to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Τα νοσοκομεία στα όριά τους

Είχε έξι ολόκληρους μήνες η κυβέρνηση για να ενισχύσει τη δημόσια Υγεία.


Είχε επίσης τα οικονομικά μέσα να το κάνει, καθώς τόσο το δημοσιονομικό “μαξιλάρι” όσο και η χρηματοδότηση από το ευρωπαϊκό ταμείο ανάκαμψης της έλυναν τα χέρια.

Δεν έκανε τίποτα. Περιμένοντας το δεύτερο κύμα της πανδημίας, άφησε τα νοσοκομεία στην τύχη τους. Και το μόνο για το οποίο φρόντισε ήταν να εξασφαλίσουν υψηλή τιμή ενοικίασης οι ιδιωτικές ΜΕΘ. Μέχρι εκεί την ενδιέφερε.

Την ώρα που ο έλεγχος στην μετάδοση του κορωνοϊού δείχνει να έχει χαθεί και παρά το τείχος σιωπής της λίστας Πέτσα, η κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα νοσοκομεία της χώρας γίνεται σιγά - σιγά γνωστή.

Απελπιστικές ελλείψεις γιατρών και νοσηλευτών, ολόκληρες κλινικές που εξουδετερώνονται από μαζικά κρούσματα κορωνοϊού, πτέρυγες Covid που στελεχώνονται από άσχετες ειδικότητες, επιστράτευση αγροτικών γιατρών και γιατρών από Τοπικές Μονάδες Υγείας για να κρατηθεί το σύστημα.

Πληρότητα που φτάνει στο 100% σε περιοχές που βρίσκονται στο κόκκινο. Και αυτό είναι μόλις η αρχή καθώς τα κρούσματα αυξάνονται. Και οι ΜΕΘ παραμένουν οι ίδιες, ό,τι και αν ισχυρίζεται η κυβερνητική προπαγάνδα.

Κανείς δεν θέλει να σκέφτεται τι θα συμβεί αν η δημόσια Υγεία δεν αντέξει το δεύτερο κύμα της πανδημίας. Αλλά προφανώς τα νεοφιλελεύθερα κεφάλια της κυβέρνησης Μητσοτάκη έχουν άλλα σχέδια για το κοινωνικό κράτος. Και πιστεύουν ότι έχει έρθει η ώρα να τα εφαρμόσουν.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)