to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:18 | 30.10.2012

left.gr

Πολιτική

''Τα πιόνια του Δένδια και τα τάγματα εφόδου του Μιχαλολιάκου είναι το αμακιγιάριστο πρόσωπο του συστήματος''

Ψήφισμα συλλόγου φοιτητών Τ.Ξ.Γ.Μ.Δ. για τη δίωξη Χονδρογιάννη


Στην επέτειο της 28ης Οκτωβρίου η νεοσύστατη «Αντιφασιστική Πρωτοβουλία Κέρκυρας», αποτελούμενη από άτομα προερχόμενα από διάφορους πολιτικούς χώρους αλλά και ανένταχτους πολίτες έδωσε δυναμικό παρόν, φωνάζοντας συνθήματα κατά του φασισμού και αποδοκιμάζοντας το νεοναζιστικό έκτρωμα της Χρυσής Αυγής. Οι αστυνομικές δυνάμεις έπραξαν το καθήκον τους: Στην τελετή κατάθεσης στεφάνων επιτέθηκαν στους διαδηλωτές αναγκάζοντάς τους να οπισθοχωρήσουν, απείλησαν να βγάλουν όπλο, έριξαν στο έδαφος και προσπάθησαν να βάλουν χειροπέδες στον Θεόδωρο Μπούκα, καπετάνιο του ελληνικού πλοίου της Γάζας.

   

Στη συμπλοκή που ακολούθησε για να αποφευχθεί η σύλληψη ο Αλέξανδρος Χονδρογιάννης έβγαλε φωτογραφίες από το περιστατικό και τις δημοσίευσε στο διαδίκτυο. Στις 29/10 άνδρες της αστυνομίας τον συνέλαβαν και τον οδήγησαν σιδηροδέσμιο στην ασφάλεια. Εν συνεχεία εισέβαλαν στο σπίτι του, κατάσχεσαν τον υπολογιστή του παιδιού τους, τον υπολογιστή του, μια κάμερα και μια φωτογραφική μηχανή ως πειστήρια του εγκλήματος. Το βράδυ της ίδιας ημέρας πάνω από πενήντα άτομα συγκεντρώθηκαν υπό βροχή έξω από την ασφάλεια για να διαμαρτυρηθούν και να μάθουν επιτέλους τις κατηγορίες για τις υποίες συνελήφθη. Αργά το βράδυ οι κατηγορίες έγιναν γνωστές: Διάδοση ψευδών ειδήσεων με σκοπό την ανατροπή του πολιτεύματος, παραβίαση του νόμου περί προσωπικών δεδομένων, έργω εξύβριση.                                   


Αυτή η κατάσταση δεν μας σαστίζει ούτε είναι ένα ατυχές συμβάν. Ζούμε καθημερινά την τρομοκρατία που μας ασκεί η τρικομματική κυβέρνηση, περικόπτοντας τους μισθούς, τις συντάξεις, τις κοινωνικές παροχές. Η ελευθερία του λόγου αποτελεί ανέκδοτο με τις καθημερινές διώξεις και απολύσεις δημοσιογράφων τολμούν να αντιστέκονται στη φίμωση της ελεύθερης γνώμης και της αναζήτησης της αλήθειας. Δεν τρέφουμε καμία αυταπάτη ότι ζούμε σε μια δημοκρατική κοινωνία. Τα πιόνια του Δένδια και τα τάγματα εφόδου του Μιχαλολιάκου είναι το αμακιγιάριστο πρόσωπο του συστήματος και η τελευταία του ελπίδα την ώρα που καταρρέει.  

   

Ζητάμε από σύσσωμη την ακαδημαϊκή κοινότητα (Σύλλογοι Φοιτητών, Γενικές Συνελεύσεις Τμημάτων, Σύγκλητος) του Ιονίου Πανεπιστημίου να καταδικάσει τα προαναφερθέντα γεγονότα. Δεν τρομοκρατούμαστε. Η ανοχή απέναντι στους φασίστες και το σύστημα που διαλύει τις ζωές μας έχει τελειώσει εδώ και καιρό. Η απάντηση πρέπει να είναι μαζική και οργανωμένη.


ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ ΣΤΟΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΗ


Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΣΤΑΜΑΤΑ


Διαβάστε επίσης:


Σύλληψη στην Κέρκυρα... Το κράτος λογοκρίνει και τρομοκρατεί



2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)