to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:40 | 06.03.2018

Πολιτική

Τα κανάλια δεν προβάλλουν την ακροδεξιά βία μην ξαφνιαστεί ο Μητσοτάκης...

Στο επίκεντρο των δελτίων ειδήσεων βρέθηκαν οι εξελίξεις με τους δύο έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται στην Τουρκία, οι διπλωματικές ενέργειες και η σύσκεψη στο Μαξίμου, οι κινητοποιήσεις των οδηγών ταξί, το επεισόδιο με τον χρυσαυγίτη Κασιδιάρη στη Βουλή, οι εξελίξεις στην Ιταλία, ειδήσεις από το αστυνομικό δελτίο... Την είδηση για την εξάρθρωση ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης από την Αντιτρομοκρατική την πέρασαν στα ψιλά. Στο κάτω κάτω ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δηλώσει ότι «οι τρομοκράτες προέρχονται από την ιδεολογική μήτρα της άκρας Αριστεράς. Αυτή είναι μια πραγματικότητα»...


Ας δούμε τις ειδήσεις που τα κανάλια διαστρέβλωσαν, δεν... είδαν ή πέρασαν στα ψιλά...

 


Κλιμακούμενη, ανάλογα με τις εξελίξεις, η παρέμβαση της Ελλάδας στη υπόθεση με τους δύο στρατιωτικούς

Ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του άτυπου κυβερνητικού συμβουλίου, αναφερόμενος στην υπόθεση των δύο Ελλήνων αξιωματικών τόνισε πως «χρειάζεται προσεκτικούς χειρισμούς και υπομονή» και ότι «η Τουρκία αργά ή γρήγορα θα κατανοήσει ότι η όποια σκέψη να εκμεταλλευθεί και να αξιοποιήσει για άλλους σκοπούς ένα σύνηθες μεθοριακό συμβάν, είναι αδιέξοδη και θα αποβεί εις βάρος της». (αναλυτικά)


 

Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ έδειχνε στη Βουλή την ακροδεξιά βία, η ΝΔ κοιτούσε... αριστερά

Εξαρθρώθηκε σήμερα εγκληματική ακροδεξιά οργάνωση από την Αντιτρομοκρατική. Από τα τσεκούρια της ΕΠΕΝ, τον ξυλοδαρμό του Δημήτρη Κουσουρή από τον Περίανδρο, τις εξορμήσεις των «αγανακτισμένων πολιτών» του Αγίου Παντελεήμονα, τα πογκρόμ του Κασιδιάρη εναντίον μεταναστών και του Γερμενή και του Μπαρμπαρούση εναντίον μικροπωλητών σε λαϊκές αγορές, κι από τη δολοφονική επίθεση στο Πέραμα μέχρι τη δολοφονία του Σαχζάτ Λουκμάν και του Παύλου Φύσσα, η ακροδεξιά βρίσκεται στον δρόμο και παραμένει εκεί, παρόλο που η Χρυσή Αυγή δικάζεται ως εγκληματική οργάνωση. (αναλυτικά)


 

Απλοποίηση της διαδικασίας απόκτησης της ελληνικής ιθαγένειας

Αλλαγές στον τρόπο απόδοσης της ελληνικής ιθαγένειας με στόχο την απλοποίηση και επιτάχυνση των διαδικασιών προανήγγειλαν σε συνέντευξη Τύπου, ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης και ο ειδικός τομεακός γραμματέας Ιθαγένειας, Λάμπρος Μπαλτσιώτης. (αναλυτικά)


 

Δύο νομοσχέδια τομή για την Ισότητα των Φύλων


 

Νέο επεισόδιο στην Βουλή από τη Χρυσή Αυγή

Ο Ηλ. Κασιδιάρης αποκάλεσε «Τούρκο» τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μ. Μουσταφά ζητώντας να φύγει από την συνεδρίαση της Επιτροπής Εξωτερικών κι Άμυνας της Βουλής! - Ν. Κοτζιάς: «Λες ό,τι λένε οι Τούρκοι». (αναλυτικά)


 

«Η χώρα και η δημόσια διοίκηση αλλάζουν, η ΝΔ όχι»

Η ΝΔ νοσταλγεί και ονειρεύεται την παλινόρθωση του πελατειακού-κομματικού κράτους, που περίτεχνα έστηνε επί δεκαετίες, μακριά από κάθε είδους αξιοκρατικές και διαφανείς διαδικασίες, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης, απαντώντας σε ανακοίνωση της ΝΔ. (αναλυτικά)


 

