to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:50 | 05.03.2018

Διεθνή

Τα μηνύματα Βερολίνου και Παρισιού για την επόμενη ημέρα στην Ιταλία

Το Βερολίνο καλεί να σχηματισθεί μια «σταθερή κυβέρνηση» μετά τις ιταλικές εκλογές, ο πρόεδρος Μακρόν επικαλείται το πλαίσιο της «ισχυρής μεταναστευτικής πίεσης»


Η γερμανική κυβέρνηση εξέφρασε σήμερα την επιθυμία να σχηματισθεί στην Ιταλία μια «σταθερή κυβέρνηση», ενώ ο γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν επισήμανε πως το ιταλικό εκλογικό αποτέλεσμα υπενθυμίζει πως οι Ευρωπαίοι δεν πρέπει μόνο να αγωνίζονται για υψηλές ιδέες, αλλά να λαμβάνουν επίσης υπόψη τις προσπάθειες των απλών πολιτών να αντιμετωπίσουν τις πιέσεις που προκαλούνται από τη μετανάστευση.

«Ευχόμαστε καλή επιτυχία στους αξιωματούχους για να σχηματίσουν μια σταθερή κυβέρνηση, τόσο για το καλό της Ιταλίας, όσο και για την κοινή Ευρώπη μας», δήλωσε ο Στέφεν Ζάιμπερτ, εκπρόσωπος της καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

«Φυσικά, και αυτό ανεξάρτητα από το ποια θα είναι η επόμενη κυβέρνηση, θα έχουμε προσεχώς επαφές μαζί της», πρόσθεσε.

Ο Ζάιμπερτ εξέφρασε επίσης την ελπίδα ότι οι Ιταλοί θα καταφέρουν να σχηματίσουν κυβέρνηση «πριν περάσουν έξι μήνες».

Η δήλωσή του αυτή ήταν μια αναφορά στη Γερμανία, η οποία χρειάσθηκε έξι μήνες για να σχηματίσει κυβέρνηση μετά τις βουλευτικές εκλογές.

Εξάλλου στο Παρίσι ο γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε σήμερα στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που έδωσε μαζί με τον πρωθυπουργό του Κεμπέκ: «Επισημαίνω ότι, στον κόσμο στον οποίο ζούμε, μπορείς να μάχεσαι για υψηλές ιδέες, όμως δεν μπορείς να το κάνεις χωρίς να λαμβάνεις υπόψη ένα πλαίσιο τραχύτητας».

«Και η Ιταλία, αυτό είναι αναμφισβήτητο, υπέφερε επί μήνες και μήνες κάτω από την πίεση της μετανάστευσης. Αυτή η πολύ ισχυρή πίεση από τη μετανάστευση είναι ένα πλαίσιο που θα πρέπει να έχουμε υπόψη», δήλωσε ο Μακρόν.

Ο γάλλος πρόεδρος πρόσθεσε ότι παραμένει επιφυλακτικός για τα αποτελέσματα, όσο εκκρεμεί η απόφαση του ιταλού προέδρου για την ανάθεση του σχηματισμού κυβέρνησης.

Πηγή: Reuters via ΑΠΕ - ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)