to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

7:47 | 21.05.2015

πηγή: Στο Κόκκινο

Διεθνή

Τα πρωτοσέλιδα των ξένων ΜΜΕ (21.5.2015)

Επιμέλεια: Γιώργος Τραπεζιώτης


BBC
Σχεδόν ολόκληρος ο αρχαιολογικός χώρος της Παλμύρας, του σπουδαίου μνημείου παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO, ελέγχεται από το Ισλαμικό Κράτος, όπως έγινε γνωστό το βράδυ της Τετάρτης. Ο επικεφαλής της υπηρεσίας αρχαιοτήτων της Συρίας είχε ανακοινώσει νωρίτερα ότι εκατοντάδες αγάλματα από την Παλμύρα έχουν μεταφερθεί σε ασφαλές σημείο.
 
THE NEW YORK TIMES
Χίλια αντιαρματικά όπλα σχεδιάζουν να παραδώσουν οι ΗΠΑ στις αρχές Ιουνίου στο Ιράκ, προκειμένου να αντιμετωπίσει τις βομβιστικές επιθέσεις αυτοκτονίας του Ισλαμικού Κράτους όπως εκείνες που βοήθησαν την οργάνωση να καταλάβει την πόλη Ραμάντι.
 
REUTERS
Σφοδρές μάχες είναι σε εξέλιξη κοντά στη Σύρτη, στα ανατολικά της Τρίπολης, μεταξύ τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους και μιας δύναμης του στρατού της μη αναγνωρισμένης κυβέρνησης της Λιβύης.  Στις μάχες έχουν σκοτωθεί ένα μέλος της ταξιαρχίας καθώς και 23 τζιχαντιστές
 
THE TIMES
Ύποπτος για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, έφτασε λαθραία στην Ευρώπη. Μαροκινός κρατείται στο Μιλάνο από τις ιταλικές αρχές. Φόβοι ότι η οργάνωση στέλνει στην Ευρώπη τζιχαντιστές οι οποίοι παριστάνουν τους μετανάστες.
 
AL JAZEERA
Διάλογος για την μεταναστευτική κρίση στη νοτιοανατολική Ασία ξεκινά σήμερα ανάμεσα στους υπουργούς Εξωτερικών της Μαλαισίας και της Ινδονησίας. Ήδη οι δυο χώρες έχουν διαμηνύσει πως θα προσφέρουν προσωρινό καταφύγιο στους ανθρώπους αυτούς, ενώ τονίζουν πως θα χρειαστούν βοήθεια κι από τη διεθνή κοινότητα.
 
DEUTSCHE WELLE
Ελάχιστη πρόοδος έχει σημειωθεί σε ότι αφορά στη διασφάλιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων που απασχολούνται στο Κατάρ για την ανέγερση των εγκαταστάσεων που θα φιλοξενήσουν το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου του 2022. Σύμφωνα με την Διεθνή Αμνηστία, υπάρχουν σοβαρά προβλήματα τόσο σε ότι αφορά στις συνθήκες εργασίας, όσο και στις συνθήκες στέγασης των μεταναστών εργατών.
 
THE WALL STREET JOURNAL
Ο Σόιμπλε δεν αποκλείει το ενδεχόμενο ελληνικής χρεοκοπίας. Παράλληλα δηλώνει έτοιμος να ανοίξει διάλογο με την Βρετανία έπειτα από την απαίτηση του Λονδίνου για επανεξετάσει τη σχέση του με τις Βρυξέλλες.
 
FINANCIAL TIMES
Έξι τράπεζες τιμωρήθηκαν με πρόστιμο 5,6 δις δολαρίων για την χειραγώγηση του διατραπεζικού επιτοκίου.
 
ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ
Άνοιξαν ασκοί στις τράπεζες. Μέτρα από τη συντεχνία τραπεζικών υπαλλήλων ΕΤΥΚ, στην Ελληνική και έπεται η Τράπεζα Κύπρου.
 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)