to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Τα πράσινα «σωσίβια» του Μητσοτάκη

Μαξίμου, ελίτ, καναλάρχες ανησυχούν που ο Μητσοτάκης αρχίζει να παραπατάει. Θα κάνουν τα πάντα. Θα στήσουν και άλλες δημοσκοπήσεις, θα κάνουν διάφορους βυζαντινισμούς και ίντριγκες προκειμένου ο Μωυσής να βρει πολιτικούς συμμάχους για να τον στηρίξουν


Η αποδόμηση του Μητσοτάκη έχει αρχίσει. Η άθλια πολιτική του στην πανδημία αλλά και στην οικονομία επιταχύνουν την φθορά του.  Ακόμα και το επικοινωνιακό του αφήγημα - η εικόνα του Μωυσή που του έκτισαν τα Πετσο-ταϊσμένα μέσα ενημέρωσης- ξεφτίζει. Φροντίζει άλλωστε ο ίδιος  όπως με την ποδηλατάδα στην Πάρνηθα την ώρα που η χώρα ζει την κορύφωση μιας τραγωδίας.

Τα μιντιακά επιτελεία καταβάλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες από την μια να κρύψουν την ανάλγητη συμπεριφορά του Μωυσή, από την άλλη να συκοφαντήσουν τον Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ. Μόνο που οι πολίτες αρχίζουν να τους παίρνουν χαμπάρι όχι μόνο από  την έλλειψη πολυφωνίας και την διαστρέβλωση των ειδήσεων, αλλά και από ένα είδος  δοτής   δημοσιογραφίας που ασκούν  με βάση τις επιθυμίες του Μαξίμου.

Δίπλα και οι δημοσκόποι με τις «αμερόληπτες» μετρήσεις τους. Τόσο αμερόληπτες που όσο βυθίζεται ο Μητσοτάκης τόσο του μεγαλώνουν  το προβάδισμά του από τον Τσίπρα. Να μην υπάρχει αμφιβολία. Θα συνεχίσουν το ίδιο βιολί έστω και αν παραδέχονται στα ποιοτικά στοιχεία την πτώση της δημοτικότητας  του Κυριάκου και της κυβέρνησης στην διαχείριση της πανδημίας.

Σε κάθε περίπτωση τίποτα δεν μπορεί να κρύψει την φθορά  των «αρίστων» και κυρίως του Μωυσή. Και πολύ περισσότερο δεν κρύβεται από τις κυρίαρχες οικονομικές ελίτ που τον στήριξαν και τον στηρίζουν. Αυτός είναι ο λόγος που ισχυρά οικονομικά  και μιντιακά κέντρα έχουν κινητοποιήσει σε ρόλο «βοηθού» του Μητσοτάκη διάφορους πρόθυμους πολιτικούς παράγοντες. Πρώτος από όλους ο Σημίτης που έσπευσε να τον στηρίξει στην πανδημία με το γνωστό άρθρο του στην απογευματινή του Μαρινάκη. Δίπλα του ο Λοβέρδος που ….αναβαπτίζεται  και προωθείται ως σίγουρος σύμμαχος του Μωυσή. 

Η επιστράτευση αυτή έχει ενδιαφέρον για τα τεκταινόμενα στο ΚΙΝ.ΑΛ. Μπορεί η Γεννηματά να γέρνει φανερά υπέρ της ΝΔ παρά την πολιτική των «ίσων αποστάσεων» που ισχυρίζεται ότι ακολουθεί, αλλά αυτό δεν αρκεί σε όσους βλέπουν τον Κυριάκο να κλονίζεται. Έτσι λοιπόν επιστρατεύονται τα πράσινα «σωσίβια»:

Ο Βενιζέλος παραμονεύει καθοδηγώντας τους δελφίνους του, πως θα γίνει το ΚΙΝ.ΑΛ.  σίγουρη «ουρά» του Μητσοτάκη και όχι ….αβέβαιη όπως φαντάζει τώρα.  Στην ίδια ρότα ο  Λοβέρδος προσπαθεί να «γκρεμίσει» την Φώφη. Η τελευταία χάνει το κόμμα που η ίδια ίδρυσε αφού κατάργησε το ΠΑΣΟΚ, την  ιδεολογία του και  την αντιδεξιά στάση και πολιτική  του Ανδρέα Παπανδρέου.

Μαξίμου, ελίτ, καναλάρχες ανησυχούν που ο Μητσοτάκης αρχίζει να παραπατάει. Θα κάνουν τα πάντα. Θα στήσουν και άλλες  δημοσκοπήσεις, θα κάνουν διάφορους βυζαντινισμούς και ίντριγκες προκειμένου ο Μωυσής να βρει  πολιτικούς συμμάχους για να τον στηρίξουν.  Όμως ότι και αν κάνουν, όποια «σωσίβια» και αν επιστρατεύσουν το σκηνικό που στήνουν θα καταρρεύσει. Είναι στο χέρι του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία η κατάρρευση της κυβέρνησης και του χειρότερου αλλά και πιο επικίνδυνου πρωθυπουργού της μεταπολίτευσης να γίνει σύντομα.

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)