to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Τα εμβόλια δεν θα εξαλείψουν τον ιό προειδοποιεί ο ΠΟΥ

Ο ερχομός των εμβολίων δεν σημαίνει ότι εξαλείφθηκε ο ιός σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας


Τον κώδωνα του κινδύνου για την αισιοδοξία που επικρατεί από την άφιξη διαφόρων αποτελεσματικών εμβολίων κατά του κορωνοϊού έκρουσε σήμερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας καθώς όπως προειδοποίησε δεν πρέπει να μειώσουν την προσοχή, διότι δεν θα εξαλείψουν τον ιό.

Ο αρμόδιος για τις καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης του ΠΟΥ, Μάικ Ράιαν, εξήγησε πως τα εμβόλια από μόνο τους δεν θα μπορέσουν να εξαφανίσουν τον κορωνοϊό τονίζοντας ότι «τα εμβόλια δεν σημαίνουν μηδενική Covid» Φθάσαμε σε ένα σημείο κάμψης της πανδημίας ανέφερε, ενώ τόνισε ότι «ζητούμε από τον κόσμο να συνεχίσει να καταβάλει προσπάθειες».

«Οι αποφάσεις που λαμβάνουμε τώρα (…) μπορεί να σηματοδοτήσουν τη ζωή ή τον θάνατο για εμάς, για την οικογένειά μας», επισήμανε η υπεύθυνη για τη διαχείρηση της πανδημίας του ΠΟΥ, Μαρία βαν Κέρκοβ, ενόψει των γιορτών των Χριστουγέννων.

Να συνεχίσουν οι πολίτες να τηρούν τα μέτρα σύστησε και ο γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους, παρά το ότι οι πρόοδοι στον τομέα των εμβολίων ανεβάζουν το ηθικό και μπορεί να αρχίσαμε να βλέπουμε φως στην άκρη του τούνελ, προειδοποιώντας για ψευδή αίσθηση ασφάλειας που μπορεί να προκαλέσουν τα εμβόλια.

Ο γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας χαιρέτισε, εξάλλου, την ανακοίνωση που έκαναν ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και οι πρώην πρόεδροι Μπαράκ Ομπάμα, Τζορτζ Ου. Μπους και Μπιλ Κλίντον, που δήλωσαν έτοιμοι να εμβολιαστούν δημοσίως για την Covid-19, προκειμένου να ενθαρρύνουν τους συμπολίτες τους να κάνουν το ίδιο.

«Είναι μια καλή ιδέα. Θα ήμουν χαρούμενος να κάνω το ίδιο. Όμως, την ίδια στιγμή, πρέπει να είμαι σίγουρος ότι είναι η σειρά μου, διότι δεν θέλω να πάρω το εμβόλιο» ενός άλλου, απάντησε σε ερώτηση για το θέμα αυτό.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)