNAL
Η Τουρκία τραβά το ΝΑΤΟ βαθύτερα στην σύγκρουση που μαίνεται στην Μέση Ανατολή, ενώ απειλεί να πυροδοτήσει περαιτέρω την περιφερειακή αναταραχή – κάτι που σηματοδοτεί το τέλος των ειρηνευτικών συνομιλιών της Άγκυρας με τους Κούρδους αντάρτες.

DIE WELT
Πέντε απαντήσεις, εξηγούν τον πόλεμο κατά των Κούρδων. Η Τουρκία βομβαρδίζει θέσεις των Κούρδων στη Συρία, με την έγκριση των ΗΠΑ. Ουάσιγκτον και Βερολίνο υποστηρίζουν τις κινήσεις αυτές, αλλά στηρίζουν παράλληλα και τις επιθέσεις των Κούρδων κατά των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους. Πώς συνδέονται αυτά τα κομμάτια μεταξύ τους;

DER SPIEGEL
Επιθέσεις κατά των προσφύγων. Τρόμος στη Γερμανία. Σύμφωνα με το περιοδικό, ο αριθμός των επιθέσεων εναντίον των καταλυμάτων προσφύγων έχει αυξηθεί δραματικά. Πολιτικοί και δημοσιογράφοι φέρουν μεγάλο κομμάτι της ευθύνης για την αύξηση των κρουσμάτων βίας.

FRANKFURTER ALLGEMEINE ZEITUNG
Οι Βρετανοί ασφαλίζουν το Euro Tunnel στη Μάγχη, ξοδεύοντας εκατομμύρια ευρώ, για να μην το διασχίζουν παράνομοι μετανάστες. Μόνο την νύχτα της Τρίτης 2000 άνθρωποι επιχείρησαν να προωθηθούν εντός της σήραγγας που συνδέει Γαλλία-Βρετανία.

THE TIMES
Χιλιάδες μετανάστες έκαναν έφοδο στον τερματικό σταθμό του Καλέ, στη σήραγγα της Μάγχης.

AL JAZEERA
Το Ισραήλ έθεσε υπό τον έλεγχό του τις παράνομες κατοικίες στη Δυτική Όχθη. Οι ισραηλινές δυνάμεις συγκρούστηκαν χθες με Εβραίους εποίκους.

LIBERATION
Ο πόλεμος είναι το πρόγραμμα. Σε ανοικτή τους επιστολή, επιστήμονες και διανοούμενοι, ανάμεσα στους οποίους συγκαταλέγονται οι Νόαμ Τσόμσκι και Στίβεν Χόκινγ, ζητούν να τεθούν περιορισμοί στην χρήση «αυτόνομων οπλικών συστημάτων».

DEUTSCHE WELLE
Υπέρ της εξόδου χωρών από την ευρωζώνη οι 5 σοφοί, αλλά κατά του Grexit.

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ
Πλάνο δράσης για Ενέργεια. Αναστασιάδης και Νετανιάχου αποφάσισαν βήματα υλοποίησης συμφωνηθέντων.

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)