to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

8:05 | 20.05.2015

πηγή: Στο Κόκκινο

Διεθνή

Τα πρωτοσέλιδα των ξένων ΜΜΕ (20.5.2015)

Επιμέλεια: Γιώργος Τραπεζιώτης


BLOOMBERG
Τα φορολογικά μέτρα που προτείνει η ελληνική κυβέρνηση δεν αρκούν και δεν πείθουν τους δανειστές, αποκαλύπτουν άνθρωποι που βρίσκονται κοντά στις διαπραγματεύσεις ανάμεσα στις δύο πλευρές.
 
Η Μέρκελ δίνει διορία δώδεκα ημερών για να καταλήξουν οι εμπλεκόμενες πλευρές σε συμφωνία.
 
THE WALL STREET JOURNAL
Η αμερικανική οικονομική εφημερίδα φιλοξενεί στην ηλεκτρονική της έκδοση, ρεπορτάζ για τις θηριωδίες των Ναζί στα Καλάβρυτα και υπογραμμίζει ότι οι κάτοικοι του ελληνικού χωριού ακόμη περιμένουν από την Γερμανία να τους αποζημιώσει.
 
BBC
Έκκληση σε εθελοντές που θέλουν να πολεμήσουν κατά των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους, απευθύνει η κυβέρνηση του Ιράκ. Σύμφωνα με κυβερνητικό αξιωματούχο η προσφορά βοήθειας από εθελοντές κρίνεται απαραίτητη καθώς η παρουσία τους θα ενισχύσει τις προσπάθειες του στρατού για την ανακατάληψη του Ραμάντι.
 
AL JAZEERA
Εκατοντάδες μετανάστες από το Μπαγκλαντές διασώθηκαν από ψαράδες και αλιευτικά σκάφη, στα ανοικτά της Ινδονησίας. Οι τοπικές αρχές αναφέρουν πως τουλάχιστον 370 μετανάστες – ανάμεσα στους οποίους συγκαταλέγονται περίπου 50 γυναίκες και παιδιά – βρίσκονταν εγκαταλειμμένοι στην τύχη τους στην θάλασσα για πολλές εβδομάδες, χωρίς τροφή και νερό.
 
REUTERS
Πέντε από τις μεγαλύτερες τράπεζες του κόσμου, αναμένεται σήμερα να κληθούν να πληρώσουν στις βρετανικές και αμερικανικές ελεγκτικές αρχές πρόστιμο ύψους 5 δις δολαρίων για την χειραγώγηση της αγοράς συναλλάγματος.
 
DEUTSCHE WELLE
Άλλη μια απεργία, την ένατη μέσα σε διάστημα δέκα μηνών ξεκίνησαν οι μηχανοδηγοί της χώρας, από χθες το απόγευμα. Η απεργία ξεκίνησε αρχικά από τα τρένα μεταφοράς εμπορευμάτων και από σήμερα τα ξημερώματα συμμετέχουν και οι μηχανοδηγοί των επιβατικών αμαξοστοιχιών. Το συνδικάτο GDL διεκδικεί λιγότερες ώρες εργασίας εβδομαδιαίως και καλύτερους μισθούς καθώς επίσης και αύξηση των διαπραγματευτικών δικαιωμάτων του ώστε να είναι σε θέση να εκπροσωπεί και τους εργαζόμενους των γερμανικών σιδηροδρόμων.
 
AFP
 Την ακύρωση της επίσκεψής του σε ένα βιομηχανικό συγκρότημα στη Βόρεια Κορέα ανακοίνωσε ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Μπαν Γκι Μουν καθώς όπως είπε, η κυβέρνηση της χώρας ανακάλεσε την άδειά της, γεγονός που χαρακτήρισε «πολύ λυπηρό».
 
LA REPUBBLICA
Οκτώ άνθρωποι τραυματίστηκαν, ανάμεσα τους και τρία παιδιά, όταν ένας συνταξιούχος άνοιξε πυρ με κυνηγετική καραμπίνα κατά τη διάρκεια διαπληκτισμού με τους γείτονές του στη νότια Ιταλία. Ο 76χρονος άρχισε να πυροβολεί αφού ανακάλυψε ότι η πόρτα εισόδου του κτηρίου όπου διέμενε στην Αφραγκόλα, κοντά στη Νάπολη, παρέμενε μισάνοικτη παρά τις εκκλήσεις του στους γείτονές του να την κλείνουν σωστά. «Έχω το δίκιο με το μέρος μου» ισχυρίστηκε ο δράστης στους αστυνομικούς που πήγαν να τον συλλάβουν.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)