to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:29 | 14.09.2015

πηγή: Στο Κόκκινο

Διεθνή

Τα πρωτοσέλιδα στα διεθνή ΜΜΕ (14/92015)

DEUTSCHE WELLE Στροφή της Γερμανίας στο μεταναστευτικό. Λόγω του υψηλού ρυθμού εισροής προσφύγων στη Γερμανία, το Βερολίνο επαναφέρει προσωρινά τους συνοριακούς ελέγχους στα νότια της χώρας αναστέλλοντας τη Συνθήκη Σένγκεν. «Υπάρχει ανάγκη επιστροφής στην ομαλότητα», δήλωσε ο γερμανός υπουργ. Εσωτερικών.


BBC
Αιγυπτιακές δυνάμεις ασφαλείας άνοιξαν πυρ κατά λάθος κατά ομάδας τουριστών, νομίζοντας ότι ήταν τρομοκράτες, και σκότωσαν 12 άτομα, ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών της Αιγύπτου σήμερα. Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου, άλλα 10 άτομα τραυματίστηκαν.
 
DEUTSCHE WELLE
Στροφή της Γερμανίας στο μεταναστευτικό. Λόγω του υψηλού ρυθμού εισροής προσφύγων στη Γερμανία, το Βερολίνο επαναφέρει προσωρινά τους συνοριακούς ελέγχους στα νότια της χώρας αναστέλλοντας τη Συνθήκη Σένγκεν. Τόμας ντε Μεζιέρ (Γερμανός υπουργός Εσωτερικών): υπάρχει ανάγκη επιστροφής στην ομαλότητα.
 
BILD
Κατάσταση έκτακτης ανάγκης στα σύνορα Γερμανίας-Αυστρίας.
 
THE WALL STREET JOURNAL
Η Γερμανία επιβάλει συνοριακούς ελέγχους, ενώ συνεχίζονται οι προσφυγικές ροές. 
 
AFP
Έκκληση σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης να «τηρούν σχολαστικά» τους κανόνες της συνθήκης Σένγκεν απευθύνει το Παρίσι, όπως ανακοίνωσε το βράδυ της Κυριακής το υπουργείο Εσωτερικών, μετά από την επικοινωνία που είχε ο Γάλλος υπουργός Μπερνάρ Καζνέβ με τον Γερμανό ομόλογό του Τόμας ντε Μεζιέρ.
 
Η γερμανική αστυνομία άρχισε να αναπτύσσεται την Κυριακή στα σύνορα με την Αυστρία και να σταματάει Σύρους πρόσφυγες που προσπαθούσαν να εισέλθουν στη χώρα, ανέφερε ένας δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου που βρίσκεται στη μεθοριακή διάβαση του Φράιλασινγκ.
 
SPUTNIK
Συνάντηση με την Γερμανίδα ομόλογό του Άγκελα Μέρκελ θα έχει αύριο (15/9) ο ο καγκελάριος της Αυστρίας Βέρνερ Φάιμαν, προκειμένου να συζητήσουν για τις αυξανόμενες ροές προσφύγων στην Ε.Ε., σύμφωνα με ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της αυστριακής καγκελαρίας.
 
FINANCIAL TIMES
Ο Κόρμπιν επιλέγει έναν σκληρό Αριστερό για σκιώδη υπουργό Οικονομικών. Η επιλογή του Μακ Ντόνελ στη θέση αυτή, προκαλεί συναγερμό στις επιχειρήσεις.
 
THE GUARDIAN
Ο Τζέρεμι Κόρμπιν αγνοεί τους επικριτές του και αναβαθμίζει τον πιο στενό συνεργάτη του, τοποθετώντας τον στη θέση του σκιώδους υπουργού Οικονομικών.
 
THE DAILY TELEGRAPH
Τα συνδικάτα απειλούν με χάος μετά την νίκη του Κόρμπιν! Θέλουν να ξεκινήσουν σειρά κινητοποιήσεων και να προκαλέσουν κοινωνική αναταραχή.
 
REUTERS
Το Όρος Άσο, ένα ηφαίστειο στο κύριο νότιο νησί της Ιαπωνίας Κιούσου, εξερράγη σήμερα, σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία της Ιαπωνίας, στέλνοντας μια στήλη μαύρου καπνού σε ύψος 2 χιλιομέτρων. Δεν υπήρξαν αναφορές για τραυματισμούς ή ζημιές.
 
 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)