to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

23:55 | 23.04.2018

Πολιτική

Τα κανάλια επιβεβαιώνουν τη ρήση Τσίπρα

Στο επίκεντρο των δελτίων ειδήσεων βρέθηκαν τα ελληνοτουρκικά και η κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, η απεργία της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, το νομοσχέδιο για την πώληση λιγνιτικών μονάδων, ρεπορτάζ περί «ανομίας» με αφορμή τον Ρουβίκωνα (με κάποια κοπτοραπτική των δηλώσεων του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Κυρίτση, το πρωτογενές πλεόνασμα στο 4% λόγω... υπερφορολόγησης, η έξοδος από το μνημόνιο (που δεν θα είναι καθαρή), ειδήσεις από το αστυνομικό δελτίο...


«Εκδοτικά συγκροτήματα, μέσα ψευδούς ενημέρωσης, διωκόμενοι ολιγάρχες, άνθρωποι του κοινού ποινικού δικαίου που περνιούνται για επιχειρηματίες, όλες οι αντιδραστικές δυνάμεις της γερασμένης Ελλάδας κινητοποιούνται στην επιχείρηση να εμποδίσουν και να αμαυρώσουν την προσπάθειά μας να βγάλουμε τη χώρα από τη κρίση, να βγούμε από τα μνημόνια στα οποία εκείνοι μας έβαλαν».

(Αλέξης Τσίπρας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ)


Ας δούμε τις ειδήσεις που τα κανάλια διαστρέβλωσαν, δεν... είδαν ή πέρασαν στα ψιλά...

 
 


Αλ. Τσίπρας στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ: «Πετυχαίνουμε εκεί που τρεις κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ απέτυχαν»

«Ολοκληρώνουμε με επιτυχία το πρόγραμμά, ανορθώνουμε την οικονομία και ανοίγουμε την πρόσβαση στις αγορές χρήματος για τα ελληνικά ομόλογα μετά από 8 χρόνια. Και το κάνουμε με τις λιγότερες δυνατές απώλειες για το κοινωνικό σώμα», τόνισε ο πρωθυπουργός ανοίγοντας τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ - Μηνύματα προς το εσωτερικό αλλά και το εξωτερικό από τον Αλ. Τσίπρα ο οποίος τοποθετήθηκε επί όλων των κρίσιμων ζητημάτων της περιόδου - «Απορρίπτουμε με τον πιο κατηγορηματικό και σαφή τρόπο, απαράδεκτες προϋποθέσεις και συμψηφισμούς», ανέφερε απευθυνόμενος στη νέα πρόκληση Ερντογάν. (αναλυτικά)


 

Πρωτογενές πλεόνασμα «μαμούθ» για το 2017

Πρωτογενές πλεόνασμα μαμούθ ανακοίνωσε σήμερα η ΕΛΣΤΑΤ για το 2017.Με βάση τον κανονισμό ESA διαμορφώθηκε σε 4% του ΑΕΠ , όταν ο στόχος του προγράμματος αφορούσε σε πλεόνασμα 1,75% του ΑΕΠ. (αναλυτικά)


 

Ευκλ. Τσακαλώτος στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ: Το πρόγραμμα τελειώνει τον Αύγουστο

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ενημερώνοντας τους βουλευτές, είπε ότι υπάρχει πλέον ένα θετικό κλίμα για τη χώρα μας από το εξωτερικό, και πως η δέσμευση της Ελλάδας παραμένει στην κατεύθυνση του να εργαστεί και να ολοκληρώσει το πρόγραμμα. Επεσήμανε, δε, στους βουλευτές "ότι το πρόγραμμα τελειώνει τον Αύγουστο". (αναλυτικά)


 

Νέες αποκαλύψεις για τα ρουσφέτια της ΝΔ στον ΟΑΣΘ - ΣΥΡΙΖΑ: Υποχρεωμένος να λογοδοτήσει ο Μητσοτάκης

