to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:02 | 11.07.2014

Κοινωνία

Τα κινήματα στο Σύνταγμα για Χημικά - Σκουριές - Ακτές (φωτογραφίες)

Σε εξέλιξη το κοινό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα για Χημικά, Σκουριές και Ακτές.


Φωτογραφίες:  και  

Embedded image permalink

Πανό για τη Ν. Φιλαδέλφεια στη συγκέντρωση

Embedded image permalink

Embedded image permalink

Embedded image permalink

Embedded image permalink

Embedded image permalink

Και οι καθαρίστριες στη συγκέντρωση

Embedded image permalink

"Χημικά – Σκουριές – Ακτές. Συμβαίνουν τώρα! Μαζί τα σταματάμε τώρα!" είναι το σύνθημα της κινητοποίησης, την οποία συνδιοργανώνουν το Συντονιστικό Επιτροπών Πρωτοβουλίας κατά της καταστροφής των χημικών όπλων της Συρίας στη Μεσόγειο, οι Επιτροπές αγώνα Χαλκιδικής- Θεσσαλονίκης ενάντια στην εξόρυξη χρυσού και το Πανελλήνιο Δίκτυο Ακτές "Ώρα Μηδέν".

"Για να πούμε όλοι μαζί:

Όχι στην καταστροφή των χημικών όπλων της Συρίας στη Μεσόγειο. Γιατί θέτει σε κίνδυνο την υγεία μας, το ευαίσθητο περιβάλλον, αλιεία και τουρισμό, Οι χώρες που τα κατασκεύασαν έχουν ειδικές εγκαταστάσεις. Εκεί να καταστραφούν! Αν γίνει τώρα στη Μεσόγειο, στα ανοικτά της Ελλάδας, θα γίνεται πάντα εδώ.

Όχι στην καταστροφική εξόρυξη χρυσού στις Σκουριές της Χαλκιδικής. Αποψιλώνει ένα αρχέγονο δάσος και καταστρέφει πλήρως το νερό της περιοχής. Μέσω της τοξικής σκόνης θα καταστρέψει την υγεία, γεωργία, κτηνοτροφία, αλιεία, μελισσοκομεία και τουρισμό της περιοχής. Για να επιβληθεί στην τοπική κοινωνία έχουν ανασταλεί τα δημοκρατικά δικαιώματα.

Όχι στο νομοσχέδιο για τον Αιγιαλό. Γιατί ιδιωτικοποιεί τις ακτές μας. Εσύ πού θα κολυμπάς του χρόνου; Γιατί εμπορευματοποιεί τις παραλίες μας. Πόσο θα σου κοστίσει το μπάνιο του χρόνου; Γιατί καταστρέφει τις ακτές μας. Πού θα κολυμπάς όταν οι παραλίες γίνουν βίλες;" υπογραμμίζουν τα κινήματα στο κάλεσμά τους.

Θα ακολουθήσει συναυλία με Μελίνα Κανά, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Ν. Τουλιάτο, Παντελή Θαλασσινό, Νένα Βενετσάνου, Κώστα Λειβαδά και παραδοσιακή μουσική.

https://www.facebook.com/events/792998604066805/

---------------

Ο ΣΥΡΙΖΑ συμμετέχει στο συλλαλητήριο-συναυλία «Χημικά, Σκουριές, Ακτές»

Την Παρασκευή 11 Ιούλιου διοργανώνεται στην Αθήνα (8.00 μμ, Σύνταγμα) μεγάλο συλλαλητήριο–συναυλία διαμαρτυρίας για τρία φλέγοντα περιβαλλοντικά μέτωπα της σημερινής περιόδου: την καταστροφή των χημικών όπλων της Συρίας που πραγματοποιείται σήμερα στη Μεσόγειο, την συνεχιζόμενη οικολογική καταστροφή στη Χαλκιδική από τις εξορύξεις χρυσού, και τα προωθούμενα κυβερνητικά νομοθετήματα για τον αιγιαλό και τις παραλίες.

Με σύνθημα “Χημικά, Σκουριές, Ακτές: Συμβαίνουν τώρα! Μαζί τα σταματάμε τώρα!” ανεξάρτητοι κοινωνικοί φορείς και κινηματικά δίκτυα συντονίζονται: το Συντονιστικό Επιτροπών Πρωτοβουλίας κατά της καταστροφής των χημικών όπλων της Συρίας στη Μεσόγειο», τις Επιτροπές αγώνα Χαλκιδικής – Θεσσαλονίκης ενάντια στην εξόρυξη χρυσού και το Πανελλήνιο Δίκτυο Ακτές «Ώρα Μηδέν».

