to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

8:13 | 30.04.2015

πηγή: Στο Κόκκινο

Διεθνή

Τα πρωτοσέλιδα στα διεθνή ΜΜΕ (30/4/2015)

Επιμέλεια: Γιώργος Τραπεζιώτης


THE WALL STREET JOURNAL
«Η Ισπανία και η Πορτογαλία, μπορούν να αντιμετωπίσουν ένα Grexit». Ο αρθρογράφος Σάιμον Νίξον υπογραμμίζει πως οι δυο χώρες ανήκουν στην ομάδα των χωρών που ζητούν φανατικά από την Αθήνα να τηρήσει τις δεσμεύσεις της.
 
FRANKFURTER ALLGEMEINE ZEITUNG
Ο οίκος αξιολόγησης Moody’s προειδοποιεί για το αυξημένο ρίσκο χρεοκοπίας της Ελλάδας. Ο Moody’s προχώρησε χθες στην υποβάθμιση της αξιολόγησης της ελληνικής οικονομίας προχώρησε, διαμορφώνοντας την σε Caa2, από Caa1 προηγουμένως, διατηρώντας αρνητικό το outlook.
 
ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ
Έβαλαν ψηλά τον πήχη. Διεύρυνση και εμβάθυνση της τριμερούς επιδιώκουν Ελλάδα, Κύπρος, Αίγυπτος.
 
BBC
Ο ΟΗΕ ενέκρινε βοήθεια ύψους 415.000.000 δολαρίων για τους πληγέντες από τον σεισμό στο Νεπάλ, ενώ υπάρχει οργή στον τοπικό πληθυσμό για τις καθυστερήσεις που σημειώνονται στην παράδοση της ανθρωπιστικής βοήθειας.
 
AFP
Χιλιάδες διαδηλωτές πραγματοποίησαν ειρηνικές διαδηλώσεις στη Βαλτιμόρη, στη Νέα Υόρκη και σε άλλες πόλεις των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής για να απαιτήσουν να αποδοθεί δικαιοσύνη μετά τον θάνατο του Φρέντι Γκρέι, ενός 25χρονου μαύρου που απεβίωσε ενώ τελούσε υπό κράτηση σε αστυνομικό τμήμα, καθώς και για να καταγγείλουν την αστυνομική βία.
 
CNN
Η αστυνομία συνέλαβε πάνω από 60 ανθρώπους που συμμετείχαν στις χθεσινές κινητοποιήσεις στην Νέα Υόρκη.
 
THE NEW YORK TIMES
«Η δήμαρχος, Στέφανι Ρόουλινγκ-Μπλέικ, πρέπει να προσπαθήσει να φέρει πιο κοντά τις δυο Βαλτιμόρες: Την μεσοαστική πόλη, με την πόλη όπου ζουν οι φτωχότεροι πολίτες», αναφέρει σε άρθρο της η εφημερίδα.
 
REUTERS
Πάνω από 100 άνθρωποι τραυματίστηκαν την Τετάρτη σε βίαια επεισόδια ανάμεσα στην αστυνομία και διαδηλωτές στην Κουριτσίμπα της Βραζιλίας, στη διάρκεια πορείας διαμαρτυρίας εκπαιδευτικών κατά της μεταρρύθμισης στις συντάξεις του δημοσίου.
 
THE SUN
Προβάδισμα στους Συντηρητικούς του Βρετανού πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον δίνει δημοσκόπηση της εταιρείας YouGov η οποία διενεργήθηκε για την εφημερίδα The Sun εν όψει των βουλευτικών εκλογών της 7ης Μαΐου.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)