to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:25 | 26.03.2014

πηγή: Στο Κόκκινο 105,5

Διεθνή

Τα πρωτοσέλιδα του διεθνούς Τύπου (26.3.2014)

Ματιές στα διεθνή ΜΜΕ


EL PAIS
Αντισυνταγματικό έκρινε το Ανώτατο Δικαστήριο της Ισπανίας το πρόσφατο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Καταλονίας.

BBC
Περιφερειακή δύναμη χαρακτήρισε τη Ρωσία ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα κατά την ομιλία του στη Σύνοδο για την Πυρηνική Ασφάλεια στη Χάγη τονίζοντας ότι η επέμβαση της Μόσχας στην Κριμαία ήταν αποτέλεσμα αδυναμίας και όχι δύναμης.

CNN
Συνεχίζονται οι έρευνες για την ανεύρεση του χαμένου Boeing, καθώς οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν σήμερα στην περιοχή, το επιτρέπουν. Σε απόγνωση οι συγγενείς των επιβατών του αεροσκάφους.

REUTERS
Στους 24 ανέβηκε ο αριθμός των νεκρών από την φονική κατολίσθηση στην Ουάσιγκτον. Στους 176 υπολογίζεται ο αριθμός των αγνοουμένων.

DEUTSCHE WELLE
Την αντίδραση των ΗΠΑ, της Ιαπωνίας και της Νότιας Κορέας προκάλεσε η εκτόξευση δύο βαλλιστικών πυραύλων μέσου βεληνεκούς με κατεύθυνση τη Θάλασσα της Ιαπωνίας, από τις ένοπλες δυνάμεις της Βόρειας Κορέας.

Η αήττητη από την αρχή της φετινής σεζόν Μπάγερν Μονάχου εξασφάλισε χθες και μαθηματικά το πρωτάθλημα Γερμανίας, επτά αγωνιστικές πριν το τέλος της Μπουντεσλίγκα, νικώντας 3-1 την Χέρτα Βερολίνου.

LE FIGARO
Δημοτικές εκλογές: Η Δεξιά ελπίζει σε ένα γαλάζιο κύμα.


LIBERATION
Εθνικό Μέτωπο: Φράγματα Αριστερά, διαρροές Δεξιά.

RUSSIA TODAY
Στην απαγόρευση αναμετάδοσης του σήματος στην Ουκρανία των ρωσικών τηλεοπτικών δικτύων προέβη την Τρίτη η ουκρανική δικαιοσύνη.

RIA NOVOSTI
Νεκρός ο «Σάσκο Λε Μπλαν», ο ηγέτης του ακροδεξιού κινήματος Δεξιός Τομέας, της Ουκρανίας. Ο Ολεξάντρ Μουζίτσο, όπως ήταν το πραγματικό όνομα του Λε Μπλαν, σκοτώθηκε στη διάρκεια ανταλλαγής πυροβολισμών με άνδρες των ειδικών δυνάμεων της ουκρανικής αστυνομίας.

THE TIMES
Ο Μίλιμπαντ δεν είναι έτοιμος για να γίνει πρωθυπουργός, λένε οι πολίτες σύμφωνα με δημοσκόπηση. Λιγότερο από το 1/5 των ερωτηθέντων πιστεύει πως ο ηγέτης των Εργατικών μπορεί να περάσει στις επόμενες εκλογές το κατώφλι της Ντάουνινγκ Στριτ.


THE DAILY TELEGRAPH
Η FIFA προσπάθησε να βάλει φρένο σε έρευνα που θα έριχνε φως σε σκάνδαλο διαφθοράς ενόψει του Μουντιάλ.

FINANCIAL TIMES
Το Facebook επενδύει 2 δις. δολάρια στον τομέα της εικονικής πραγματικότητας.


L’UNITA
Ο Ομπάμα κινητοποιεί το ΝΑΤΟ. Νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας.

HURRIYET (αγγλόφωνη έκδοση)
Σε πρωτεύουσα της ίντριγκας έχει μετατραπεί η Άγκυρα, έπειτα από τις φήμες που κυκλοφορούν για τις απόπειρες δολοφονίας κατά των ηγετών της αντιπολίτευσης, λίγες μέρες πριν τις δημοτικές εκλογές της 30ης Μαρτίου.

HUFFINGTON POST
Οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες απάλλαξαν τρεις μυστικούς πράκτορες από τα καθήκοντά τους και τους έστειλαν πίσω στα σπίτια τους, από το Άμστερνταμ όπου υπηρετούσαν όταν ο ένας εξ αυτών βρέθηκε μεθυσμένος σε ξενοδοχείο της ολλανδικής πρωτεύουσας. Η απόφαση ελήφθη γιατί παραβιάστηκαν οι όροι ασφάλειας λίγο πριν την επίσκεψη Ομπάμα στην Ολλανδία.

THE NEW YORK TIMES
Συνεχίζονται οι έρευνες στο Όσο της Ουάσιγκτον μετά την φονική κατολίσθηση η οποία στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 24 ανθρώπους.

THE WALL STREET JOURNAL
Το Facebook ετοιμάζεται να αγοράσει την Oculus VR, εταιρία που δραστηριοποιείται στον τομέα της εικονικής πραγματικότητας, καταβάλλοντας το ποσό των 2 δις. δολαρίων σε μετρητά και μετοχές.

Επιμέλεια: Γιώργος Τραπεζιώτης  

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)