to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:30 | 02.08.2019

Πολιτική

Τα «γυρίζει» τώρα η Κεραμέως για τις προσλήψεις καθηγητών ειδικής αγωγής (βίντεο)

«Δεν προλαβαίνουμε μέχρι τον Σεπτέμβρη»


Πριν από περίπου δεκαπέντε μέρες η νέα υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως είχε συναντηθεί με εκπροσώπους του ΑΣΕΠ τους οποίους και διαβεβαίωνε πως οι 4.500 προσλήψεις στην Ειδική Αγωγή δρομολογούνται κανονικά. Άλλωστε και το μότο της νέας κυβέρνησης είναι «επιστροφή στην κανονικότητα».

Σήμερα, Παρασκευή 2/8, η κυρία Κεραμέως μιλώντας στο Open TV άρχισε να τα «γυρίζει» όσον αφορά τις προσλήψεις εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής, επισημαίνοντας πως το ζήτημα θα «πάει πίσω» αφού όπως είπε δεν προλαβαίνουν να καλύψουν τα κενά μέχρι τον Σεπτέμβρη.

«Έχουμε κύριο μέλημα δύο βασικά πράγματα. Βιβλία κι εκπαιδευτικό προσωπικό. Τα βιβλία σε Δημοτικά, Γυμνάσια, είναι στη θέση τους, στα Λύκεια θα είναι την πρώτη βδομάδα του Αυγούστου. Προκήρυξη για αναπληρωτές καθηγητές, δεν έχει γίνει: Πρώτα πρέπει να καταγράψουμε τα κενά και βάσει χαρτογράφησης θα καλύψουμε τα κενά. Δυστυχώς, δεν προλαβαίνουμε μέχρι τον Σεπτέμβρη. Για τους καθηγητές ειδικής αγωγής έχουμε επισπεύσει τις διαδικασίες, αλλά δεν θα ολοκληρωθεί πριν τον Σεπτέμβρη δυστυχώς, αλλά, εν μέσω χρονιάς», ήταν μερικά από τα λόγια της κυρίας Κεραμέως.

  • ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

Υπενθυμίζεται επίσης, ότι πριν από περίπου δύο εβδομάδες έπειτα από τη συνάντηση που είχε η κυρία Κεραμέως με εκπροσώπους του ΑΣΕΠ, 500 εκπαιδευτικοί που υπέβαλαν φέτος για πρώτη φορά τα χαρτιά τους για την ένταξη στους πίνακες Ειδικής Αγωγής απέστειλαν επιστολή διαμαρτυρίας επειδή, όπως οι ίδιοι δηλώνουν, κινδυνεύουν με αποκλεισμό.

Αναλυτικά η επιστολή διαμαρτυρίας:

«Αξιότιμη κυρία υφυπουργέ,

Είμαστε μια ομάδα εκπαιδευτικών που συμμετείχαμε πρόσφατα στην προκήρυξη για τη διαδικασία κατάταξης με σειρά προτεραιότητας, κατά κλάδο και ειδικότητα, υποψηφίων εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (ΕΑΕ) κατηγορίας ΠΕ (3ΕΑ/2019) και που καταθέσαμε φέτος, για πρώτη φορά, τίτλους σπουδών για ένταξη στους κύριους αξιολογικούς πίνακες εκπαιδευτικών ΕΑΕ (πτυχίο παιδαγωγικού τμήματος δημοτικής εκπαίδευσης ειδικής αγωγής, πτυχίο τμήματος εκπαιδευτικής και κοινωνικής πολιτικής, μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών και διδακτορικό τίτλο σπουδών στην ΕΑΕ).

Εν αναμονή της έκδοσης προσωρινών πινάκων εκπαιδευτικών 2019-2020 και, με αφορμή, την έντονη φημολογία ότι το ΑΣΕΠ δεν προλαβαίνει να καταρτίσει οριστικούς πίνακες εκπαιδευτικών ΕΑΕ ως τις 23/8/2019, καταληκτική ημερομηνία σύμφωνα με την παρ.2 του αρθρ. 7 της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 106/ 27-6-2019) και ότι, όπως όλα δείχνουν, παρατείνεται η ισχύς των περσινών πινάκων κατάταξης υποψηφίων εκπαιδευτικών ΕΑΕ (πίνακες σχ. έτους 2018-2019), δηλώνουμε την έντονη δυσαρέσκειά μας για την πιθανότητα αποκλεισμού μας (όσοι για πρώτη φορά φέτος κάναμε αίτηση για ένταξη στους πίνακες) ή ανισότιμης συμμετοχής μας (όσοι, ως νέοι κάτοχοι μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών, επιθυμούμε να μεταπηδήσουμε από τον επικουρικό στον κύριο αξιολογικό πίνακα) στη διαδικασία πρόσληψης αναπληρωτών εκπαιδευτικών σχ. έτους 2019-2020 και αιτούμαστε την άμεση έκδοση προσωρινών και νέων οριστικών εκπαιδευτικών ΕΑΕ για το σχ. έτος 2019-2020.

Α. Σύμφωνα με την 1882/2017 ΣτΕ 7μελής, στην οποία παρασταθήκαμε, η ισχύς των παλαιών πινάκων αναπληρωτών έληξε κατ΄ ανώτατο όριο το προηγούμενο σχολικό έτος 2018-2019. Επομένως η χρήση των σχετικών πινάκων, όπως έχει εξαγγελθεί από το Υπουργείο είναι προδήλως παράνομη και αντισυνταγματική και για το λόγο αυτό αυτονόητα θα προσβληθεί ενώπιον των αρμόδιων διοικητικών Δικαστηρίων.

Β. Άκυρος είναι επίσης ο πίνακας αναπληρωτών κατά το μέρος που δεν λαμβάνει υπόψη πρόσφατα κτηθείσα υπηρεσία (ή άλλο προσόν, πχ μεταπτυχιακό, πολυτεκνικής ιδιότητα κ.λπ.) και παραμένει ίδιος αποκλείοντας την ένταξη σε αυτούς νέων εκπαιδευτικών.

Δεν είμαστε διατεθειμένοι να παρακολουθήσουμε για άλλη μια φορά τις εξελίξεις να «τρέχουν» χωρίς τη δική μας συμμετοχή.

Διεκδικούμε τη νόμιμη και ισότιμη συμμετοχή μας στη διαδικασία πρόσληψης αναπληρωτών εκπαιδευτικών σχ. έτους 2019-20.

Δεν δεχόμαστε ούτε τον αποκλεισμό μας για μια ολόκληρη χρονιά από τη διαδικασία προσλήψεων ούτε την άδικη πριμοδότηση ορισμένων εκπαιδευτικών που θα ευνοηθούν από την παράταση των παλαιών πινάκων.

Διεκδικούμε την προσμέτρηση των προσόντων μας, όπως αυτά φαίνονται στον ΟΠΣΥΔ (πτυχίων, μεταπτυχιακών, διδακτορικών) στους πίνακες σχ. έτους 2019-2020 και τη συμμετοχή μας στις διαδικασίες πρόσληψης αναπληρωτών για την ερχόμενη σχολική χρονιά».

Πληροφορίες: Documento, Tvxs

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)