to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Τα πρώτα βήματα των νεοναζί των ΑΜΕ: επίθεση στο Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών

Τα πρώτα βήματα των νεοναζί των ΑΜΕ (Ανένταχτων Μαιάνδριων Εθνικιστών), κάποιοι από τους οποίους συνελήφθησαν πρόσφατα, έγιναν με αναλήψεις επίθεσης σε αντιρατσιστικές οργάνώσεις με πρώτη εκείνη στο Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών το 2011.


Τα πρώτα βήματα των νεοναζί των ΑΜΕ (Ανένταχτων Μαιάνδριων Εθνικιστών), κάποιοι από τους οποίους συνελήφθησαν πρόσφατα, έγιναν με αναλήψεις επίθεσης σε αντιρατσιστικές οργάνώσεις με πρώτη εκείνη στο Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών το 2011. Τότε τους είχε τσούξει η στήριξη και ενεργή συμμετοχή του Κυριακάτικου στην απεργία πείνας των 300 μεταναστών στην Υπατία. Οι επιθέσεις αυτές έχουν γίνει με ανάληψη ευθύνης από τον «αρχηγό» των ΑΜΕ στη ναζιστική ιστοσελίδα Hellenic NS: https://archive.is/b5mEY#selection-629.0-633.76

«Δεν θα ξεχωρίσουμε τις δράσεις μας, διότι κάτι τέτοιο ισοδυναμεί με μία υποβάθμισή τους από μέρους μας και επομένως με μία υποβάθμιση ημών των ιδίων. Αν ήταν να τις βάλουμε όμως σε μία σειρά θα ήταν, το 2011 η επίθεση που κάναμε στο παρακρατικό κυριακάτικο σχολείο μεταναστών, το ίδιο έτος η καταστρεπτική εμπρηστική επίθεση που κάναμε στα γραφεία του Y.R.E. (Νεολαία ενάντια στον Ρατσισμό στην Ευρώπη) και στο Ξεκίνημα – Διεθνιστική Σοσιαλιστική Οργάνωση, ώστε να δείξουμε τους ενόχους στον »χώρο» πίσω από την νταβατζιλίδικη εισβολή στην χώρα μας και απεργία πείνας των 300 λαθρομεταναστών το 2011 που σαν εκδρομούλα οι λαθρομετανάστες τότε από τον Πειραιά υποκινούμενοι από τους λακέδες που προαναφερθήκαμε έκαναν κατάληψη στην Νομική και αργότερα στο μέγαρο στην Υπατίας, ο τότε απολογισμός πλιάτσικο και καταστροφές σε αντίκες και άλλα πολλά, το 2012 τα αντίποινα που έκανε ό πυρήνας μας στην Πάτρα σε αντιφασίστες και κράτος μετά τον θάνατο του Θανάση Λαζανά από Αφγανούς «κακόμοιρους πρόσφυγες», το 2013 την επίθεση που είχαμε εξαπολύσει στο Μυρμήγκι στην κυψέλη μια οργάνωση που μάζευε τρόφιμα και ρούχα μόνο για λαθρομετανάστες και προς θεού ποτέ για Έλληνες.

Το 2013 τα αντίποινα και τις επιθέσεις που κάναμε σε Αθήνα και Πάτρα μετά τον Θάνατο του Φουντούλη – Καπελώνη από αντιφασίστες υπανθρώπους και άλλες πολλές δράσεις που θα χρειαζόμασταν μήνες ολόκληρους να συζητάμε.» Από τη μεριά μας δηλώνουμε το αυτονόητο: Ότι από το 2006 που ιδρύθηκε μέχρι σήμερα, το Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών δεν φοβήθηκε ποτέ τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής και τα παρακλάδια τους. Συνεχίζουμε στο δρόμο της αλληλεγγύης και του αγώνα για μια ζωή χωρίς ρατσισμό, φασισμό πόλεμο και φτώχεια.

