to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

7:53 | 14.05.2015

πηγή: Στο Κόκκινο

Διεθνή

Τα πρωτοσέλιδα των ξένων ΜΜΕ (14.5.2015)

Επιμέλεια: Γιώργος Τραπεζιώτης


BBC
Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν χθες στην διάρκεια επίθεσης ενόπλου σε ξενοδοχείο στο Αφγανιστάν, στο οποίο διέμεναν κυρίως ξένοι πολίτες.
 
AFP
Σε 45 ανήλθαν οι νεκροί από τη φωτιά που εκδηλώθηκε χθες σε εργοστάσιο το οποίο κατασκεύαζε σαγιονάρες στην πρωτεύουσα των Φιλιππίνων Μανίλα, ενώ 26 εργάτες εξακολουθούν να αγνοούνται. Ο Ρέξλον Γκατσαλιάν, δήμαρχος της Βαλενζουέλα Σίτι στη Μανίλα, εξέφρασε την ελπίδα κάποιοι από τους αγνοούμενους εργάτες να έχουν καταφέρει να απεγκλωβιστούν.
 
REUTERS
Πρόσκληση να συμμετάσχουν σε διαβουλεύσεις του ΟΗΕ στη Γενεύη, απέρριψαν συριακές ένοπλες δυνάμεις που αντιτίθενται στον πρόεδρο Μπάσαρ Άσαντ, σύμφωνα με επιστολή που επικαλείται το πρακτορείο Reuters.
 
THE NEW YORK TIMES
Με ταχύτητα διπλάσια του επιτρεπτού ορίου έτρεχε το τρένο που εκτροχιάστηκε την Τρίτη το βράδυ λίγο έξω από τη Φιλαδέλφεια, προκαλώντας τον θάνατο επτά ατόμων και τον τραυματισμό πάνω από 200 επιβατών. Άγνωστα παραμένουν ωστόσο τα ακριβή αίτια που προκάλεσαν το ατύχημα.
 
DEUTSCHE WELLE
Το Κογκρέσο των ενέκρινε μέτρα για τον τερματισμό της συλλογής δεδομένων από τηλεφωνικές συνδιαλέξεις την οποία μέχρι τώρα έκαναν οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες. Οι πρακτικές δράσεις υπηρεσιών και κυρίως της NSA αποκαλύφθηκαν από τον Έντουαρντ Σνόουντεν.
 
HURRIYET (αγγλόφωνη έκδοση)
Το ΝΑΤΟ στοχεύσει σε ευρύτερη και πιο στενή συνεργασία στη μάχη κατά των δυνάμεων του Ισλαμικού Κράτους.
 
BLOOMBERG
Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε βλέπει ένα ενδεχόμενο δημοψήφισμα στην Ελλάδα ως λύση προκειμένου οι πολίτες της χώρας με την ψήφο τους, είτε να αποδεχθούν τις μεταρρυθμίσεις που θέλουν να επιβάλλουν οι δανειστές και να λάβουν την δόση που θα διασφαλίσει στη χώρα τη πολυπόθητη ρευστότητα, είτε να επιλέξουν οι ίδιοι το Grexit.
 
THE TIMES
Ο πρίγκιπας Κάρολος πίεζε τον Μπλερ να αλλάξει πολιτική στον τομέα της Υγείας. Επιστολές αποκαλύπτουν την επιρροή που προσπαθούσε να ασκήσει ο πρίγκιπας. 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)