to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:59 | 11.08.2016

πηγή: cnn.gr

Πολιτισμός

Τα επτά πιο «δροσερά» μουσεία της Αθήνας

Η Αθήνα του Αυγούστου είναι πιο άδεια από ποτέ, αλλά αυτό δε θα έπρεπε να πτοεί όσους έμειναν πίσω, καθώς οι ευκαιρίες για μικρές αποδράσεις είναι αμέτρητες και το κέντρο της πόλης φιλοξενεί χώρους δροσιάς και άνεσης για τους... ταλαιπωρημένους Αθηναίους


Η Αθήνα του Αυγούστου είναι πιο άδεια από ποτέ, αλλά αυτό δε θα έπρεπε να πτοεί όσους έμειναν πίσω, καθώς οι ευκαιρίες για μικρές αποδράσεις είναι αμέτρητες και το κέντρο της πόλης φιλοξενεί χώρους δροσιάς και άνεσης για τους... ταλαιπωρημένους Αθηναίους.

Όσοι λοιπόν δεν έχετε την ευκαιρία ή τη δυνατότητα να φύγετε, σας προτείνεται ανεπιφύλακτα να συνδυάσετε την ιστορία με τη διασκέδαση και την τέχνη με τη χαλάρωση σε έναν από τους 7 υπαίθριους χώρους που προσφέρουν για καφέ το Μουσείο Μπενάκη, το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, το Μουσείο Ακρόπολης, το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο, το Νομισματικό Μουσείο, το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης και το Μουσείο της Πόλης των Αθηνών.

Μουσείο Μπενάκη

mouseio ktiria kentriko 1997μπενακη

Πηγή: Μουσείο Μπενάκη

Για όποιον θέλει να έχει απλωμένη στα πόδια του την Ακρόπολη, τον Λυκαβηττό και τον Εθνικό Κήπο αποτελεί απαραίτητο προορισμό, γιατί το εστιατόριο του Μουσείου Μπενάκη, στον δεύτερο όροφο του κεντρικού κτηρίου, έχει υπέροχη θέα της Αθήνας. Για όσους προτιμούν... τη νύχτα κάθε Πέμπτη και Σάββατο το μουσείο μαζί με το εστιατόριό του λειτουργούν μέχρι τα μεσάνυχτα. βραδιάς στο πλαίσιο ενός ατμοσφαιρικού δείπνου μπορεί να μείνει αξέχαστη. Το εστιατόριο παραμένει ανοικτό Τετ. & Παρ. 09.00 - 17.00, Πεμ. & Σαβ. 09.00 - 24.00, Κυρ. 10.00 - 16.00 Δευτ. & Τρ. είναι κλειστό. Κλειστό θα παραμείνει (μαζί με το Μουσείο) και τον Δεκαπενταύγουστο.

Κουμπάρη 1 και Βασ. Σοφίας – τηλ. 210 367 1000

Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

ΕΘΝΙΚΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΘΗΝΑΣ αποψη εξωτερικου χωρου κυλικειου

Πηγή: Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

Ο κήπος του μουσείου έχει γίνει ακόμα πιο ελκυστικός καθώς εμπλουτίστηκε με ελληνικά φυτά που συνδέονται με τις δοξασίες της αρχαιότητας, αλλά και με έργα πέντε καλλιτεχνών, τα οποία πλαισιώνουν την έκθεση «Κεραμική Χθες-Σήμερα, 2016» που θα διαρκέσει μέχρι τον Οκτώβριο. Η Μαρία Βλαντή, η Βούλα Γουνελά, η Χριστίνα Μόραλη, η Λίλη Μπακογιάννη και η Έφη Σπηλιώτη έφτιαξαν έργα από πηλό που, εμπνεόμενα από τις συλλογές του μουσείου, «διηγούνται» ιστορίες από τη ζωή και το θάνατο, τους μύθους, τις λατρείες, τις αντιλήψεις, τις συνήθειες και τις ανάγκες των ανθρώπων από τις νεολιθικές κοινωνίες της 7ης χιλιετίας ως τους ρωμαϊκούς χρόνους (5ος μ.Χ. αι). Το καφέ λειτουργεί από τις 08:00 ως τις 20:00, ενώ θα παραμείνει (όπως και το μουσείο) ανοιχτό και τον Δεκαπενταύγουστο.

Πατησίων 44 – τηλ. 213 214 4800

Μουσείο Ακρόπολης

ακροπολη

Πηγή: EUROKINISSI / ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΥΠΠΟ / ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΥ

Φυσικά από τη συλλογή αυτή δεν θα μπορούσε να λείπει το Μουσείο της Ακρόπολης. Το εστιατόριο του δευτέρου ορόφου προσφέρει εκλεκτά πιάτα και μία θέα της Ακρόπολης που φαντάζει να είναι δίπλα σου. Κάθε Παρασκευή το εστιατόριο μένει ανοιχτό μέχρι τα μεσάνυχτα και οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν το δείπνο τους με τον υπέροχο φωτισμένο Παρθενώνα και με ζωντανή τζαζ μουσική. Ειδικά την Παρασκευή 19/8, από τις 8 το βράδυ στη βεράντα θα παίζει μελωδική άρπα ο μουσικός Θοδωρής Ματούλας, ενώ στο εσωτερικό του εστιατορίου τρεις μουσικοί θα ερμηνεύσουν διαχρονικές μελωδίες της τζαζ (Σπύρος Ροντογιάννης στο σαξόφωνο, Τζώρτζης Τσιρόπουλος στο πιάνο και Χρήστος Κορομηλάς στο κοντραμπάσο). Παράλληλα, λειτουργεί και το καφέ στο ισόγειο του Μουσείου, με θέα στην αρχαιολογική ανασκαφή. Το εστιατόριο παραμένει ανοιχτό κάθε Δευτέρα 08:00 - 16:00, Τρίτ., Πέμ., Σαβ., Κυρ. 08:00 - 20:00, Παρασκευή 08:00 - 24.00, ενώ το καφέ του ισογείου λειτουργεί τις ίδιες ώρες εκτός από την Παρασκευή, που κλείνει στις 22.00.

