to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Τα "λυμένα χέρια" δολοφονούν

Η κατάσταση στους κόλπους της ΕΛ.ΑΣ. μοιάζει να βρίσκεται εκτός ελέγχου


Κάποια στιγμή θα πρέπει, εκτός από τους επτά αστυνομικούς που εκτέλεσαν τον Νίκο Σαμπάνη στο Πέραμα, να απολογηθεί και ο πολιτικός τους προϊστάμενος. Κάποια στιγμή θα πρέπει ο Τάκης Θεοδωρικάκος να απολογηθεί για το βαρύ πολιτικό ατόπημα της “συμβολικής” και “ανθρώπινης” επίσκεψης στους αστυνομικούς μολονότι βρίσκονταν στα χέρια της Δικαιοσύνης. Κάποια στιγμή ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη θα πρέπει να τοποθετηθεί ξεκάθαρα και χωρίς συμβολισμούς για την κατάσταση που επικρατεί στους κόλπους της ΕΛ.ΑΣ.

Μια κατάσταση άκρως προβληματική και εκ των αποτελεσμάτων επικίνδυνη, για την οποία το μεγαλύτερο μέρος της ευθύνης φέρει ο προκάτοχός του Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Μια κατάσταση που μοιάζει να βρίσκεται εκτός ελέγχου, καθώς τόσο το επιχειρησιακό φιάσκο της υπόθεσης του Περάματος όσο και το γεγονός ότι επτά άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ βρίσκονται σήμερα ενώπιον της Δικαιοσύνης, αντιμετωπίζοντας βαρύτατες κατηγορίες, είναι αποτέλεσμα εσωτερικών διαρροών της ΕΛ.ΑΣ. σε συγκεκριμένα έντυπα και τηλεοπτικά κανάλια. Κατάσταση πρωτόγνωρη για τον τρόπο που η ΕΛ.ΑΣ. αντιμετωπίζει παραδοσιακά τα εσωτερικά της προβλήματα. Κατάσταση που προκαλεί αμηχανία στον κυβερνητικό μηχανισμό του Μαξίμου, που εκτέθηκε και ο ίδιος από τις διαρροές της ΕΛ.ΑΣ. σε συγκεκριμένα ΜΜΕ.

Και φυσικά κατάσταση που πρέπει να διαχειριστεί ο σημερινός υπουργός Προστασίας του Πολίτη αν δεν θέλει να παριστάνει απλώς τον πολιτικό προϊστάμενο κάποιων ανεξέλεγκτων ομάδων στο εσωτερικό της ΕΛ.ΑΣ. που επί Χρυσοχοΐδη έχαιραν πλήρους ασυλίας, προκαλώντας ανοιχτά πλέον την αντίδραση κάποιων άλλων μηχανισμών της αστυνομίας, που αποφάσισε να σπάσει την ομερτά του σώματος εκθέτοντας ανεπανόρθωτα όσους υπουργούς επιχείρησαν να επηρεάσουν τη Δικαιοσύνη και να χειραγωγήσουν την κοινή γνώμη.

Κάποιοι στην ΕΛ.ΑΣ. έχουν αντιληφθεί το πρόβλημα, το τι προβλήματα μπορεί να προκαλέσουν τα “λυμένα χέρια”. Καιρός να το καταλάβει και η κυβέρνηση. Καιρός να το καταλάβουν ο Μητσοτάκης και ο Θεοδωρικάκος.

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)