to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:26 | 26.05.2013

Πολιτική

«Τα ορφανά του Χίτλερ δεν έχουν θέση ούτε στο Πήλιο ούτε πουθενά»

Δήλωση του Κώστα Πουλάκη, μέλους της Π.Γ. του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και περιφερειακού συμβούλου Θεσσαλίας


Με αφορμή την προκλητική παρουσία του βουλευτή Π. Ηλιόπουλου και άλλων μελών της Χ.Α. στην Αργαλαστή, ο Κώστας Πουλάκης, μέλος της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ και περιφερειακός σύμβουλος Θεσσαλίας, σχολίασε τα εξής :

«Οι χυδαίες προκλήσεις εκ μέρους νοσταλγών του Χίτλερ, μετά τις αίθουσες του κοινοβουλίου, συνεχίστηκαν στους δρόμους του Πηλίου. Η προσπάθεια, ωστόσο, θρασύδειλων μελών εγκληματικών και ναζιστικών οργανώσεων, έστω και κρυπτόμενων υπό έναν δήθεν κοινοβουλευτικό μανδύα, να προσβάλουν το δημοκρατικό αίσθημα της ελληνικής κοινωνίας, δεν θα περάσει. Το ποιόν πλέον όλων τους είναι γνωστό και η πολιτική τους γύμνια έναντι των μεγάλων συμφερόντων δεν μπορεί πια να κρυφτεί πίσω από τραμπουκισμούς και δήθεν μαγκιές.

Και βέβαια, όσο και αν ακροδεξιοί κύκλοι, ακόμα και μέσα στην κυβέρνηση, “κλείνουν το μάτι” σε τέτοιες συμπεριφορές, όπως έγινε πρόσφατα με το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, που έγινε “μπαλάκι” μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων, οι πολίτες της Αργαλαστής και της Μαγνησίας συνολικά, έδωσαν με τη μαζική διαμαρτυρία τους, την καλύτερη απάντηση στην πρόκληση. Απέδειξαν ότι ο ελληνικός λαός διαθέτει και ιστορική μνήμη της ναζιστικής θηριωδίας και αντανακλαστικά υπεράσπισης της δημοκρατίας και των θεμελιωδών αξιών της, δηλώνοντας προς κάθε κατεύθυνση το αυτονόητο : Τα ορφανά του Χίτλερ δεν έχουν θέση ούτε στο Πήλιο ούτε πουθενά».

Διαβάστε επίσης: 

Γέμισε ΜΑΤ η Αργαλαστή για τη φασιστική φιέστα της Χρυσής Αυγής - Αντιφασιστική διαδήλωση

Ο Χρυσαυγίτης Ηλιόπουλος ΔΕΝ χαιρέτησε ναζιστικά τους Πηλιορείτες

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)