to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:08 | 11.09.2016

Πολιτική

Τα κόμματα για την ομιλία του πρωθυπουργού στη #deth2016

Οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης για την ομιλία του Αλ. Τσίπρα στο πλαίσιο της 81η Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης


«Μετά το λαϊκισμό, τις αυταπάτες, τα ψέματα και την εξαπάτηση των προηγούμενων ετών, σήμερα ήρθαν τα πυροτεχνήματα ενός κάλπικου εκσυγχρονισμού» σχολίασε η Νέα Δημοκρατία, για την ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ. «Ο κ. Τσίπρας, αμετανόητος λαϊκιστής, ποτέ δεν πίστεψε στις μεταρρυθμίσεις και ποτέ δεν θα μπορέσει να τις εφαρμόσει. Η μόνη πολιτική που ξέρει είναι αυτή που αναδιανέμει μιζέρια και φτώχεια σε όλους» αναφέρει η ΝΔ και κάνει λόγο για «ομιλία - αγγαρεία» που ξέχασε την μεσαία τάξη, τους εργαζόμενους τους συνταξιούχους, τους ανέργους, τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους αγρότες.

«Πώς θα μπορούσε άλλωστε να τους πει κάτι; Είναι ακριβώς εκείνοι στους οποίους είπε τα πιο μεγάλα, τα πιο προκλητικά ψέματα. Από λαϊκιστής δεν γίνεσαι εκσυγχρονιστής σε ένα βράδυ» αναφέρει η ΝΔ προσθέτοντας ότι όταν τα πυροτεχνήματα σβήσουν «το μαύρο θα επιστρέψει στη χώρα και στις ζωές των Ελλήνων» «Μια αξιόπιστη εναλλακτική πρόταση υπάρχει. Αυτή που θα ακουστεί από το ίδιο βήμα σε μία εβδομάδα» υποστηρίζει η ΝΔ και μιλά για «συμφωνία αλήθειας και πρόταση ελπίδας του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας».

Ποτάμι: Το εμπόριο ελπίδας χρεοκόπησε

«Oι φετινές εξαγγελίες του κ. Τσίπρα στη ΔΕΘ έχουν ακριβώς την ίδια αξία που είχαν και πέρυσι και πρόπερσι. Δηλαδή καμία» σχολίασε από την πλευρά του το Ποτάμι. «Το εμπόριο ελπίδας, που είναι ο μόνος τομέας στον οποίο ειδικεύεται, δεν βρίσκει πια αγοραστές. Η ανάπτυξη για την οποία μιλάει δεν έρχεται με λαϊκίστικες κορώνες και ψέματα. Έρχεται με τη δημιουργία του κατάλληλου περιβάλλοντος για επενδύσεις. Έρχεται με λιγότερους κι όχι με περισσότερους φόρους. Αλλά ανάπτυξη και κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ είναι έννοιες ασύμβατες» καταλήγει το Ποτάμι.

ΚΚΕ: Μόνος δρόμος για το λαό η ρήξη και η ανατροπή

Όπως αναφέρει ο Περισσός: Το στοίχημα για τον πρωθυπουργό είναι ο λαός να υπομείνει αδιαμαρτύρητα παλιά και νέα αντιλαϊκά μέτρα, να χάψει το καινούργιο παραμύθι της «δίκαιης ανάπτυξης» και να είναι «στο περίμενε» της ανεργίας και της φτώχειας, μήπως πέσει κανένα ψίχουλο απ’ το τραπέζι της ανάκαμψης των κερδών του κεφαλαίου.

Με τη χτεσινή του ομιλία ο κ. Τσίπρας ουσιαστικά απευθύνεται στους επιχειρηματικούς ομίλους, με υποσχέσεις και δεσμεύσεις για φοροαπαλλαγές, νέα προνόμια και ζεστό χρήμα από τα αναπτυξιακά πακέτα. Μαζί με τη διαβεβαίωση πως στα συντρίμμια των εργατικών δικαιωμάτων, που άφησαν πίσω τους η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, θα προστεθεί και ό,τι ακόμα κατεδαφίσει η κυβέρνηση με τη δεύτερη αξιολόγηση, σύμφωνα πάντα με το αντεργατικό κεκτημένο της ΕΕ.

Οι «δεσμεύσεις» στο λαό για μόνιμα αντιλαϊκά μέτρα, άδικους φόρους που δεν καταργούνται, όπως ο ΕΝΦΙΑ, μειωμένες συντάξεις, μισθούς πείνας, συσσίτια και ψίχουλα για λίγους, είναι ομολογία πως η φτώχεια και η κοροϊδία καλά κρατούν.

Η εργατική τάξη ο λαός απ’ το «περίμενε» του κ. Τσίπρα μπορεί να περάσει απέναντι από την κυβέρνηση, την ΕΕ, το κεφάλαιο, να πάρει τη θέση του στο δρόμο της ρήξης και της ανατροπής για να ζήσει καλύτερα αυτός και τα παιδιά του.

Η Ένωση Κεντρώων για την παρουσία Λεβέντη στην ομιλία του Αλ. Τσίπρα

«Σχετικά με την παρουσία του προέδρου της Ένωσης Κεντρώων, στην ομιλία του πρωθυπουργού στα εγκαίνια της 81ης ΔΕΘ, διεκρινίζουμε ότι η παρουσία του κ. Β. Λεβέντη, έγινε στα πλαίσια του νέου ήθους που κομίζει στη πολιτική ζωή, η Ένωση Κεντρώων. Όσοι σπεύσουν να δώσουν άλλες ερμηνείες στην παρουσία αυτή θα απογοητευτούν άλλη μια φορά. Εμείς είμαστε Κεντρώοι και Κεντρώοι θα μείνουμε μέχρι τέλους. Απλά πρεσβεύουμε συναινέσεις και πολυκομματικές κυβερνήσεις και στα πλαίσια αυτά αναπτύσουμε σχέσεις με όλες τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)