to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:46 | 30.10.2013

Πολιτική

Τα κανάλια ανακάλυψαν την Αμερική

Του Γιώργου Ανανδρανιστάκη


Κόντεψαν να πνιγούν στο ποτάμι με τις απορίες οι παρουσιαστές των χθεσινών δελτίων ειδήσεων και ευτυχώς που τους κρατούσε το κεφάλι έξω από το νερό το πανάγαθο χέρι της Παναγίας της Δεξιάς, διότι αλλιώς θα είχαμε δράματα. Μα είναι δυνατόν ο Πάγκαλος να αποκάλυψε φόρα παρτίδα ότι η Ελλάδα παρακολουθούσε τους πρέσβεις των ΗΠΑ στην Αθήνα και την ‘Άγκυρα, ρωτούσαν ο ένας τον άλλον. Είναι πραγματικά ανεξήγητο, απαντούσαν ο ένας στον άλλον, φτύνοντας τον κόρφο τους και τον κόρφο του διπλανού τους.

Αν θεωρείς ότι ο Πάγκαλος είναι ένας γραφικός απόμαχος της ζωής που περιφέρει το σαρκίο του στα κανάλια και τα ραδιόφωνα, τότε η αποκάλυψη για τις υποκλοπές μοιάζει όντως ανεξήγητη. Αν γνωρίζεις όμως, που το γνωρίζεις, ότι ο Πάγκαλος ήταν και παραμένει μεγαλοπαράγοντας της πολιτικής, χρόνια υφυπουργός και υπουργός Εξωτερικών με υψηλές εσωτερικές και εξωτερικές διασυνδέσεις, τότε η εξήγηση μπορεί να είναι απλούστατη: Κάνοντας χρήση του ακαταλόγιστου που του έχουν απονείμει τα καθεστωτικά μίντια ο Θόδωρος βγήκε και ξέπλυνε τις ΗΠΑ, την ώρα που τις είχαν πιάσει με τη γίδα στην πλάτη. Το ενδεχόμενο αυτό ουδόλως απασχόλησε τους παρουσιαστές των δελτίων, διότι ως φαίνεται η εκδοχή του τρελού του χωριού είναι πολύ πιο βολική για το σύστημα από την εκδοχή του υπηρέτη αλλότριων συμφερόντων.

Τους έβλεπες και έλεγες, τώρα θα το πούνε, τώρα θα το πούνε. Τώρα θα αναρωτηθούνε για το αυτονόητο, που τριβέλιζε τα μυαλά της πλειοψηφίας των τηλεθεατών. Και όμως δεν το είπαν, δεν εξήγαγαν το σχεδόν αυταπόδεικτο συμπέρασμα: Αν μπορούσε το κράτος να παρακολουθεί τους πρέσβεις των ΗΠΑ, σκέψου πόσο εύκολο ήταν να παρακολουθεί τους πολίτες του, σκέψου πόσοι κοριοί έχουν μπει στα τηλέφωνά μας τα τελευταία εικοσιπέντε χρόνια, από την εποχή του Τόμπρα και του Μαυρίκη μέχρι σήμερα.

Δεν το είπαν, γιατί αν το έλεγαν, θα έπρεπε να επεκτείνουν κι άλλο το συλλογισμό τους: Αν γινόταν τέτοιου επιπέδου παρακολουθήσεις στην εποχή του Πάγκαλου που ήταν μακριές οι φούστες , σκέψου τι γίνεται σήμερα που οι τεχνολογίες έχουν εκτοξευτεί στο υπερδιάστημα. Σήμερα που κυβερνούν η ακροδεξιά ομάδα του Σαμαρά και ο κονσιλιέρι του συστήματος Βενιζέλος, σήμερα που υπάρχει για πρώτη φορά το ενδεχόμενο να κυβερνήσει η Αριστερά. Σιγά μην πούνε τέτοια πράγματα, σιγά μην διακινδυνεύσουν να υποστούν έγκαυμα γλώσσας από το κόκκινο πιπέρι που θα τους έβαζαν ο Κεδίκολγου και ο Λαζαρίδης.

Ούτε φωνή ούτε ακρόαση από τα κανάλια. Και να πεις ότι είχανε πέσει, ως συνήθως, από τα σύννεφα, με τις αποκαλύψεις του «Σπίγκελ» για τις παρακολουθήσεις που έκανε η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα. Έλα μωρέ, σιγά το νέο, σιγά μην δεν το ξέραμε ότι γινόντουσαν παρακολουθήσεις από τους Αμερικάνους. Κι αφού το ξέρατε, ρε αδέλφια, γιατί δεν μας το λέγατε και σε μας, γιατί το κρατούσατε το βάρος για τους εαυτούς σας; Και πως μάθατε για τις παρακολουθήσεις, κάνατε κανένα ρεπορτάζ, καμία έρευνα;

Ακόμη και τώρα που ο Σνόουντεν επιβεβαίωσε πέραν πάσης αμφιβολίας όσα είχε αποκαλύψει ο Βουλγαράκης για τις παρακολουθήσεις από το τρίγωνο της Μαβίλη επί Καραμανλή, οι απαγορευμένες λέξεις δεν ακούστηκαν στα κανάλια. Ούτε ένας τηλεπαρουσιαστής δεν βρέθηκε να ξεστομίσει τις λέξεις «Vodafone» και «Τσαλικίδης» (πρόκειται για τον τεχνικό της Vodafone που βρέθηκε απαγχονισμένος και ο θάνατος του παραμένει ακόμα ανεξιχνίαστος) και πώς να τις ξεστομίσουν, όταν τα στόματα και των ίδιων και των εργοδοτών τους είναι μπουκωμένα από τα εκατομμύρια της κινητής τηλεφωνίας.

Το λέει άλλωστε και η διαφήμιση: "Vodafone, είμαστε εδώ κάθε φορά που μας χρειάζεστε».

Πηγή: avgi.gr

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)