to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:43 | 24.09.2013

Πολιτική

Τα ήξεραν όλα – τόσο απλά

Του Γιώργου Κυρίτση


Απ' όλες τις πτυχές της εγκληματικής δραστηριότητας της Χρυσής Αυγής μία είναι αυτή που σχηματοποιεί τη διείσδυσή της στο κράτος και τις περιπλοκές που αυτή η διείσδυση μπορεί να επιφέρει και στη Δημοκρατία αλλά και στην καθημερινή ζωή.

Αυτή η "αδελφική" σχέση Χρυσαυγιτών αστυνομικών, η οποία είναι τόσο εκτεταμένη ώστε να μπορούμε να μιλάμε για σχέσεις Χρυσής Αυγής και Αστυνομίας. Στο επίπεδο της συμπεριφοράς όσοι και όσες δίνουν πολιτικές μάχες στους δρόμους και έχουν έρθει αντιμέτωποι με τις κατασταλτικές δυνάμεις της Αστυνομίας, τα ΜΑΤ και την ομάδα Δέλτα κυρίως, έχουν παρατηρήσει χαρακτηριστικές ομοιότητες στη φρασεολογία και τις προκλήσεις των αστυνομικών απέναντι στους διαδηλωτές.

Όσοι και όσες έχουν περάσει από τα αστυνομικά τμήματα έχουν γίνει μάρτυρες εκβιασμών, προειδοποιήσεων και πιέσεων εκ μέρους των αστυνομικών ότι "θα δώσουν τα ονόματά τους στη Χρυσή Αυγή". Υπάρχουν περιστατικά κατά τα οποία πολίτες, δικηγόροι, πολιτικά και συνδικαλιστικά στελέχη της Αριστεράς, βγαίνοντας από τα αστυνομικά τμήματα έχουν πέσει σε ενέδρες ειδοποιημένων χρυσαυγιτών, για να μην αναφέρουμε την αγαστή συνεργασία "μπροστά οι ματατζήδες, πίσω οι χρυσαυγίτες" σε ουκ ολίγες περιπτώσεις. Μέχρι σήμερα η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Δημοσίας Τάξεως μιλούσε για μεμονωμένα μόνο περιστατικά, ο κ. Δένδιας, μάλιστα, έφθασε στο σημείο να απειλήσει με μήνυση τον Γκάρντιαν για τις σχετικές αποκαλύψεις της βρετανικής εφημερίδας. Σήμερα, ο ίδιος ο κ. Δένδιας παρουσιάζει έναν φάκελο με πάνω από 30 περιστατικά από αυτά που χαρακτήριζε μεμονωμένα. Η στάση της Αστυνομίας στις περισσότερες περιπτώσεις – ακόμα και στη δολοφονία του Π. Φύσσα – είναι το λιγότερο συζητήσιμη.

Όλα αυτά θα μπορούσαν να θεωρηθούν όντως μεμονωμένα ή καταστάσεις, τις οποίες το υπουργείο δεν θα μπορούσε να γνωρίζει εάν δεν υπήρχε ένα στοιχείο, γνωστό το οποίο όταν είχε κυκλοφορήσει ουδέναν είχε συγκινήσει πέρα από τους συνήθεις υπόπτους, δηλαδή την Αυγή και άλλα μέσα, έντυπα και ηλεκτρονικά, της Αριστέρας.

Όπως προκύπτει από την επεξεργασία των εκλογικών αποτελεσμάτων, που είχε κάνει η εταιρεία Public Issue στα εκλογικά τμήματα που ψήφισαν αστυνομικοί, τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής έφθαναν το 50% (βλέπε πίνακα).

Εάν λοιπόν θέλουμε να αντιμετωπιστεί η εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής πρέπει να σπάσει η ομερτά με την Αστυνομία.

Τα περισσότερα ΜΜΕ ανακάλυψαν επίσης αίφνης τις τελευταίες ημέρες ότι η Χ.Α έχει διασυνδέσεις και με τον Στρατό και μάλιστα πρώην και εν ενεργεία στελέχη των Ειδικών Δυνάμεων του Στρατού και της Αστυνομίας εκπαιδεύουν τις "πολιτοφυλακές" της. Πρόκειται για μια επίσης επικίνδυνη κατάσταση ίσως ακόμα πιο επικίνδυνη για τη Δημοκρατία απ' ότι είναι η συνεργασία και η ομερτά χρυσαυγιτών με αστυνομικούς. Πριν από δύο χρόνια, στον εορτασμό του Πολυτεχνείου στη Σχολή Ευελπίδων, οι μαθητές είχαν χειροκροτήσει το γκρέμισμα της πύλης του ΕΜΠ από το τάνκς της Χούντας και είχαν ψάλλει τον ύμνο της 21ης Απριλίου με προεξάρχοντα τον Εύελπη Αρχηγό της Σχολής, τον άνθρωπο δηλαδη που προορίζεται για τις ανώτατες θέσεις των Ενόπλων Δυνάμεων.

Το θέμα αφέθηκε να ξεχαστεί χωρίς ιδιαίτερα επακόλουθα για τους υπευθύνους, ενώ στο κενό επίσης έπεσαν δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία καθηγητής της Σχολής Ευελπίδων πρωτοστατούσε στην ίδρυση "πολιτοφυλακών".

Πηγή: Αυγή 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)