to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Τα πόμολα

Αυτοί που ξέρουν από επιχειρηματικότητα μπορούν να κάνουν θαύματα με αρχικό κεφάλαιο 5.000 ευρώ. Χρειάζεται όμως να έχεις το κατάλληλο προφίλ


Καλά, σας κάνει εντύπωση που μια επιχείρηση με 5.000 ευρώ αρχικό κεφάλαιο παίρνει επιχορήγηση από τον αναπτυξιακό νόμο 4,2 εκατομμύρια ευρώ και προέγκριση για τραπεζικό δάνειο 6,5 εκατομμύρια; Κακώς.

Γιατί όλοι οι μικρομεσαίοι της αγοράς αυτό συζητάνε στην πιάτσα. Πόσο εύκολη είναι η χρηματοδότηση από τον αναπτυξιακό νόμο. Και πόσο ευχερής η πρόσβαση στην τραπεζική δανειοδότηση. Ειδικά από τότε που η Ν.Δ. άλλαξε τον Ποινικό Κώδικα και έδωσε στους τραπεζίτες ασυλία για το αδίκημα της απιστίας.

Απλά είστε ανίδεοι από επιχειρηματικότητα. Αυτοί που ξέρουν από επιχειρηματικότητα μπορούν να κάνουν θαύματα με αρχικό κεφάλαιο 5.000 ευρώ. Δημιουργικότητα να υπάρχει και όρεξη για δουλειά. Όπως μπορούν και να αγοράζουν εταιρείες για 1.000 ευρώ και να τις πουλάνε σε μερικούς μήνες για 160.000. Χωρίς κανείς να τους ελέγχει, τι λεφτά είναι αυτά και πού βρέθηκαν.

Χρειάζεται όμως να έχεις και το κατάλληλο προφίλ, γιατί η τράπεζα δεν δίνει τα λεφτά της όπου να 'ναι. Σε περνάει από συνέντευξη. Σε ρωτάει αν πρέπει οι εργαζόμενοι να πληρώνονται σε ρεπό τις υπερωρίες τους ώστε να πηγαίνουν για μπάνιο. Και αν ο υπάλληλος και ο εργοδότης μπορούν να τα βρουν σαν φίλοι για τα εργασιακά τους χωρίς την αναχρονιστική διαμεσολάβηση των συνδικάτων. Αν έχεις τις σωστές απαντήσεις, η τράπεζα θα σε εμπιστευτεί.

Και όχι μόνο θα σου εγκρίνει το δάνειο. Αλλά θα σου το καταβάλλει και σε πόμολα.

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)