to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

«Τα ορφανά του Τσοχατζόπουλου»

«Τα περί "ορφανών του Τσοχατζόπουλου" καλό είναι να τα αφήσει στην άκρη ο Κυρ. Μητσοτάκης, γιατί μπορεί να κατηγορηθεί και μάλιστα πολύ σύντομα ότι ανοίγει την αγκαλιά του για να φιλοξενήσει τα ορφανά του Κ. Σημίτη».


Ενα από τα κεντρικά επιχειρήματα που χρησιμοποιεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης εναντίον του Αλέξη Τσίπρα είναι ότι μάζεψε στην Κουμουνδούρου τα ορφανά του Ακη Τσοχατζόπουλου, δηλαδή το σύστημα που αποκαλεί παλιό και διεφθαρμένο ΠΑΣΟΚ. Οι γενικεύσεις είναι κατά κανόνα άδικες. Το ίδιο ισχύει και με τη συγκεκριμένη.

Υπαινίσσεται ο κ. Μητσοτάκης ότι όλα τα στελέχη που την περίοδο της παντοδυναμίας του κινήματος ήταν δίπλα στον Ακη Τσοχατζόπουλο και μετά την εκλογική κατάρρευση του ΠΑΣΟΚ μεταπήδησαν στον ΣΥΡΙΖΑ είναι ύποπτα (τουλάχιστον) για διαφθορά; Πολύ βολική προσέγγιση.

- Οφείλει ο κ. Μητσοτάκης να αποδείξει με στοιχεία όσα δηλητηριώδη διακινεί δημοσίως. Σπιλώνει ανθρώπους με το σκεπτικό ότι αφού ήταν με τον Τσοχατζόπουλο κι αυτός καταδικάστηκε είναι και οι ίδιοι υπόλογοι για όσα διέπραξε ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ. Μέχρι τώρα δεν το έχει κάνει κι ας έχει προκληθεί επανειλημμένως.

- Τον Ακη Τσοχατζόπουλο υποστήριζε το μισό ΠΑΣΟΚ. Εχασε κυριολεκτικώς στο τσακ την πρωθυπουργία στην ψηφοφορία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας τον Γενάρη του 1996 και για λίγες ψήφους την προεδρία του κόμματος και την πρωθυπουργία στο συνέδριο τον Ιούνιο του 1996.

Να υποθέσουμε λοιπόν ότι η μισή Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ και οι περίπου τρεις χιλιάδες σύνεδροι δεν δικαιούνται να ομιλούν;

- Ξεχνάει ο κ. Μητσοτάκης ότι στον ΣΥΡΙΖΑ πήγε και το μεγαλύτερο μέρος του εκλογικού σώματος που ψήφιζε παλιότερα ΠΑΣΟΚ; Και οι ψηφοφόροι ύποπτοι;

- Τα περί «ορφανών του Τσοχατζόπουλου» καλό είναι να τα αφήσει στην άκρη γιατί μπορεί να κατηγορηθεί και μάλιστα πολύ σύντομα ότι ανοίγει την αγκαλιά του για να φιλοξενήσει τα ορφανά του Κ. Σημίτη.

Ο Ακης Τσοχατζόπουλος «διακρίθηκε» στο άθλημα της μίζας την περίοδο που πρωθυπουργός ήταν ο Κ. Σημίτης. Πολλοί τον υποψιάζονταν, κανείς όμως δεν μίλησε. Φοβήθηκαν ότι θα έπεφτε η κυβέρνηση.

Επιπλέον νταλαβέρια με τη Δικαιοσύνη έχουν και κοντινοί συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού. Μέχρι τώρα ουδείς, σωστά κατά τη γνώμη μου, έχει αφήσει υπαινιγμούς για την ηθική ακεραιότητα του Κ. Σημίτη.

Αν όμως ευδοκιμήσουν οι συζητήσεις που έχει ο κ. Μητσοτάκης με δύο από τα επιφανέστερα στελέχη του εκσυγχρονισμού και αυτά προσχωρήσουν στις τάξεις του κόμματος, θα είναι ευάλωτος στην κριτική ότι μαζεύει στη Ν.Δ. τους ανθρώπους εκείνου του πολιτικού που (παραθέτω μερικές από τις καταγγελίες της Ν.Δ. για τον Κ. Σημίτη): πρόδωσε την Ελλάδα στην υπόθεση των Ιμίων, παρέδωσε τον Οτσαλάν στους Τούρκους, οργάνωσε μέσω του Χρηματιστηρίου τη μεγαλύτερη λεηλασία που σημειώθηκε ποτέ στη χώρα, πλαστογράφησε τα στοιχεία για να μπει η Ελλάδα στην ΟΝΕ.

- Το καλαμπούρι στην όλη ιστορία είναι ότι στηλιτεύουν τον ΣΥΡΙΖΑ για τους ίδιους λόγους και μερικοί παράγοντες του σημερινού ΠΑΣΟΚ, πιστεύοντας ότι δεν γνωρίζουν οι πολίτες τη διαδρομή τους.

Κάποιοι εξ αυτών ήταν με τον Ακη, έπιναν νερό στ’ όνομά του, οργίζονταν κάθε φορά που οι αντίπαλοί του έθεταν θέματα για τη διαχείριση που έκανε και τον εγκατέλειψαν μόλις πήρε τον δρόμο για το εδώλιο.

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)