Στις 17 Μάρτη δίνουμε τη δική μας απάντηση στη διεθνή κινητοποίηση. Οι φασίστες, η μνημονιακή καταστροφή με υπογραφή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, όσο και ο θεσμικός ρατσισμός ΕΕ-Ελληνικής κυβέρνησης κατά των προσφύγων και των μεταναστών που τους τρέφουν αντιμετωπίζονται μόνο με τον κοινό αγώνα, ντόπιων, προσφύγων και μεταναστών: Ίσα δικαιώματα σε μετανάστες και πρόσφυγες, στη φυλακή τα ορφανά του Χίτλερ και της Χούντας των Συνταγματαρχών.

1

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Κυριακάτικου Σχολείου Μεταναστών τη μέρα της επίθεσης:

Καταγγέλλουμε επίθεση φασιστοειδών που έγινε το βράδυ του Σαββάτου 29/1 προς Κυριακή 30/1 στην εξωτερική είσοδο χώρου του Κυριακάτικου Σχολείου Μεταναστών, με αποτέλεσμα μικρές υλικές φθορές. Συγκεκριμένα, την ώρα που το Σχολείο μας ήταν κλειστό, άγνωστοι έβαλαν φωτιά με στουπί και πετρέλαιο σε σκουπίδια που μετέφεραν έξω από την εξωτερική είσοδο του χώρου που στεγάζονται οι γραμματειακές δραστηριότητες του σχολείου και γίνονται οι συναντήσεις εθελοντών και μεταναστών.

Οι θρασύδειλοι εγκληματίες έσπασαν επίσης τα τζάμια της εξωτερικής πόρτας καθώς και ένα τζάμι αυτοκινήτου κάποιου γείτονα που ήταν παρκαρισμένο στο σημείο, αλλά δεν κατάφεραν να παραβιάσουν την είσοδο. Η φωτιά έσβησε από την πυροσβεστική, ενώ τόσο το Σάββατο όσο και την Κυριακή το σχολείο λειτούργησε κανονικά. Επισημαίνουμε πως το Σάββατο 29/1 νεοναζί της Χρυσής Αυγής από όλη την Ελλάδα, είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς στην Αθήνα για διαδήλωση μίσους με αφορμή την επέτειο των Ιμίων.

Επίσης τις προηγούμενες μέρες υπήρχαν φανταστικές «αναλήψεις ευθύνης» σε φασιστικά ιστολόγια για ανύπαρκτες επιθέσεις στο Κυριακάτικο σχολείο Μεταναστών.

Η ρατσιστική κατρακύλα της κυβέρνησης με εξαγγελίες περί κατασκευής δολοφονικών φραχτών στα σύνορα και η πρόσφατη συντονισμένη πρωτοφανής επίθεση ενάντια στον αγώνα των 300 μεταναστών εργατών που κάνουν απεργία πείνας και τους συμπαραστάτες τους, αποθρασύνουν τις φασιστικές συμμορίες.

Που θεωρούν πως νομιμοποιούνται να αναβαθμίζουν την εγκληματική τους δράση εναντίον – πλέον – των κοινωνικών και πολιτικών οργανώσεων που εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στους μετανάστες και τους πρόσφυγες. Δηλώνουμε πως τέτοιου είδους συμμορίτικές επιθέσεις δεν μας πτοούν. Θα συνεχίσουμε με ακόμα μεγαλύτερο πείσμα και αποφασιστικότητα να κάνουμε δωρεάν μαθήματα ελληνικών σε μετανάστες και πρόσφυγες, για να μπορούμε πιο εύκολα να ζούμε και να παλεύουμε μαζί για τα δικαιώματά μας. Δηλώνουμε για άλλη μια φορά την έμπρακτη αλληλεγγύη και στήριξη του αγώνα των 300 μεταναστών εργατών απεργών πείνας, μέχρι τη νίκη.

Απαιτούμε την άρση των πρωτοφανών  από την εποχή της μεταπολίτευσης κατηγοριών περί «παράνομης μεταφοράς παράνομων μεταναστών» σε 5 από τα μέλη της πρωτοβουλίας αλληλεγγύης. Νομιμοποίηση και ίσα δικαιώματα στους μετανάστες, καλύτερη ζωή για όλους.

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)