to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

7:55 | 13.05.2015

πηγή: Στο Κόκκινο

Διεθνή

Τα πρωτοσέλιδα των ξένων ΜΜΕ (13.5.2015)

Επιμέλεια: Γιώργος Τραπεζιώτης


BBC
Τουλάχιστον 5 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 50 τραυματίστηκαν από τον εκτροχιασμό αμαξοστοιχίας στην οποία επέβαιναν 240 άτομα, στην Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ. Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές άγνωστα παραμένουν μέχρι στιγμής τα αίτια του ατυχήματος.
 
CNN
Οι αρχές της Βόρειας Κορέας προέβησαν στην εκτέλεση του υπουργού Άμυνας Χιόν Γιόνγκ-Τσολ, σύμφωνα με αναφορές των νοτιοκορεατικών μυστικών υπηρεσιών. Πληροφορίες αναφέρουν πως ο Χιόν, που καθαιρέθηκε από το αξίωμά του εκτελέστηκε γιατί αποκοιμήθηκε στη διάρκεια εκδήλωσης στην οποία παρέστη Κιμ Γιόνγκ-ουν, δείχνοντας έλλειψη σεβασμού προς το πρόσωπό του.
 
DEUTSCHE WELLE
Επαναλαμβάνονται οι επιχειρήσεις διάσωσης στο Νεπάλ, μετά τον ισχυρό μετασεισμό των 7,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που έπληξε χθες τη χώρα αφήνοντας πίσω του τουλάχιστον 66 νεκρούς.
 
REUTERS
Ισχυρή σεισμική δόνηση, μεγέθους 6,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ έπληξε το μεγαλύτερο νησί της Ιαπωνίας, Χονσού, όπως μεταδίδει το Reuters επικαλούμενο το Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ. Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχουν αναφορές για θύματα ή ζημιές, ούτε και απειλή για τσουνάμι.
 
AL JAZEERA
Σε ισχύ τέθηκε από τις 23:00 το βράδυ της Τρίτης (τοπική ώρα) εκεχειρία πέντε ημερών για ανθρωπιστικούς λόγους στην Υεμένη. Άγνωστο πάντως παραμένει αν οι δυο αντιμαχόμενες πλευρές σέβονται την κατάπαυση του πυρός.
 
CORRIERE DELLA SERA
Πυρκαγιά ξέσπασε σε επιβατηγό πλοίο το οποίο είχε σαλπάρει από το Μπάρι της Ιταλίας με προορισμό το Δυρράχιο της Αλβανίας. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, η φωτιά ξέσπασε στο φέρι-μποτ Francesca όταν αυτό βρισκόταν σε απόσταση επτά ναυτικών μιλίων από το Μπάρι. Στο πλοίο επιβαίνουν περίπου 300 άτομα, ενώ έως τώρα δεν έχει δοθεί εντολή εγκατάλειψης του πλοίου.
 
HANDELSBLATT
Εκνευρισμένοι οι δανειστές: Η Ελλάδα και πάλι δεν προσκόμισε κανένα πακέτο μεταρρυθμίσεων.
 
THE TIMES
Σκληρή γραμμή από την Τερέζα Μέι, σχετικά με το θέμα των μεταναστών στη Μεσόγειο. Η υπουργός απορρίπτει το σχέδιο των Βρυξελλών για το μεταναστευτικό.
 
HURRIYET (αγγλική έκδοση)
Τουρκία, Ελλάδα ευλογούν την επανέναρξη των συνομιλιών για την Κύπρο.
 
 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)