to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

8:39 | 14.07.2015

πηγή: Στο Κόκκινο

Διεθνή

Τα πρωτοσέλιδα στα διεθνή ΜΜΕ (14/7/2015)

Επιμέλεια: Γιώργος Τραπεζιώτης


BBC

Ο Έλληνας πρωθυπουργός αντιμέτωπος με την μάχη της επίτευξης συμφωνίας με την ευρωζώνη. Ο Αλέξης Τσίπρας καλείται να πείσει τα στελέχη του κόμματός του, όσο και τους κυβερνητικούς του εταίρους να υποστηρίξουν τους όρους που προβλέπονται για την παροχή τρίτου πακέτου οικονομικής διάσωσης της χώρας από την ευρωζώνη.

Το Μεξικό προσφέρει αμοιβή 3.800.000 δολαρίων σε όποιον δώσει πληροφορίες για την σύλληψη του μεγαλέμπορου ναρκωτικών Χοακίν Γκουζμάν που απέδρασε πριν από λίγες ημέρες από φυλακή του Μεξικού.

REUTERS

Άνοδος των μετοχών στις ασιατικές αγορές ενώ αυξάνονται οι πιθανότητες να ξεφύγει η Ελλάδα από την κρίση χρέους.

DEUTSCHE WELLE

Ικανοποίηση για την σκληρή γραμμή Μέρκελ-Σόιμπλε. Το Βερολίνο εκφράζει την ικανοποίηση του για το περιεχόμενο της συμφωνίας των Βρυξελλών.

AL JAZEERA

Η συμφωνία οικονομικής διάσωσης με τους δανειστές, προκαλεί εσωκομματικές αντιδράσεις στο κυβερνητικό στρατόπεδο της Ελλάδας.

THE IRISH TIMES

Ο Τσίπρας αντιμέτωπος με ανοικτή ανταρσία εντός του κυβερνητικού σχηματισμού.

THE NEW YORK TIMES

Η συμφωνία για την Ελλάδα γεφυρώνει – προς το παρόν – το διευρυνόμενο χάσμα στην Ευρώπη. Το τελεσίγραφο που δόθηκε στην Αθήνα το σαββατοκύριακο, μοιάζει περισσότερο με παράδοση της εθνικής κυριαρχίας της χώρας.

THE WALL STREET JOURNAL

Οι συζητήσεις για την Ελλάδα, προκάλεσαν ένταση στις σχέσεις Γερμανίας-Γαλλίας, που δοκιμάστηκαν όσο ποτέ εδώ και πολλά χρόνια.

LIBERATION

Ελλάδα: Εθνική ταπείνωση. Η συμφωνία της Δευτέρας, σίγουρα διώχνει τους φόβους για Grexit, αλλά μοιάζει περισσότερο σαν οικονομικό πραξικόπημα.

BILD

Η Bild εξηγεί στην Μέρκελ το μπάλωμα δισεκατομμυρίων (για το ελληνικό χρέος). Η Καγκελάριος στηρίζεται σε αριθμούς που κινούνται στην σφαίρα της φαντασίας, ενώ καταπατά τις υποσχέσεις της. 

DIE WELT

Γιατί η Μέρκελ διέσωσε τους Έλληνες; Η κρίση στην χώρα δεν έχει μόνο οικονομικές διαστάσεις. Για την Καγκελάριο ήταν και θέμα σταθεροποίησης των ανατολικών συνόρων της ΕΕ.

THE DAILY TELEGRAPH

Η Βρετανία αντιμέτωπη με ένα λογαριασμό ύψους 1 δις λιρών για το ελληνικό πρόγραμμα οικονομικής διάσωσης.

BLOOMBERG

Η τρελή συμφωνία της Ευρώπης με την Ελλάδα. Η πρόσφατη συμφωνία διάσωσης δεν κάνει τίποτα για να αντιμετωπίσει ουσιαστικά τα θεμελιώδη ελαττώματα του ευρώ.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)