Στην συναυλία θα συμμετάσχουν αφιλοκερδώς οι: Νένα Βενετσάνου, Παντελής Θαλασσινός, Μελίνα Κανά, Θοδωρής Κοτονιάς, Κώστας Λειβαδάς, Νίκος Τουλιάτος, Ελένη Τσαλιγοπούλου κ.ά.

Ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει το συλλαλητήριο με όλες του τις δυνάμεις και καλεί τα μέλη και φίλους των οργανώσεων του να πάρουν μέρος. Πρέπει να μας βρουν μπροστά τους. Η ζωή πάνω από τα κέρδη!

---------------

Κάλεσμα της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ στις κινητοποιήσεις της Παρασκευής

Την ίδια στιγμή που οι μνημονιακές κυβερνήσεις επιτίθενται σκληρά στους αγώνες μας για αξιοπρέπεια, δικαιοσύνη και ελευθερία, διαλέγουν και το δρόμο της ολοσχερούς καταστροφής του περιβάλλοντος  και των δημόσιων αγαθών.

Στις Σκουριές, οι κάτοικοι παλεύουν ενάντια σε μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα, τα οποία συνεργάζονται στενά με την ελληνική δικαιοσύνη χαρακτηρίζοντάς τους «εγκληματική οργάνωση», ενώ κάθε μέρα διώκονται με νέα κατασταλτικά μέσα (προφυλακίσεις, τράπεζα γενετικού υλικού). Ενώ ο αγώνας χτυπιέται βάναυσα, οι κατασκευές των εγκαταστάσεων εξόρυξης συνεχίζονται παράνομα με τη θεμελίωση νέων μονάδων και την περαιτέρω καταστροφή του φυσικού πλούτου της περιοχής.

Την ίδια στιγμή 700 τόνοι χημικών όπλων από τον πόλεμο της Συρίας υδρολύονται στα ανοιχτά της Κρήτης. Στα υλικά προς καταστροφή περιλαμβάνονται και στοιχεία με τα οποία μπορεί να κατασκευαστεί το νευροτοξικό αέριο σαρίν, με την ενργό εμπλοκή της ΝΑΤΟϊκής βάσης της Σούδας στην όλη διαδικασία και πολεμικά πλοία να «αλωνίζουν» στη Μεσόγειο «προστατεύοντας» το πλοίο «Cape Ray» που μεταφέρει τα επικίνδυνα χημικά.

Παράλληλα, μαζί με τις παραπάνω ανυπολόγιστες περιβαλλοντικές καταστροφές η κυβέρνηση προχωράει και το πλάνο εκποίησης της δημόσιας περιουσίας. Εκτός του ξεπουλήματος της ΔΕΗ που συζητείται αυτές τις ώρες στη Βουλή, προωθείται και το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για την εκποίηση των αιγιαλών και των παραλιών της χώρας. Ουσιαστικά όλη η ελληνική ακτογραμμή χαρίζεται στους «μεγαλοκαρχαρίες» και τα συμφέροντα που λυμαίνονται ήδη μεγάλο κομμάτι της. Σχεδιάζονται μεγάλα ξενοδοχειακά συγκροτήματα και κλειστές παραλίες για λίγους με είσοδο επί πληρωμή.

Ως κομμάτι της νεολαίας και μιας γενιάς που έχει ήδη χτυπηθεί σκληρά από τις πολιτικές λιτότητας, αγωνιζόμαστε για να σταματήσουμε τα σχέδια που ετοιμάζουν. Αυτό το εμπόδιο πρέπει να το χτίσουμε όλοι μαζί: από τα κινήματα πόλης, τους κατοίκους των περιοχών όλης της επικράτειας και τις αυτοοργανωμένες κινήσεις ενάντια στην περιβαλλοντική καταστροφή και την περίφραξη των κοινών αγαθών.

Για όλους τους λόγους του κόσμου λοιπόν, καλούμε στο συλλαλητήριο ενάντια στην καταστροφή των χημικών όπλων της Συρίας στη Μεσόγειο, στην εξόρυξη χρυσού στις Σκουριές Χαλκιδικής και στο νομοσχέδιο για τον αιγιαλό που οργανώνεται την Παρασκευή 11 Ιουλίου (20:00) στην πλατεία Συντάγματος, με σύνθημα «Χημικά – Σκουριές – Ακτές. Συμβαίνουν τώρα! Μαζί τα σταματάμε τώρα!».

 

2022 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)