to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

8:30 | 01.09.2015

πηγή: stokokkino.gr

Διεθνή

Tα πρωτοσέλιδα στα διεθνή ΜΜΕ (1-9-2015)

Από τον Γιώργο Τραπεζιώτη


REUTERS

Ένας άνδρας της εθνοφρουράς της Ουκρανίας έχασε χθες τη ζωή του, ενώ άλλα 90 άτομα τραυματίστηκαν στη διάρκεια των άγριων επεισοδίων που ξέσπασαν σε διαδήλωση έξω από το κοινοβούλιο της χώρας ανάμεσα στις δυνάμεις ασφαλείας και σε εθνικιστές. Τη Δευτέρα η ουκρανική Βουλή ψήφισε νόμους για παραχώρηση περισσότερων ελευθεριών στις ελεγχόμενες από τους αυτονομιστές περιοχές της ανατολικής Ουκρανίας.

AFP

Η γαλλική κυβέρνηση έχει υποστεί μια «μορφή εκφοβισμού» από τη Γερμανία σε ό,τι αφορά την οικονομική της πολιτική, δήλωσε ο νομπελίστας οικονομολόγος Τζόζεφ Στίγκλιτς σε συνέντευξή του στο Γαλλικό Πρακτορείο, ενώ παράλληλα κάλεσε την Αριστερά, στην Ευρώπη όπως και στις ΗΠΑ, να αναλάβει δράση για να σταματήσει η αύξηση των ανισοτήτων.

Σχεδόν 20.000 άνθρωποι εξέφρασαν την αντίθεσή τους στον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουν οι αρχές της Αυστρίας τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, διαδηλώνοντας τη Δευτέρα στη Βιέννη. Οι κινητοποιήσεις έρχονται λίγες ημέρες αφότου ανακαλύφθηκαν τα πτώματα 71 προσφύγων μέσα σε ένα εγκαταλειμμένο φορτηγό - ψυγείο, σε αυτοκινητόδρομο της Αυστρίας.

THE IRISH TIMES

Μετανάστες ζουν και πεθαίνουν μέσα στην απόγνωσή τους για να προσεγγίσουν την ΕΕ.

THE WALL STREET JOURNAL

Το μεταναστευτικό σπέρνει το χάος στην Ευρώπη. Η Μέρκελ κάλεσε την Ευρώπη να βοηθήσει στην αντιμετώπιση του προβλήματος, ενώ ζήτησε δίκαιη κατανομή των προσφύγων σε κάθε χώρα-μέλος της ΕΕ.

AL JAZEERA

Κατά εκατοντάδες καταφθάνουν οι πρόσφυγες σε Βιέννη και Μόναχο, μετά από την πολυήμερη παραμονή τους στα ουγγρικά σύνορα.

 Συμφωνία για το κλίμα τον φετινό Δεκέμβριο στο Παρίσι θέλει ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα. Μιλώντας σε υπουργούς Εξωτερικών διαφόρων κρατών στην Αλάσκα, ο Ομπάμα επισήμανε πως οι ΗΠΑ αναγνωρίζουν ότι έχουν διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην αύξηση της θερμοκρασίας στον πλανήτη και «αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους» για να βοηθήσουν να λυθεί το πρόβλημα.

BBC

Τα Ηνωμένα Έθνη επιβεβαιώνουν μέσω δορυφορικής ανάλυσης, την καταστροφή του ναού του Βήλου στην Παλμύρα.

NBC

Τις ικανότητες επιβίωσής του στην άγρια φύση θα δοκιμάσει ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα. Ο Αμερικανός πρόεδρος θα εμφανιστεί σε επεισόδιο της τηλεοπτικής σειράς Running Wild που διαδραματίζεται στην Αλάσκα και θα προβληθεί αργότερα φέτος από το τηλεοπτικό δίκτυο NBC.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)