to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

7:54 | 15.05.2015

πηγή: Στο Κόκκινο

Διεθνή

Τα πρωτοσέλιδα των ξένων ΜΜΕ (15.5.2015)

Επιμέλεια: Γιώργος Τραπεζιώτης


BBC
Ο Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε πως θα σταθεί στο πλευρό των συμμάχων (χωρών του Κόλπου) των ΗΠΑ, χρησιμοποιώντας ακόμη και στρατιωτικά μέσα αν χρειαστεί, ενώ εντείνεται η ένταση με το Ιράν.
 
ARAB NEWS
Οι αντάρτες Χούτι παραβίασαν 12 φορές την εκεχειρία στην Υεμένη.
 
CNN
Με συντριπτική πλειοψηφία και από τα δύο κόμματα πέρασε από την Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ νόμος, ο οποίος δίνει στο Κογκρέσο το δικαίωμα να ελέγξει και ενδεχομένως να απορρίψει την υπό διαμόρφωση συμφωνία της διεθνούς κοινότητας με το Ιράν. Και μπορεί το Σώμα να ελέγχεται από τους Ρεπουμπλικάνους, όμως υπέρ ψήφισαν 400 βουλευτές, έναντι μόλις 25 που ψήφισαν κατά.
 
REUTERS
Σήμερα συναντάται ο Ντέβιντ Κάμερον με την ηγεσία των Σκοτσέζων αποσχιστών. Ο θρίαμβος του SNP στις πρόσφατες εκλογές θέτει ξανά εν αμφιβόλω την ενότητα της Βρετανίας, εννιά μήνες μετά το δημοψήφισμα για την απόσχιση της Σκωτίας.
 
THE TIMES
Κορυφαίος χρηματοδότης του UKIP καλεί τον Νάιτζελ Φάρατζ να παραιτηθεί από την ηγεσία του κόμματος. Ο ηγέτης του UKIP κατηγορεί του εσωκομματικούς του αντιπάλους, ότι τον ζηλεύουν.
 
DEUTSCHE WELLE
Ηχητικό μήνυμα του ηγέτη του Ισλαμικού Κράτους δόθηκε στη δημοσιότητα το βράδυ της Πέμπτης. Σε αυτό το μήνυμα, ο Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάτι καλεί στα όπλα τους μουσουλμάνους όλου του κόσμου, είτε στο μέρος που ζουν είτε εντός του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία και το Ιράκ. Προς το παρόν πάντως δεν έχει εξακριβωθεί ακόμα η γνησιότητα του μηνύματος.
 
ASSOCIATED PRESS
Ανακριβή χαρακτήρισε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία ο εκπρόσωπος του θεσμού Τζέρι Ράις δήλωσε νωρίτερα ότι το «ΔΝΤ εργάζεται πάνω σε ένα "σχέδιο Β’ για την Ελλάδα"».
 
AFP
Σε απόσταση αναπνοής από την προστατευόμενη από την UNESCO πόλη της Παλμύρας βρίσκονται οι τζιχανιστές και η διεθνής κοινότητα εκφράζει ήδη ανησυχίες ότι θα επαναληφθούν οι καταστροφές του αρχαιολογικού χώρου και του μουσείου, όπως ακριβώς συνέβη και στην περίπτωση του Ιράκ.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)