to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

8:15 | 06.05.2015

πηγή: Στο Κόκκινο

Διεθνή

Τα πρωτοσέλιδα των ξένων ΜΜΕ (6.5.2015)

Επιμέλεια: Γιώργος Τραπεζιώτης


REUTERS
Ένα 24ωρο πριν ανοίξουν οι κάλπες για τη διεξαγωγή των βουλευτικών εκλογών της 7ης Μαΐου, τα κόμματα και οι υποψήφιοι στη Βρετανία κάνουν τις τελευταίες τους κινήσεις για να κερδίσουν την ψήφο των αναποφάσιστων πολιτών. Ο Ντέιβιντ Κάμερον υπόσχεται να κρατήσει τη χώρα «στο δρόμο για ένα πιο λαμπρό μέλλον», την ώρα που ο Εντ Μίλιμπαντ υπογραμμίζει πως αν εκλεγεί πρωθυπουργός στόχος του θα είναι «ο σχηματισμός μίας κυβέρνησης που θα έχει προτεραιότητα τους εργαζόμενους». Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις πάντως κανένα κόμμα δεν συγκεντρώνει ποσοστά που θα του δίνουν αυτοδυναμία.
 
AL JAZEERA
Αμοιβή 20.000.000 δολαρίων προσφέρει η αμερικανική κυβέρνηση σε όποιον δώσει πληροφορίες που θα οδηγήσουν στον εντοπισμό τεσσάρων ηγετών της τρομοκρατικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.
 
BBC
Για πρώτη φορά μετά από 50 χρόνια οι αμερικανικές αρχές επιτρέπουν ξανά την ακτοπλοϊκή σύνδεση ανάμεσα σε Φλόριντα και Κούβα. Η απόφαση συνδέεται με την αποκατάσταση των διπλωματικών σχέσεων Αβάνας και Ουάσιγκτον τον περασμένο Δεκέμβριο.
 
DEUTSCHE WELLE
Η Μέρκελ δεν θα προβεί στην αποκάλυψη στοιχείων για το σκάνδαλο παρακολουθήσεων στο οποίο εμπλέκεται η γερμανική μυστική υπηρεσία πληροφοριών που φέρεται ότι συνεργαζόταν στενά με την αμερικανική NSA. «Εντείνεται η πίεση στην ‘ανέγγιχτη’ Καγκελάριο», σημειώνει χαρακτηριστικά το γερμανικό ειδησεογραφικό δίκτυο.
 
LIBERATION
Ακόμη και χωρίς τον Ζαν-Μαρί Λεπέν. Ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες. Παρά την έξωση του πατρός από το κόμμα, τα εμπόδια που βρίσκονται ανάμεσα στην κόρη και στην εξουσία παραμένουν πολλά.
 
WIRTSCHAFTSBLATT
Ενδεχόμενος συμβιβασμός της Ελλάδας με τους πιστωτές της την οδηγεί ακόμη περισσότερο στην καταστροφή, διότι αν περάσουν οι θέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα χαθούν και την επόμενη χρονιά αποθέματα κεφαλαίων της χώρας, προειδοποιεί σε σημερινό άρθρο της η μεγαλύτερη αυστριακή οικονομική εφημερίδα Wirtschaftsblatt.
 
THE WALL STREET JOURNAL
Στο θέμα της ελάφρυνσης του χρέους επανέρχεται το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο επισημαίνοντας ότι δεν ζητεί προς το παρόν ελάφρυνση του χρέους της Ελλάδας, όμως όσο απομακρύνεται η Αθήνα από το καθορισμένο πρόγραμμα, τόσο περισσότερο θα πρέπει να εξετάζεται αυτό το ενδεχόμενο.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)