to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:05 | 18.06.2015

πηγή: Στο Κόκκινο

Διεθνή

Τα πρωτοσέλιδα των ξένων ΜΜΕ (18.6.2015)

Επιμέλεια: Γιώργος Τραπεζιώτης


TAGESSPIEGEL
«Οι Γερμανοί δεν πληρώνουν τους Έλληνες», γράφει ο Αλέξης Τσίπρας σε άρθρο του στην εφημερίδα. Όσοι λένε στον Γερμανό φορολογούμενο ότι πληρώνει μισθούς και συντάξεις Ελλήνων, δεν του λένε την αλήθεια, επισημαίνει ο Έλληνας πρωθυπουργός.

FINANCIAL TIMES
Η Τράπεζα της Ελλάδας προειδοποιεί για «επώδυνο» Grexit. Αξιωματούχοι δεν βλέπουν να υπάρχει πιθανότητα συμφωνίας στο Eurogroup.

Την εκτίμηση ότι Ελλάδα και δανειστές βρίσκονται ενώπιον δύσκολων αποφάσεων εξέφρασε η διοικήτρια της Federal Reserve, Tζάνετ Γέλεν. Στο περιθώριο συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε, η επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ εμφανίστηκε καθησυχαστική πάντως για την έκθεση της αμερικανικής οικονομίας στην Ελλάδα.

THE WALL STREET JOURNAL
Σοβαρές προειδοποιήσεις από την Τράπεζα της Ελλάδας. Σε ασυνήθιστα σκληρή γλώσσα που εξόργισε το κυβερνών κόμμα, τη ΤτΕ, προειδοποίησε πως μία αποτυχία να επιτευχθεί συμφωνία με τους δανειστές θα μπορούσε να γίνει «χιονοστιβάδα σε μία ανεξέλεγκτη κρίση» για την χώρα.

LE FIGARO
Ελλάδα: μαύρα σενάρια για έξοδο της χώρας από το ευρώ.

DIE WELT
«Η συμπεριφορά της Ελλάδας δεν είναι αποδεκτή». Ο Βόλφγκανγκ Μπόσμπαχ, στέλεχος του CDU δηλώνει πως τελειώνει η υπομονή μας με την Ελλάδα και τονίζει πως δεν θα συμφωνήσει για μία νέα οικονομική βοήθεια προς την χώρα.

BILD
«Υπουργοί Οικονομικών δίνουν τελευταία διορία στην Ελλάδα», είναι ο τίτλος σημερινού δημοσιεύματος της ηλεκτρονικής έκδοσης της Bild, που περιλαμβάνει δηλώσεις των υπουργών Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, του Βελγίου, Γιόχαν φαν Όφερτφελντ, της Λιθουανίας Ριμάντας Σάντζιους και της Σλοβενίας Ντούσαν Μράμορ εν όψει της συνεδρίασης του Eurogroup στο Λουξεμβούργο. Το θέμα είναι εάν η Ελλάδα θα «εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της από το τρέχον πρόγραμμα», δηλώνει ο Σόιμπλε και προσθέτει: «Μόνο σε αυτή τη βάση θα μπορούσαμε να αποδεσμεύσουμε διαθέσιμους πόρους. Ισχύει η αρχή: βοήθεια μόνο έναντι αντιπαροχών. Σε αυτές ανήκει επίσης το να παραμείνει το ΔΝΤ- χωρίς την σημαντική συμβολή του δεν γίνεται».

BBC
Η Ελλάδα έχει «πολιτικό και ηθικό καθήκον» να φτάσει σε συμφωνία με τους δανειστές για την κρίση χρέους, δηλώνει ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης. Ωστόσο, προσθέτει πως στο Eurogroup δεν είναι πιθανό να βρεθεί άμεση λύση στο ζήτημα.

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ
«Βουτιά» στις διαφωνίες. Εικόνα για συγκλίσεις και αποκλίσεις έχουν πλέον Αναστασιάδης και Ακιντζί.

AL JAZEERA
Την ευθύνη για τις βομβιστικές επιθέσεις με οχήματα παγιδευμένα με εκρηκτικές ύλες στην πρωτεύουσα Σαναά, που σκότωσαν τουλάχιστον 31 ανθρώπους και τραυμάτισαν δεκάδες άλλους νωρίτερα σήμερα, ανέλαβε ο βραχίονας της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στην Υεμένη, με ανακοίνωσή του στο διαδίκτυο.

CNN
Μακελειό σημειώθηκε τα ξημερώματα μέσα σε εκκλησία Αφροαμερικανών στο Τσάρλεστον της Νότιας Καρολίνας, στις νοτιοανατολικές ΗΠΑ, καθώς, σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες από τοπικά μέσα ενημέρωσης, έχουν χάσει τη ζωή τους 9 άνθρωποι. Η αστυνομία του Τσάρλεστον ανακοίνωσε ότι αναζητεί έναν ύποπτο άνδρα, λευκό, ηλικίας 21 ετών.

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)