Με το δημοσίευμα της εφημερίδας Documento αποκαλύπτονται τα έγγραφα «αιτήματα» που υπέβαλαν το 2007 και 2008 οι βουλευτές Θεσσαλονίκης της ΝΔ Θεόδωρος Καράογλου και Ελενα Ράπτη - ΣΥΡΙΖΑ: «Είναι πλέον οφθαλμοφανές πως για το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας ο ΟΑΣΘ δεν ήταν κάτι άλλο πέρα από ένας μηχανισμός ρουσφετιών, τον οποίο χρησιμοποιούσε προκειμένου να αναπαράγει το πολιτικό της προσωπικό». (αναλυτικά)


 

Με ταχείες διαδικασίες προχωράει ο συντονισμός των φορέων για την ενίσχυση της εξωστρέφειας

Περισσότερες από 260 δράσεις περιλαμβάνει για φέτος το «ημερολόγιο δράσεων εξωστρέφειας». (αναλυτικά)


 

Συνεδρίασε το ΚΥΣΕΑ υπό τον πρωθυπουργό για ελληνοτουρκικές σχέσεις και εξοπλιστικά

Αποφασίστηκε η ενεργοποίηση υποπρογράμματος για την υποστήριξη των αεροσκαφών C-27. (αναλυτικά)


 

«Ζητάμε συγγνώμη από τη ΝΔ»: Στον σταθμό «Νομαρχία» ο μετροπόντικας

Στο Σταθμό «Νομαρχία» έφτασε σήμερα το απόγευμα ο «Φρίξος», το δεύτερο μηχάνημα διάνοιξης σηράγγων, παρουσία του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστου Σπίρτζη. (αναλυτικά)


 

Βαθύ ΠΑΣΟΚ πίσω από το σκάνδαλο UNICEF: Τι λένε τα πορίσματα

Ο Γιάννης Λοβέρδος, σε μια προσπάθεια αντιπερισπασμού κατηγορεί σε ανάρτηση του «την ΣΥΡΙΖΑΙΑ», όπως γράφει, νυν πρόεδρο της UNICEF κυρία Τζιτζίκου για το σκάνδαλο. (αναλυτικά)


 

Τι είπε ο Γ. Κυρίτσης χωρίς... κοπτοραπτική

Να διυλίσει τον… Ρουβίκωνα και να καταπιεί την «γαλαντόμα» offshore που αποκαλύφθηκε ότι χρηματοδότησε τόσο τις επιχειρηματικές δραστηριότητες της συζύγου του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητστάκη, όσο και το «Πρώτο Θέμα» του Θέμου Αναστασιάδη, επιχείρησε σήμερα ο ΣΚΑΪ, βάζοντας στη μέση τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Κυρίτση και προσπαθώντας να του χρεώσει στήριξη της αντιεξουσιαστικής ομάδας. (αναλυτικά)


 

Σε 184 δήμους η πρεμιέρα της διετούς υποχρεωτικής προσχολικής εκπαίδευσης την ερχόμενη σχολική χρονιά

Σε 184 δήμους της χώρας θα αρχίσει από το 2018-19, η υλοποίηση της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής εκπαίδευσης, με στόχο να εξαπλωθεί στο σύνολο των δήμων σε βάθος τριετίας.(αναλυτικά)


 

Εξοικονόμηση 38,5 εκατ. ευρώ απ' την απομάκρυνση των εργολαβικών συνεργείων από τα νοσοκομεία

Με νοικοκύρεμα και έντιμη διαχείριση εξοικονομούνται οι αναγκαίοι πόροι και διασφαλίζεται η προσβασιμότητα και η αναβαθμισμένη λειτουργία του ΕΣΥ. (αναλυτικά)


 

Χρηματοδότηση 46 δήμων από το υπ. Οικονομίας για την ανάπτυξη τουρισμού στις παραθαλάσσιες περιοχές για ΑμεΑ

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία από το υπουργείο Οικονομίας, έως τις 18 Απριλίου είχαν υποβληθεί 46 προτάσεις από ισάριθμους δήμους, οι οποίες περιλαμβάνουν στην πλειονότητά τους 4 σημεία παρέμβασης - παραλίες. (αναλυτικά)

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)