Μ. Σεντένο: Η Ελλάδα είναι μια διαφορετική χώρα σήμερα

Ο πρόεδρος του Eurogroup, Μάριο Σεντένο είπε ότι «η Ελλάδα παίρνει το τιμόνι» και «σχεδόν κάθε τομέας της οικονομίας μεταρρυθμίστηκε, εκσυγρονίσθηκε και έγινε βιώσιμος». (αναλυτικά)



 

Φαρμακευτική κάνναβη: Ευτυχώς για τους ασθενείς το νομοσχέδιο ψηφίστηκε

Ενώ η επιστήμη έχει αναγνωρίσει τη σημασία και τα οφέλη της φαρμακευτικής κάνναβης, ενώ διεθνώς έχει τεθεί στις υπηρεσίες της ιατρικής, ενώ ασθενείς στην Ελλάδα που τη χρειάζονται τη στερούνται, η αντιπολίτευση ξόρκισε στη βουλή τη φαρμακευτική κάνναβη με κομπογιαννίτικο λόγο. (αναλυτικά)


 

Der Spiegel: Ανακάμπτει σημαντικά η ελληνική οικονομία για πρώτη φορά μετά την έναρξη της κρίσης

Για το τρέχον έτος, μάλιστα, οι προβλέψεις είναι ακόμα πιο αισιόδοξες... (αναλυτικά)


 

Αύριο η πληρωμή αποζημιώσεων 28 εκατ. ευρώ από τον ΕΛΓΑ σε περίπου 16.000 δικαιούχους

Όπως ανακοίνωσε ο οργανισμός, οι αποζημιώσεις αφορούν μεταξύ άλλων την εκκαθάριση των αποζημιώσεων ζημιών, στη φυτική παραγωγή και το ζωικό κεφάλαιο, που συνέβησαν εντός του 2017. (αναλυτικά)


 

Νέα εξωτερικά γυναικολογικά ιατρεία στο Νοσοκομείο «Αλεξάνδρα»

Παραδόθηκαν και τέθηκαν σε λειτουργία τα Νέα Εξωτερικά Γυναικολογικά Ιατρεία συνολικού εμβαδού 200 m2 , δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, στο πλαίσιο έργων ανακαίνισης-αναβάθμισης του Γ.Ν.Α. «ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ». (αναλυτικά)


 

Εγκαινιάστηκε η Τοπική Μονάδα Υγείας στα Καμίνια του Πειραιά

Κατά το σύντομο χαιρετισμό του ο υπουργός Υγείας επεσήμανε, ότι στόχος είναι να λειτουργήσουν, όσο το δυνατόν συντομότερα, περισσότερες ΤΟΜΥ στην Αττική, με προτεραιότητα περιοχές που επλήγησαν περισσότερο από την οικονομική κρίση και υπήρξε μεγαλύτερη ανισότητα στη φροντίδα υγείας. Τόνισε επίσης, ότι οι ΤΟΜΥ δεν είναι μια βραχύβια παρέμβαση αλλά μία μεταρρύθμιση, με εξασφαλισμένη οικονομική βιωσιμότητα, που αλλάζει τη φιλοσοφία του δημόσιου συστήματος Υγείας καθώς από την αντιμετώπιση της ασθένειας, το βάρος πέφτει πλέον στην έγκαιρη διάγνωση, την πρόληψη και την αγωγή υγείας. (αναλυτικά)


 

Με σύνθημα την «επαναφόρτιση», ο ΟΑΣΑ διένειμε 8.000 δωρεάν ανώνυμες κάρτες

Επιδίωξη του Οργανισμού αποτελεί η ενίσχυση της κουλτούρας της επαναφόρτισης. (αναλυτικά)


 

Η πρόταση της Προοδευτικής Συμμαχίας για έναν φιλοευρωπαϊκό προϋπολογισμό

Οι ευρωβουλευτές που συμμετέχουν στη Συντονιστική Επιτροπή της Προοδευτικής Συμμαχίας*, μεταξύ των οποίων και ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, ζητούν την αναθεώρηση του τρόπου με τον οποίο αποφασίζονται οι προϋπολογισμοί στην Ευρωπαϊκή Ένωση και ζητούν τον αναπροσανατολισμό του Πολυετούς Δημοσιονομικού Πλαισίου. (αναλυτικά)


 

Νοσοκομείο Σαντορίνης: Με τις συκοφαντικές ανακοινώσεις της ΠΟΕΔΗΝ θα ασχοληθούν οι νομικοί σύμβουλοι

Ανακοίνωση του νοσοκομείου σχολιάζει τις «συκοφαντικές ανακοινώσεις της ΠΟΕΔΗΝ, οι οποίες προσβάλλουν την τιμή και την υπόληψη των εργαζόμενων του Γ.Ν. Θήρας». (αναλυτικά)

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)