to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:43 | 13.02.2018

Πολιτική

«Τα Ίμια μας ανήκουν», λέει το τουρκικό ΥΠΕΞ - «Έχετε χάσει τον κοινό νου», απαντάει η Αθήνα

«Εκτός από το να παραβιάζει το διεθνές δίκαιο, αποδεικνύει ότι δεν γνωρίζει ούτε γεωγραφία»


«Η Τουρκία, μαζί με το μέτρο, έχει χάσει και τον κοινό νου», σημειώνει σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Αλέξανδρος Γεννηματάς με αφορμή την ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ, το οποίο νωρίτερα ανέφερε ότι τα Ίμια ανήκουν στην Τουρκία.

«Εκτός από το να παραβιάζει το διεθνές δίκαιο, αποδεικνύει ότι δεν γνωρίζει ούτε γεωγραφία», ανέφερε ο κ. Γεννηματάς.

Στην ανακοίνωσή του, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών έκανε λόγο για διαστρέβλωση της πραγματικότητας από την ελληνική πλευρά, αναφερόμενο στο περιστατικό στα Ίμια, όπου σκάφος του Λιμενικού με πλήρωμα 27 άτομα εμβολίστηκε με την πλώρη από τουρκική ακταιωρό.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ:

«Το υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας σε ανακοίνωσή του σήμερα (13 Φεβρουαρίου), αναφερόμενο σε ένα επικίνδυνο περιστατικό που έλαβε χώρα στην περιοχή των βραχονησίδων Καρντάκ (Ίμια), ισχυρίζεται ότι o γενικός γραμματέας του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών προέβη σε «ισχυρό διάβημα διαμαρτυρίας». Δυστυχώς, η ελληνική πλευρά με μία τέτοια ανακοίνωση επιχειρεί, κάτι που έχουμε συνηθίσει, να εξαπατήσει την κοινή της γνώμη και να διαστρεβλώσει, όπως πάντα, την αλήθεια.

Στην πραγματικότητα το υπουργείο μας τηλεφώνησε στον γενικό γραμματέα του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών σχετικά με τα γεγονότα που προκλήθηκαν από τους επικίνδυνους χειρισμούς σκαφών της ελληνικής ακτοφυλακής χθες το βράδυ γύρω από τις βραχονησίδες των Ιμίων, οι οποίες ανήκουν στη χώρα μας.

Ειπώθηκε ξεκάθαρα ότι η εχθρική στάση των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων τόσο στον εναέριο χώρο όσο και στον θαλάσσιο συνεχίζεται και δεν πρόκειται να  δείξουμε καμία ανοχή και ότι δεν είναι προς το συμφέρον των δύο χωρών η κλιμάκωση της έντασης στο Αιγαίο με την ελληνική πλευρά να πρέπει δώσει τέλος σε αυτές τις επικίνδυνες ενέργειες».

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)