to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:45 | 27.05.2015

πηγή: Στο Κόκκινο

Διεθνή

Τα πρωτοσέλιδα των ξένων ΜΜΕ (27.5.2015)

Επιμέλεια: Γιώργος Τραπεζιώτης


THE NEW YORK TIMES
Σοκ προκαλεί στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο, η είδηση πως δέκα υψηλόβαθμα στελέχη της FIFA συνελήφθησαν και κατηγορούνται μεταξύ άλλων για δωροδοκία και ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Σύμφωνα με τους NYT, δέκα υψηλόβαθμα στελέχη της FIFA συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια ετήσιας συγκέντρωσης, μετά από συνεργασία του FBI και των Αρχών της Ελβετίας. Η επιχείρηση των αρχών έλαβε χώρα στη Ζυρίχη με τους συλληφθέντες αντιμετωπίζουν κατηγορίες για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, απάτες κατ’ εξακολούθηση και εκβιασμό. Όλα αυτά κι ενώ ήδη διεξάγεται έρευνα για την ανάληψη του Μουντιάλ από το Κατάρ το 2022, ενώ την Παρασκευή είναι προγραμματισμένες οι εκλογές για την ανάδειξη προέδρου στην Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου! Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο Σεπ Μπλάτερ δεν βρίσκεται μέσα στα άτομα που συνελήφθησαν, όμως είναι πιθανό να αντιμετωπίσει κι εκείνος κατηγορίες.
 
DEUTSCHE WELLE
Δολοφονική απόπειρα εναντίον του καταγγέλλει ο αναγνωρισμένος από τη διεθνή κοινότητα πρωθυπουργός της Λιβύης Αμπντουλάχ αλ Θίνι. Όπως αναφέρει ο ίδιος, η απόπειρα σημειώθηκε την Τρίτη, καθώς αποχωρούσε από το κοινοβούλιο της χώρας στην πόλη Τομπρούκ.
 
BBC
Νεκροί από τα πυρά των αφγανικών δυνάμεων ασφάλειας, έπεσαν τα ξημερώματα οι ένοπλοι που νωρίτερα επιτέθηκαν σε ξενώνα στο τμήμα της Καμπούλ, όπου ζουν διπλωμάτες. Σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών του Αφγανιστάν, την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβαν οι Ταλιμπάν.
 
AL JAZEERA
Ξεπέρασε τις τελευταίες ώρες τους 1000 ο αριθμός των νεκρών από το κύμα καύσωνα που συνεχίζει να πλήττει την Ινδία. Οι θερμοκρασίες σε ορισμένες περιοχές αγγίζουν ακόμη και τους 50 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι αρμόδιες αρχές ζητούν από τους κατοίκους να παραμένουν στα σπίτια τους αποφεύγοντας τις άσκοπες μετακινήσεις.
 
CNN
Τουλάχιστον 15 άτομα έχασαν τη ζωή τους από τις καταρρακτώδεις βροχές στο Τέξας και στην Οκλαχόμα, όπου οι πλημμύρες έχουν μετατρέψει τους δρόμους σε ποτάμια.
Ο αριθμός των νεκρών αναμένεται να αυξηθεί, καθώς τουλάχιστον 30 αγνοούνται στο Περισσότερες από 200 πτήσεις ακυρώθηκαν στο Τέξας, ενώ περίπου 100.000 άτομα έμειναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.
 
AFP
Στα χέρια των αρχών της Βραζιλίας βρίσκεται τις τελευταίες ώρες ο Πασκουάλε Σκότι, ηγετικό στέλεχος της Καμόρα, της ναπολιτάνικης Μαφίας, ο οποίος διέφευγε τη σύλληψη για περισσότερα από 30 χρόνια. Ο 56χρονος μαφιόζος είχε καταδικαστεί ερήμην από ιταλικό δικαστήριο το 1991 για παράνομη οπλοκατοχή, εκβιασμούς, αντίσταση κατά της αρχής και περισσότερες από 20 ανθρωποκτονίες.
 
REUTERS
Μόνο οι νέοι πρόσφυγες που φθάνουν στην Ιταλίας και στην Ελλάδα θα υπολογίζονται στις ποσοστώσεις της ΕΕ για την υποχρεωτική κατανομή τους στα κράτη - μέλη και όχι όσοι βρίσκονται ήδη σήμερα σε καταυλισμούς υποδοχής προσφύγων και μεταναστών, σύμφωνα με έγγραφο που επικαλείται το Reuters και το οποίο περιλαμβάνει, όπως αναφέρει το πρακτορείο, πρόταση της Κομισιόν που θα παρουσιαστεί σήμερα. Η πρόταση αυτή αποτελεί μια παραχώρηση προς τις κυβερνήσεις κρατών - μελών της Ε.Ε. που έχουν εναντιωθεί στο σχέδιο για την αντιμετώπιση της μεταναστευτικής κρίσης. 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)