to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:13 | 06.11.2012

Διεθνή

Τα γερμανικά ΜΜΕ για τις εκλογές «του μικρότερου κακού» στις ΗΠΑ

«Αμερική εσύ έχεις την επιλογή» διαβάζουμε στην ιστοσελίδα του περιοδικού Spiegel για τις σημερινές προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ. Το περιοδικό σχολιάζει ότι οι δύο υποψήφιοι πάλεψαν για ένα διάστημα μηνών και τώρα έφτασε η στιγμή της απόφασης: «Μπαράκ Ομπάμα ή Μιτ Ρόμνεϊ; Αυτήν την Τρίτη αποφασίζουν οι Αμερικανοί ποιος θα τους κυβερνήσει τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Από το 2000 και μετά καμία κούρσα δεν ήταν τόσο απρόβλεπτη».


Η εβδομαδιαία εφημερίδα Die Zeit εκτιμά στη διαδικτυακή της έκδοση ότι «η Αμερική του Ρόμνεϊ θα ήταν διαφορετική και σημειώνει ότι «η χρονοβόρα αλλαγή του Μπαράκ Ομπάμα έχει απογοητεύσει πολλούς, η εκδοχή του Μιτ Ρόμνεϊ όμως θα μπορούσε να σημάνει το τέλος του κοινωνικού κράτους. Οι Αμερικανοί έχουν την επιλογή».

Η Süddeutsche Zeitung, αναφερόμενη στη στάση της συντηρητικής μερίδας των Ρεπουμπλικάνων, σχολιάζει ότι «οι πολιτικοί εξτρεμιστές της δεξιάς πτέρυγας έχουν δηλητηριάσει το κλίμα, ενίσχυσαν τη διάσπαση και εξώθησαν τη χώρα σε έναν ιδεολογικό πόλεμο».


Για την πιθανή εκλογή του Μιτ Ρόμνεϊ στο προεδρικό αξίωμα η εφημερίδα σημειώνει: «Καλύτερα όχι. Έτσι απλά θα επιβράβευε κανείς την πολιτική απόρριψης των δύο τελευταίων ετών και θα υπέκυπτε στην τρομοκρατία της φωνασκίας», επισημαίνει η εφημερίδα εκτιμώντας χαρακτηριστικά ότι οι «Ρεπουπλικάνοι χρειάζονται την ήττα» καθώς μόνο έτσι έχει η μετριοπαθής μερίδα του κόμματος τη δυνατότητα να ενισχυθεί έναντι της δεξιάς πτέρυγας.

 
Η Rheinische Post του Ντίσελντορφ εκτιμά τέλος ότι «κανείς από τους δύο υποψηφίους δεν προκαλεί ενθουσιασμό. Από ευρωπαϊκή σκοπιά, θα είναι οι εκλογές του μικρότερου κακού, το οποίο ονομάζεται Ομπάμα. Επειδή με αυτόν ξέρει κανείς τι να σκεφτεί».
 

Πηγή: Deutsche Welle



Διαβάστε επίσης από την κατηγορία Διεθνή:

[06/11/2012] Αντίστροφη μέτρηση για τις εκλογές στις ΗΠΑ

[06/11/2012] Πρόεδρος ναι, πλανητάρχης όχι

Του Πάνου Τριγάζη 

tags: ΗΠΑ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)