to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

22:41 | 17.10.2014

Πολιτική

Τα μαθηματικά του ΣΚΑΪ: 43%=50%

Τα ευρήματα δημοσκόπησης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας παρουσιάστηκαν απόψε Παρασκευή στο δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ.


Όταν όμως τα ευρήματα της έρευνας δεν συμφωνούν με το κανάλι τόσο το χειρότερο για τα ευρήματα...

Επομένως το 43% ισούται με τη μισή πίτα!

_____________

Δείτε την έρευνα χωρίς τα "κατατοπιστικά" γραφήματα του ΣΚΑΪ:


Στην ερώτηση αν η κυβέρνηση Σαμαρά θα καταφέρει να βγάλει τη χώρα από τα μνημόνια, το 64% απαντά «σίγουρα όχι» ή «μάλλον όχι», ενώ το 36% «σίγουρα ναι» ή «μάλλον ναι». Στην ίδια ερώτηση για το ΣΥΡΙΖΑ το 69% των ερωτηθέντων απαντά «σίγουρα όχι» ή «μάλλον όχι», ενώ το 31% «σίγουρα ναι» ή «μάλλον ναι».

Σε ό,τι αφορά την «κυβερνησιμότητα» του ΣΥΡΙΖΑ, το Σεπτέμβριο 25% των ερωτηθέντων θεωρούσε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση μπορεί να κυβερνήσει αποτελεσματικά έναντι 59%. Τον Οκτώβριο 26% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να κυβερνήσει αποτελεσματικά έναντι 57%. 

Στην ερώτηση αν η κυβέρνηση Σαμαρά μπορεί να βοηθήσει τη χώρα να βγει από την κρίση, το Σεπτέμβριο το 24% απαντούσε καταφατικά (έναντι 64% που έχει αρνητική άποψη), ενώ τον Οκτώβριο η θετική άποψη για την κυβέρνηση αυξάνεται στο 27%, έναντι 61%. 

Αναφορικά με την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας το 49,5% επιθυμεί να διαλυθεί η Βουλή και να προκηρυχθούν εκλογές ώστε η επόμενη να εκλέξει Πρόεδρο, το 43% επιθυμεί να εκλεγεί νέος ΠτΔ από την παρούσα Βουλή, ενώ 7,5% δεν ξέρει/ δεν απαντά. 

Συγκριτικά με τον Οκτώβριο, το Σεπτέμβριο το 42,5% επιθυμούσε να εκλεγεί νέος Πρόεδρος από την παρούσα Βουλή έναντι 50,5% που επιθυμούσε εκλογή νέου ΠτΔ μετά τις εκλογές και τη συγκρότηση νέας Βουλής. 

Όσον αφορά τις δημοτικότητες των πολιτικών αρχηγών παρά το αρνητικό «ισοζύγιο» για όλους ανεξαιρέτως, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είναι ο μόνος που σημειώνει ανοδική φορά από τον Απρίλιο του 2014 έως τον Οκτώβριο. 

Χαμηλότερη είναι η δημοτικότητα του έγκλειστου στον Κορυδαλλό επικεφαλής της ΧΑ Ν. Μιχαλολιάκου (3,5% από 7%) και ακολουθεί ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλος με 11% (από 12%). Τις υψηλότερες δημοτικότητες καταγράφουν ο επικεφαλής του Ποταμιού Στ. Θεοδωράκης, που είναι και στην πρώτη θέση με 26,5% (ο οποίος έχει πάντως πτώση 7,5 ποσοστιαίων μονάδων από το 34% του Απριλίου), ακολουθεί ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ Αντ. Σαμαράς με 24,5% (από 28%) και έπεται ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρας (23% από 19%). Ο γγ. του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπας σημειώνει 18% (από 20%), ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Π. Καμμένος καταγράφει 9,5% (από 12%) ενώ ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φ. Κουβέλης σημειώνει και τη μεγαλύτερη πτώση, με 13% (από 26%). 

Εξάλλου, στην ερώτηση για το ποιος εκ των Σαμαρά και Τσίπρα εντυπωσίασε τους πολίτες περισσότερο στη συζήτηση για ψήφο εμπιστοσύνης, το 18% απαντά ο πρωθυπουργός, το 19,5% ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, το 40% απαντά κανένας από τους δυο και 22% λεει ότι δεν παρακολούθησε τη συζήτηση.

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)