to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:12 | 25.12.2014

πηγή: thepressproject.gr

Διεθνή

Τα όπλα, από τα πιο δημοφιλή δώρα Χριστουγέννων στις ΗΠΑ

Την ώρα που οι Ηνωμένες Πολιτείες μαστίζονται από συνεχή περιστατικά ένοπλης βίας, η αγάπη των Αμερικανών για τα όπλα κάθε άλλο παρά φθίνει


Στις Ηνωμένες Πολιτείες λειτουργούν 48.000 καταστήματα λιανικής.

«Συνήθως, από τις αρχές Νοεμβρίου και μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου παρατηρούμε κατακόρυφη αύξηση των πωλήσεων. Αυτό που προτείνουμε στους περισσότερους είναι να πάρουν μία δωροεπιταγή. Έτσι μπορούν να έρθουν και να αγοράσουν ότι θέλουν.»

Σημειώνεται πως πολιτείες όπως η Νέα Υόρκη έχουν εισάγει αυστηρότερη νομοθεσία αναφορικά με την οπλοκατοχή, ενώ σε άλλες πολιτείες, όπως το Τέξας, ετοιμάζονται να κάνουν ακόμη πιο ελαστικούς τους όρους κατοχής όπλων. 

Ο διεθυντής του κέντρου αντιμετώπισης βίας, Josh Sugarmann, σημειώνει:
 

«Το 2012, πάνω από 33.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από πυροβολισμούς. Είναι ένα ιλιγγιώδες νούμερο. Εγώ πιστεύω ότι περιστατικά, όπως αυτό στο Σάντι Χουκ, αν και έχουν σοκάρει το έθνος, δεν κατάφεραν να αλλάξουν τα πράγματα και δυστυχώς μας κάνουν λιγότερο ευαίσθητους στις τραγωδίες.»

Θυμίζουμε πως στη τραγωδία του Σάντι Χουκ, δύο χρόνια πριν, 26 άτομα έχασαν τη ζωή τους, μεταξύ των οποίων 20 παιδιά, όταν ένοπλος άνοιξε πυρ σε δημοτικό σχολείο.


Από το 1990 οι δημοσκόποι ρωτούν τους Αμερικανούς αν πιστεύουν πως θα έπρεπε να ενταθούν οι περιορισμοί για την οπλοκατοχή. Αυρό που γίνεται προφανές είναι ότι η κοινή γνώμη υιοθετεί την «κουλτούρα των όπλων» : με ποσοστά από 60 έως 70% η πλειοψηφία απαντά πως η σχετική νομοθεσία θα πρέπει είτε «να παραμείνει ως έχει» είτε «να γίνει πιο ελαστική».

Πριν περίπου 6 μήνες, ο Ομπάμα δήλωνε πως μία από τις μεγαλύτερες απογοητεύσεις του στην προεδρία είναι ότι δεν μπορούν να ληφθούν ούτε τα βασικά μέτρα κατά της οπλοκατοχής σημειώνοντας ότι οι ΗΠΑ είναι η μοναδική ανεπτυγμένη χώρα στον κόσμο που επιτρέπει τέτοιου είδους συμπεριφορά.

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)