to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:52 | 26.02.2018

Πολιτική

Τα κανάλια θα μηνύσουν τον αμερικανό πρέσβη;

«Δεν υπάρχει σκάνδαλο Novartis» απεφάνθησαν οι «δικαστές» των δελτίων ειδήσεων χρησιμοποιώντας ως ατράνταχτη απόδειξη την ανακοίνωση της ΝΔ που έλεγε ότι ο Αμερικανός πρέσβης, κατά τη συνάντησή του με τον Κυρ. Μητσοτάκη, είπε ότι δεν υπάρχει καμία έρευνα του FBI που να αφορά Έλληνες πολιτικούς. Την ώρα που σε δημοσκόπηση το 66% των πολιτών εμφανίζεται να θεωρεί την υπόθεση Novartis είναι σκάνδαλο, τα ιδιωτικά κανάλια βλέπουν μόνο...σκευωρία, κάνοντας απεγνωσμένες προσπάθειες να πείσουν το κοινό τους πως κάνουν λάθος. Στο επίκεντρο των δελτίων ειδήσεων βρέθηκαν, επίσης, η παραίτηση της αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας Ράνιας Αντωνοπούλου, η σύλληψη του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη μετά τη μήνυση Σαμαρά, οι τουρκικές προκλήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ, οι δηλώσεις Ζάεφ και η επίσκεψη Γιούνκερ στα Σκόπια, οι ελληνοτουρκικές σχέσεις, ειδήσεις από το αστυνομικό δελτίο...


Ας δούμε τις ειδήσεις που τα κανάλια διαστρέβλωσαν, δεν... είδαν ή πέρασαν στα ψιλά...


 

Πάιατ διαψεύδει Μητσοτάκη: «Ουδέποτε αναφέρθηκε στην ύπαρξη ή μη Ελλήνων πολιτικών στις έρευνες του FBI»

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, σε επικοινωνία διπλωματικού συμβούλου του Πρωθυπουργού με τον Αμερικανό Πρέσβη, ο κ. Τζέφρι Πάιατ διευκρίνισε ότι κατά τη συνάντησή του με τον Κ. Μητσοτάκη ουδέποτε αναφέρθηκε στο εάν υπάρχουν ή όχι Έλληνες πολιτικοί στις έρευνες του FBI για το σκάνδαλο Novartis. Εξάλλου, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, δεν θα μπορούσε να τοποθετηθεί ως προς την ουσία της υπόθεσης, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η διερεύνησή της τόσο στις ΗΠΑ όσο και στην Ελλάδα. (αναλυτικά)


Μια ενδεικτική αντίδραση...

ΣΚΑΪ, Σία, αμηχανία

Πάνω που είχαν βρει το... ατράνταχτο επιχείρημα, έσκασε η βόμβα! (αναλυτικά)



 

Έως την Πέμπτη ο 1ος γύρος επαφών για την τέταρτη αξιολόγηση

Στόχος είναι έως την Πέμπτη να εντοπισθεί σε ποια από τα 88 προαπαιτούμενα της Δ' αξιολόγησης υπάρχουν προβλήματα τεχνικής φύσεως για να επιλυθούν, δήλωσε κορυφαίος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών, μετά την ολοκλήρωση των σημερινών επαφών με τους επικεφαλής των κλιμακίων των θεσμών. (αναλυτικά)


 

Καταργείται η επίμαχη διάταξη

Δεκτή έκανε ο Αλ. Τσίπρας την παραίτηση της αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας Ράνιας Αντωνοπούλου. (αναλυτικά)


 

«Συσπειρώνεται το παλαιό πολιτικό σύστημα κατά της δικαστικής διερεύνησης του σκανδάλου Novartis»

Με ευρεία ατζέντα συνεδρίασε σήμερα το Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ υπό τον πρόεδρο του κυβερνώντος κόμματος και πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. (αναλυτικά)


 

«Καμία αντιπαράθεση» με τον Ευ. Τσακαλώτο επιβεβαίωσε ο Μάριο Ντράγκι

Διάλογος Δημήτρη Παπαδημούλη και Μάριο Ντράγκι στην Επιτροπή ΕCON του Ευρωκοινοβουλίου. (αναλυτικά)


 

Νέα δημοσκόπηση: Κλείνει κι άλλο η ψαλίδα ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ - Τι λένε οι πολίτες για τη Novartis

Η νέα δημοσκόπηση που φέρνει στο φως η εφημερίδα το Έθνος. (αναλυτικά)


 

«Οι ένοχοι να τιμωρηθούν αυστηρά»: Το Μαξίμου για τα «νέα ανατριχιαστικά στοιχεία»

Η ανακοίνωση του Γραφείου τύπου Πρωθυπουργού ανεφέρει: Κάθε μέρα και νέα ανατριχιαστικά στοιχεία βγαίνουν στη δημοσιότητα σχετικά με τη διασπάθιση δημοσίου χρήματος μέσα από μίζες σε πολιτικούς και γιατρούς. Η επιστολή ενός εκ των προστατευόμενων μαρτύρων που δημοσιεύεται σήμερα στο «Έθνος» είναι κυριολεκτικά συγκλονιστική. (αναλυτικά)


 

Φασιστική επίθεση στη «Φαβέλα» στον Πειραιά - Σε «συγκρότηση μετώπου αναχαίτισης των νεοναζιστών» καλεί ο ΣΥΡΙΖΑ

Φωτογραφία της Ειρήνη Προμπονά.

