to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:57 | 31.01.2018

Πολιτική

Τα κανάλια ακονίζουν τη σάρισα και πεταλώνουν τον Βουκεφάλα

Μεγάλο μέρος των δελτίων αναλώθηκε για ακόμα μια μέρα στη «χορηγία επικοινωνίας» του συλλαλητηρίου της 4ης Φεβρουαρίου, με παιάνες και εντυπωσιακά βίντεο, από τα οποία επιμελώς απουσιάζουν οι γραφικές φιγούρες που έδωσαν τον τόνο στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης. Με ύφος αστρολόγου οι δημοσιογράφοι προβλέπουν μετά βεβαιότητος ότι θα συγκεντρωθεί ένα εκατομμύριο πολιτών. Αν αναλογιστούμε ότι μας χωρίζουν τέσσερις ημέρες μέχρι την Κυριακή, δεν αποκλείεται τις επόμενες ημέρες η προπαγάνδα να κορυφωθεί και με απειλές του τύπου «αν δεν πάτε στο Σύνταγμα, θα σας κόψουμε τα σίριαλ, θα σας κόψουμε τις ταινίες, θα σας κόψουμε το Survivor...». Στο επίκεντρο των δελτίων ειδήσεων βρέθηκε και πάλι το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ και η επίσκεψη Νίμιτς στην ΠΓΔΜ, το περιστατικό με τον τραγουδιστή Στέλιο Διονυσίου, οι πλειστηριασμοί ακινήτων, η εμφάνιση της Μελάνια Τραμπ (!), καθώς και ειδήσεις από το αστυνομικό δελτίο...


Ας δούμε τις ειδήσεις που τα κανάλια διαστρέβλωσαν, δεν... είδαν ή πέρασαν στα ψιλά...


 

«Καθαρή έξοδος από το μνημόνιο μετά τον Αύγουστο»

Η κυβέρνηση αναμένει καθαρή έξοδο από το μνημόνιο μετά τον Αύγουστο, οπότε λήγει το τρέχον πρόγραμμα στήριξης του επίσημου τομέα, και δεν έχει κανένα λόγο να ζητήσει προληπτική πιστωτική γραμμή, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters. (αναλυτικά)


 

«Σύντομα η μετονομασία του αεροδρομίου και του αυτοκινητοδρόμου»

Η μετονομασία του αυτοκινητοδρόμου και του αεροδρομίου, που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Zόραν Ζάεφ, μετά τη συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο Νταβός, θα γίνει σύντομα με απόφαση της κυβέρνησης, δήλωσε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. (αναλυτικά)


 

«Χρυσή Αυγή, άλλοι ακροδεξιοί και Πρώτο Θέμα συκοφαντούν, διαστρεβλώνουν και χυδαιολογούν»

«Η Χρυσή Αυγή, άλλοι ακροδεξιοί και το Πρώτο Θέμα, συκοφαντούν, διαστρεβλώνουν και χυδαιολογούν. Οι ύβρεις τους, είναι για μας τίτλος τιμής» σχολιάζει ο Δ. Παπαδημούλης τις επιθέσεις εναντίον του, με αφορμή ενημερωτικό κείμενο του Τομέα Ευρωπαϊκών και Διεθνών Υποθέσεων του ΣΥΡΙΖΑ που στάλθηκε σε ευρωβουλευτές σχετικά με το συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης. (αναλυτικά)


 

Στο 20,7% υποχώρησε η ανεργία: Η μεγαλύτερη σε 12μηνη βάση μείωση στην ΕΕ

Στο 20,7% υποχώρησε η ανεργία στην Ελλάδα τον Οκτώβριο, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη σε 12μηνη βάση μείωση στην ΕΕ, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας (Eurostat) που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα. (αναλυτικά)


 

Νέα σημαντική μείωση: Στο 1,13% το επιτόκιο στη δημοπρασία εντόκων γραμματίων του Δημοσίου

Επιβεβαιώνοντας το θετικό κλίμα στις αγορές για την ελληνική οικονομία. (αναλυτικά)


 

Ερωτήσεις - απαντήσεις για ένταξη στην πάγια ρύθμιση των μη ληξιπρόθεσμων οφειλών