Διονυσίου Αρεοπαγίτου 15 – τηλ. 210 900 0915.

Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο

ΑΘΗΝΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΗΜΕΡΑΣ ΜΟΥΣΕΙΩΝ ΣΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ EUROKINISSIΥΠ. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Πηγή: EUROKINISSI/Υπ. Πολιτισμού

Στο κέντρο της Αθήνας είναι κρυμμένο ένα καφέ-μπιστρό. Το «ILISSIA» φιλοξενείται στο τέλος μία αυλής στολισμένης με λουλούδια στο Μέγαρο της Δούκισσας Πλακεντίας. Ο χώρος δροσιάς είναι έτοιμος να προσφέρει καφέ, γλυκό ή ένα γεύμα σε οποιονδήποτε κάνει τη στάση του εκεί και, αν θέλει, μπορεί να τη συνδυάσει με την επίσκεψή του στο μουσείο. Το καφέ λειτουργεί από τις 09:00 έως τις 21:00 (τον Δεκαπενταύγουστο θα παραμείνει κλειστό μαζί με το μουσείο).

Βασιλίσσης Σοφίας 22 – τηλ. 211 012 0441-2


Νομισματικό Μουσείο

nomismatiko

Πηγή: EUROKINISSI

Άλλος ένας κρυμμένος χώρος δροσιάς στο κέντρο της Αθήνας βρίσκεται στο αίθριο του Νομισματικού Μουσείου. Η καφετέρια βρίσκεται στον 800τ.μ. κοσμημένο με φυτά της ελληνικής χλωρίδας αλλά και με αντίγραφα αρχαίων ελληνικών αγαλμάτων κήπο. Πολλές βραδιές υπάρχουν εκδηλώσεις, όπως και αυτή που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη στις 11/8. Τη βραδιά αυτή ο Γιώργης Χριστοδούλου επιστρέφει για να παρουσιάσει την πιο πρόσφατη δουλειά του με τίτλο «Καντάδα», να ερμηνεύσει κομμάτια από το σύνολο της δισκογραφίας του και να υποδεχτεί καλεσμένους-έκπληξη. Ώρα έναρξης: 21.00 (είσοδος ελεύθερη, με χρέωση στην κατανάλωση). Ώρες λειτουργίας: 09.00 - 24.00 (το καφέ θα παραμείνει κλειστό 13-15/8, ενώ το Μουσείο θα λειτουργήσει και τον Δεκαπενταύγουστο, 1 - 8 μμ.).

Πανεπιστημίου 12 – τηλ. 6970062599, 210 3610067

Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

pigi kykladiki texni copy

Πηγή: Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Σαν να βρίσκεται σε άλλο κόσμο, μέσα στο κέντρο της πόλης αλλά αποκομμένο από τη φασαρία και τη βουή της, το πρόσφατα ανακαινισμένο αίθριο του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης προσφέρει χαλαρωτική ατμόσφαιρα, αισθητική και ό,τι θελήσετε να πιείτε. Λειτουργεί τις ώρες του μουσείου, δηλαδή Δευτ., Τετ., Παρ., Σαβ. 10.00 - 17.00, Πέμπτη 10 πμ. - 8 μμ., Κυρ. 11.00 - 17.00, ενώ την Τρίτη παραμένει κλειστό. Κλειστό θα παραμείνει και τον Δεκαπενταύγουστο.

Νεοφύτου Δούκα 4 – τηλ. 2107228321 (εσωτ. 129)

Μουσείο της Πόλης των Αθηνών

black duck garden

Πηγή: Black Duck Garden

Ίσως να μην είναι ένα από τα πιο «διάσημα» μουσεία και πολλοί να μην γνωρίζουν ότι αποτελούσε μέρος του συγκροτήματος όπου εγκαταστάθηκε το ζεύγος Όθωνα-Αμαλίας μετά τον γάμο τους καθώς και το ότι υπάρχει ακόμα ο φοίνικας που είχε φυτέψει η Αμαλία στον μεγάλο κήπο. Στον κήπο του μουσείου λειτουργεί το Black Duck Garden - Athens City Museum Bistrot, προσφέροντας γευστικούς καφέδες, σνακ, αλλά και κρύα και ζεστά πιάτα, ποικιλία κρασιών και άλλα. Ώρες λειτουργίας: 10.00 - 01.00. Τον Δεκαπενταύγουστο το μπιστρό θα παραμείνει κλειστό.

Ι. Παπαρρηγοπούλου 5-7, Πλ. Κλαυθμώνος – τηλ. 210 3252396

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)