to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:52 | 08.01.2018

Πολιτική

Τα κανάλια διαφωνούν με τη χρήση του όρου «ενημέρωση» στα δελτία ειδήσεων

Στο επίκεντρο των δελτίων ειδήσεων η συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου και η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα με έμφαση στις αντιρρήσεις της αντιπολίτευσης, η ονομασία της ΠΓΔΜ, η προσωρινή αναστολή της χορήγησης ασύλου στον Τούρκο αξιωματικό και ειδήσεις από το αστυνομικό δελτίο...


Ας δούμε τις ειδήσεις που τα κανάλια διαστρέβλωσαν, δεν... είδαν ή πέρασαν στα ψιλά...


 

«Έτος εξόδου από τη μνημονιακή επιτροπεία το 2018, θα κάνουμε πιο σαφές το δικό μας ταξικό πρόσημο»

«Το 2018 είμαι βέβαιος ότι θα είναι για όλους μια χρονιά-ορόσημο, μια χρονιά-σταθμός. Ένα έτος γεμάτο προκλήσεις που για να μπορέσουν να υλοποιηθούν με τον θετικότερο τρόπο χρειάζεται σκληρή δουλειά για να είναι και ένα έτος δικαίωσης του ελληνικού λαού», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στο υπουργικό συμβούλιο. (αναλυτικά)


 

Απόδοση - ρεκόρ: Σε επίπεδα Ιανουαρίου 2006 το 10ετές ομόλογο

Ακριβώς 12 χρόνια πριν και στον Ιανουάριο του 2006 επιστρέφει το κόστος δανεισμού του ελληνικού Δημοσίου, με την απόδοση του 10ετούς ομολόγου να συνεχίζει να σπάζει ρεκόρ και να διαμορφώνεται πλέον κοντά στο 3,7%. (αναλυτικά)


 

ΑΝSA: Η Ελλάδα θα μπορούσε να επιστρέψει αυτόνομα στις αγορές

Οκτώ χρόνια μετά τη μεγάλη κρίση που ξέσπασε στην καρδιά της Ευρώπης, η Ελλάδα θα μπορούσε τελικά να εγκαταλείψει τον υποχρεωτικό δρόμο των διεθνών διασώσεων και να επιστρέψει αυτόνομα στις αγορές. Οι ενδείξεις που έρχονται από τη χώρα, που βρίσκεται υπό την εποπτεία της τρόικας αρχίζουν να είναι ενθαρρυντικές, μεταδίδει το ιταλικό πρακτορείο ειδησεων ΑΝSA. (αναλυτικά)


 

Στα 66,4% αυξήθηκε η συμμετοχή των ξένων επενδυτών τον Δεκέμβριο 2017

Η συμμετοχή των ξένων επενδυτών στην κεφαλαιοποίηση του Ελληνικού Χρηματιστηρίου στο τέλος Δεκεμβρίου 2017 -συνυπολογίζοντας την συμμετοχή του ΤΧΣ- ανήλθε στο 63,5%, παρουσιάζοντας αύξηση συγκριτικά με το ποσοστό του 62,3% που είχε διαμορφωθεί στο τέλος Νοεμβρίου 2017. (αναλυτικά)


 

Τεράστια αύξηση των ελληνικών εξαγωγών κατά 15,5% καταγράφηκε τον Νοέμβριο

Τεράστια αύξηση των ελληνικών εξαγωγών κατά 15,5% καταγράφηκε τον περασμένο Νοέμβριο, η οποία, σε συνδυασμό με την πολύ μικρότερη αύξηση των εισαγωγών (κατά 4%), επέφερε τη μείωση κατά 11,5% του ελλείμματος στο εμπορικό ισοζύγιο της χώρας. (αναλυτικά)


 

Αρχίζει την Τρίτη ο κύκλος διαπραγματεύσεων για την ονομασία της ΠΓΔΜ

Με το βλέμμα στραμμένο στη Νέα Υόρκη, όπου στις 19 του μήνα θα συναντηθούν με τον Μάθιου Νίμιτς οι εκπρόσωποι της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ για το ονοματολογικό η Αθήνα εκτιμά ότι υπάρχουν οι προϋποθέσεις για λύση του ζητήματος. (αναλυτικά)


 

«Σε 3 ώρες και 20 λεπτά» το Αθήνα - Θεσσαλονίκη από τον Ιούνιο

«Στις 6 Ιουνίου το τρένο από την Αθήνα μέχρι τη Θεσσαλονίκη θα καλύπτει την απόσταση σε 3 ώρες και 20 λεπτά» τόνισε ο Χρ. Σπίρτζης μετά το πρώτο δοκιμαστικό δρομολόγιο της νέας γραμμής Τιθορέας – Λιανοκλαδίου. (αναλυτικά)


 

«Κατά 75% μειώθηκαν τα ληξιπρόθεσμα του ΕΟΠΥΥ»

Οι προτεραιότητες για το 2018. (αναλυτικά)



2,9 δισ. ευρώ σε περισσότερους από 650.000 δικαιούχους

Σε περίπου 2,9 δισ. ευρώ ανήλθαν τα χρήματα που πλήρωσε, σε περισσότερους από 650.000 δικαιούχους, το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για το 2017. (αναλυτικά)


 

Εγκατάσταση δικτύου Wi-Fi στις αστικές συγκοινωνίες της Αττικής

Το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης και το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών προωθούν, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής, Δράση για την εγκατάσταση δικτύου Wi-Fi στις αστικές συγκοινωνίες της Αττικής. (αναλυτικά)


 

Ξεκινάνε τα έργα του Μετρό στη δυτική Θεσσαλονίκη

«Προχωρούμε, σε πείσμα κάποιων οι οποίοι ενδεχομένως να θέλουν το έργο να σταματήσει, για διάφορους λόγους, είτε οικονομικούς, είτε πολιτικούς» τόνισε μιλώντας «Στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης 93,4» ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό, Γιάννης Μυλόπουλος, προαναγγέλλοντας την έναρξη των προεργασιών για την επέκταση του Μετρό στη δυτική Θεσσαλονίκη το 2018, καθώς και τη δημιουργία μουσείου του Μετρό στο κέντρο της πόλης, όπου και θα εκτεθούν τα πλούσια αρχαιολογικά ευρήματα που προέκυψαν από τις ανασκαφές. (αναλυτικά)


 

«Πανηγύρι» για τους 180 απολυμένους των Λιπασμάτων: «Έπεσε» η τελευταία υπογραφή, επιστρέφουν στη δουλειά μετά από 18 μήνες!

Ο πρόεδρος του Σωματείου των Εργαζομένων «σφράγισε» με την (τελευταία) υπογραφή τη συμφωνία που σηματοδοτεί την επιστροφή των απολυμένων στο εργοστάσιο μετά από ενάμιση χρόνο αγώνα. (αναλυτικά)

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)