to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:47 | 26.01.2015

Διεθνή

Τα μηνύματα της ευρωπαϊκής Αριστεράς για τη μεγάλη νίκη

Οι πρώτες αντιδράσεις για τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ


Την ικανοποίησή του για τα αποτελέσματα των exit polls στην Ελλάδα εκφράζει το γερμανικό κόμμα Die Linke. Ειδικότερα, η πρόεδρος του κόμματος, Κάτια Κίπινγκ, μέσω Twitter, έκανε λόγο για «μια όμορφη μέρα» και για την «αρχή της ευρωπαϊκής άνοιξης», από την Ελλάδα. Τα συγχαρητήριά του στον Αλέξη Τσίπρα απηύθυνε, μέσω Twitter, ο αριστερός πρωθυπουργός του κρατιδίου της Θουριγγίας, Μπόντο Ράμελο. «Σ' ευχαριστώ πολύ, Μπόντο. Αυτή δεν είναι μια νίκη μόνο για τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά μια νέα αρχή για τους λαούς της Ευρώπης», απάντησε ο κ. Τσίπρας, με τον ίδιο τρόπο. Ο κ. Ραμέλο ανήκει στο κόμμα Die Linke (Η Αριστερά) και στηρίζεται στην τοπική πρωθυπουργία από τους Σοσιαλδημοκράτες και τους Πράσινους.

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μια νέα ιστορική σελίδα για την Ευρώπη», δήλωσε ο επικεφαλής του Μετώπου της Αριστεράς στη Γαλλία, Ζαν Λ. Μελανσόν.

«Η ελπίδα έρχεται, ο φόβος φεύγει» δήλωσε ο ηγέτης του ισπανικού κόμματος Podemos Π. Ιγκλέσιας σύμφωνα με το Γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων. Σε δηλώσεις του πριν ανακοινωθούν τα αποτελέσματα, ο επικεφαλής του Podemos εξέφρασε την ελπίδα ότι το κίνημά του θα καταφέρει να μιμηθεί τον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές στην Ισπανία, οι οποίες θα διεξαχθούν αργότερα φέτος. «Η ελπίδα έρχεται, ο φόβος πάει. ΣΥΡΙΖΑ - Podemos: θα νικήσουμε», είπε ο επικεφαλής του κινήματος Πάμπλο Ιγκλέσιας, μιλώντας ενώπιον περίπου 8.000 στελεχών του Podemos στη Βαλένθια, στην ανατολική Ισπανία. «Στην Ελλάδα απόψε το ακούμε ήδη: “τικ τακ, τικ τακ, τικ τακ”», συνέχισε, για να δείξει παραστατικά την «αντίστροφη μέτρηση» προς την αλλαγή, όπως ανέφερε.

Το μήνυμα του Pierre Laurent, Γ.Γ. Κομμουνιστικού Κόμματος Γαλλίας:

«Με τη νίκη του Σύριζα, ο Ελληνικός λαός ξανακερδίζει την αξιοπρέπεια του και γράφει ιστορία. Υπερνικώντας όλες τις πιέσεις, τις απειλές και τις απόπειρες διχασμού, οι Έλληνες εκφράστηκαν με δύναμη για να επιβεβαιώσουν την κυριαρχία τους και για να δείξουν ότι ένας άλλος δρόμος είναι εφικτός στην Ευρώπη, από εκείνον της δικτατορίας των αγορών και της λιτότητας. Εξέφρασαν την άρνηση τους στην ξενοφοβική και ρατσιστική ακροδεξιά και την επιθυμία τους για μία Ελλάδα με κοινωνική δικαιοσύνη και αλληλεγγύη.» 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)