to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:07 | 28.05.2020

Κοινωνία

Τα ονόματα των υποψηφίων για τις θέσεις των προέδρων Αρείου Πάγου και ΣτΕ

Έξι γυναίκες οι υποψήφιες για την προεδρία του Αρείου Πάγου


Τα ονόματα των υποψήφιων για τις θέσεις του προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) και του Αρείου Πάγου, γνωστοποίησε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κ.Τσιάρας κατά τη διάρκεια του σημερινού υπουργικού συμβουλίου, ενώ κατέθεσε και τα ονόματα 14 αρεοπαγιτών για την κάλυψη κενών θέσεων των αντιπροέδρων που θα δημιουργηθούν με την εκπνοή του ερχόμενου Ιουνίου.

Ως προς το ΣτΕ, τη θέση του προέδρου διεκδικούν οι αντιπρόεδροι: Μαίρη Σαρπ, Μαρία Καραμανώφ, Ιωάννης Γράβαρης, Σπυριδούλα Χρυσικοπούλου, Δημήτριος Σκαλτσούνης και Μιχαήλ Πικραμένος

Στον Άρειο Πάγο διεκδικούν τη θέση του προέδρου μόνον γυναίκες αντιπρόεδροι: Αγγελική Αλειφεροπούλου, Ειρήνη Καλού, Δήμητρα Κοκοτίνη, Ασπασία Μαγιάκου, Αλτάνα Κοκκοβού και Αβροκόμη Θούα.

Για τις 5 θέσεις των αντιπροέδρων του ΑΠ που θα κενωθούν (οι θέσεις που θα κενωθούν είναι 4, αλλά λόγω της συνταξιοδότησης του κ. Τσαλαγανίδη, θέση η οποία θα καλυφθεί από αντιπρόεδρο του ΑΠ, οι κενούμενες θέσεις αντιπροέδρων θα είναι 5), οι υποψήφιοι αρεοπαγίτες είναι οι: Αρτεμισία Παναγιώτου, Διονυσία Μπιτζούνη, Γεώργιος Χοϊμές, Μαρία Νικολακέα, Γεώργιος Παπαηλιάδης, Κωστούλα Φλουρή-Χαλεβίδου, Παρασκευή Καλαϊτζή, Ναυσικά Φράγκου, Μιλτιάδης Χατζηγεωργίου, Μαρία Τζανακάκη-Σαραντάκη, Νικόλαος Πιπιλίγκας, Γεώργιος Αποστολάκης, Αρετή Παπαδιά και Μαρία Γεωργίου.

Το επόμενο στάδιο είναι να συγκληθεί η διάσκεψη των προέδρων της Βουλής η οποία θα ακροαστεί όλους τους υποψηφίους και θα καταλήξει στους επικρατέστερους.

Τέλος, ο υπουργός Δικαιοσύνης θα κάνει τη δική του πρόταση για την επιλογή των προσώπων στο υπουργικό συμβούλιο, το οποίο θα έχει τον τελικό λόγο.

Την 30ή Ιουνίου αποχωρούν, λόγω συνταξιοδότησης, ο πρόεδρος του ΣτΕ, Αθανάσιος Ράντος και ο πρόεδρος του ΑΠ, Ιωσήφ Τσαλαγανίδης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)