Σύμφωνα με ασφαλείς δημοσιογραφικές πληροφορίες, τα θύματα της επίθεσης στη Φαβέλα δηλώνουν ξεκάθαρα ότι φεύγοντας οι επιτιθέμενοι φώναζαν "αίμα, τιμή, Χρυσή Αυγή"... - Τραυματίστηκαν τρία άτομα σοβαρά τα οποία μεταφέρθηκαν στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο της Νίκαιας, ενώ στο χώρο προκλήθηκαν υλικές ζημιές. (αναλυτικά)


 

Η συζήτηση του νομοσχεδίου για το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής

Ψηφίζεται απόψε από την Ολομέλεια το νομοσχέδιο «Ίδρυση Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και άλλες διατάξεις». Το νομοσχέδιο χαρακτηρίζεται από την κυβέρνηση «εμβληματική πρωτοβουλία» η οποία δεν αφορά μια απλή συνένωση των δύο ΤΕΙ, ή όχι, μόνο επειδή ιδρύεται ένα νέο πανεπιστήμιο, αλλά μέσα από αυτή την ίδρυση και τη συζήτηση που έχει προηγηθεί, κατοχυρώνεται η λογική της αναβάθμισης των ΤΕΙ στη χώρα. Υπέρ του νομοσχεδίου δήλωσε επί της αρχής η ΝΔ αν και κατηγορεί την κυβέρνηση ότι έχει συμπεριλάβει διατάξεις χωρίς όραμα και ουσιαστικό σχέδιο για την σοβαρή ενίσχυση της τεχνολογικής εκπαίδευσης. (αναλυτικά)



 

«Πόσες μέρες θα περάσουν μέχρι την αποπομπή Γεωργιάδη από τον κ. Μητσοτάκη;»

«Η διαφορά μεταξύ της Κυβέρνησης και της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης αποτυπώνεται σήμερα ανάγλυφα», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επαναλαμβάνοντας ότι ο Πρωθυπουργός έκανε δεκτή την παραίτηση της κ. Αντωνοπούλου για λόγους ευθιξίας «ύστερα από μια ομολογημένα λανθασμένη χρήση μιας διάταξης νόμου». (αναλυτικά)


 

Ξεπέρασαν για πρώτη φορά το 1% του ΑΕΠ οι δαπάνες για Έρευνα και Ανάπτυξη στην Ελλάδα το 2016

Στο 1,01% του ΑΕΠ διαμορφώθηκε το 2016 το ποσοστό των δαπανών Έρευνας & Ανάπτυξης (Ε&Α), ξεπερνώντας για πρώτη φορά το όριο του 1%, σύμφωνα με τα τελικά στοιχεία που δημοσίευσε το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ) και απέστειλε στη Eurostat. (αναλυτικά)


 

Πρωτογενές πλεόνασμα 1.852 εκατ. ευρώ τον Ιανουάριο, έναντι στόχου για 722 εκατ. ευρώ

Το πρωτογενές αποτέλεσμα διαμορφώθηκε σε πλεόνασμα ύψους 1.852 εκατ. ευρώ, έναντι στόχου για πρωτογενές πλεόνασμα 722 εκατ. ευρώ και πρωτογενούς πλεονάσματος 1.019 εκατ. ευρώ για την ίδια περίοδο το 2017. (αναλυτικά)


 

«Η ίδρυση της Τesla Greece σηματοδοτεί την απαρχή ενός νέου τύπου επενδύσεων στη χώρα»

«Στην επιτυχία του εγχειρήματος συνέβαλε η αποτελεσματική συνεργασία με τα Υπουργεία Οικονομικών και Οικονομίας και Ανάπτυξης». (αναλυτικά)


 

Ειδικό επενδυτικό πρόγραμμα 2 δισ. ευρώ για την Αυτοδιοίκηση

Ειδικό επενδυτικό πρόγραμμα, συνολικού προϋπολογισμού δυο δισεκατομμυρίων ευρώ, για τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ενέκριναν οι συναρμόδιοι υπουργοί. (αναλυτικά)


 

Ξεκίνησε η καταβολή της επιδότησης του ρεύματος των νοικοκυριών στο πλαίσιο του προγράμματος «Ρεύμα για Όλους»

Η Περιφέρεια Αττικής επιδοτεί 35.000 νοικοκυριά, με 5 εκατομμύρια ευρώ, έναντι 20.000 το 2016. (αναλυτικά)


 

«Παραπληροφόρηση από φορείς παντελώς άσχετους με την εκπαίδευση» καταγγέλλει το Συντονιστικό Νηπιαγωγών

Επιστολή του Συντονιστικού των Νηπιαγωγών με αφορμή την κατάθεση προς ψήφιση του νομοσχεδίου για την ίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, στο οποίο υπάρχει διάταξη για την εφαρμογή της υποχρεωτικής φοίτησης των προνηπίων στο δημόσιο νηπιαγωγείο. (αναλυτικά)


 

Επίδομα παιδιού: Στα τέλη Μαρτίου και πριν από το Πάσχα η α' δόση - Αναλυτικά παραδείγματα

Στα τέλη Μαρτίου και πριν από το Πάσχα, θα δοθεί η Α΄δόση του επιδόματος παιδιού, με τα στοιχεία της εκκαθαρισμένης φορολογικής δήλωσης του 2017 και τα περσινά Α21. Αυτό γνωστοποίησε ο διοικητής του Οργανισμού Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ) Στυλιανός Πλιάκης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. (αναλυτικά)

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)