Ένας οδηγός που διευκολύνει τους φορολογούμενους στην υποβολή της αίτησης που απαιτείται για την ένταξη στη συγκεκριμένη ρύθμιση. (αναλυτικά)


 

Τι απέγινε τελικά με τον ΟΝΝΕΔίτη που χαρακτήριζε «πιθήκια» τους πολίτες της ΠΓΔΜ και απειλούσε τον Τσίπρα με κρεμάλες;

Τι αποφάσισε τελικά το πειθαρχικό της ΟΝΝΕΔ; Ο Δημήτρης Τρούπος είναι ακόμη στη θέση του ή έχει παρατηθεί; - Σιγή ιχθύος από τη ΝΔ. (αναλυτικά)


 

Στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής στέλνει ο Ν. Βούτσης τον Ηλ. Κασιδιάρη

Ο Ν. Βούτσης τονίζει ότι ο Ηλ. Κασιδιάρης στις 17 Ιανουαρίου προέβη σε «εθνικιστικό – διχαστικό παραλήρημα» στην συνεδρίαση της Επιτροπής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων όταν συζητείτο η κύρωση της συμφωνίας εμπορίου με την Κολομβία και το Περού. (αναλυτικά)


 

«Η εμμονή του Μητσοτάκη με το άσυλο παίρνει τη μορφή πολιτικού αυτισμού»

'

Απάντηση στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας ο οποίος υπόσχεται ξανά την κατάργηση του ασύλου δίνει το υπουργείο Παιδείας. (αναλυτικά)


 

Έως 70% η έκπτωση στο Κοινωνικό Τιμολόγιο ηλεκτρικής ενέργειας

Με το νέο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο εισάγονται νέα κριτήρια που το καθιστούν δικαιότερο, εστιάζοντας στους πλέον ευάλωτους καταναλωτές. (αναλυτικά)


 

Παραιτήθηκε μετά τον σάλο για τη δωροδοκία

Παραιτήθηκε από τη θέση του γενικού διευθυντή του ΑΝΤ1 ο Γιάννης Μιχελάκης, παραίτηση η οποία έγινε αποδεκτή από το κανάλι. (αναλυτικά)


 

Έλεγχοι όλο το 24ωρο: Υπερωριακή απασχόληση υπαλλήλων της Επιθεώρησης Εργασίας

Η συγκεκριμένη απόφαση ελήφθη, λαμβάνοντας υπόψη την ανάγκη ελέγχου επιθεώρησης επιχειρήσεων εκμεταλλεύσεων και εργασιών οι οποίες, ως εκ της φύσεως του αντικειμένου της οικονομικής τους δραστηριότητας, λειτουργούν καθ' όλο το 24ωρο και όλες τις ημέρες της εβδομάδος. (αναλυτικά)


 

Μια «γαλέρα» στην Κω: Πρόστιμα σε εργαζόμενους ξενοδοχείου για τα παράπονα πελατών

Την έντονη αντίδραση του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων και Σερβιτόρων της Κω έχει προκαλέσει ενέργεια ξενοδοχειακού συγκροτήματος του νησιού. (αναλυτικά)


 

Συμφωνία ΟΑΣΘ-ΕΛΒΟ για επισκευή λεωφορείων

Με την επικύρωση μιας σημαντικής συμφωνίας ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του προέδρου του ΟΑΣΘ Στέλιου Παππά στις εγκαταστάσεις της ΕΛΒΟ στη βιομηχανική περιοχή της Σίνδου. (αναλυτικά)


 

Οι Χιώτες ματαίωσαν τη σύναξη της χρυσαυγίτικης νεοναζιστικής συμμορίας! (ενημέρωση)

Στην κεντρική πλατεία Βουνακίου της πόλης της Χίου συνεχίζεται αυτή τη στιγμή η συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στη νεοναζιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής, ενώ, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ματαιώθηκε η εκδήλωση που είχαν προγραμματίσει οι χρυσαυγίτες σε ξενοδοχείο, με ομιλητές τον υπόδικο βουλευτή Γιάννη Λαγό και τον ευρωβουλευτή Γεώργιο Επιτήδειο. (αναλυτικά)

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)