to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:47 | 06.09.2017

Κοινωνία

Τα ΕΛΠΕ ζητούν συγγνώμη από τους Θεσσαλονικείς για τις αντιδεοντολογικές αναφορές έκθεσης που είδε το φως της δημοσιότητας

Έπειτα από τις εξηγήσεις που ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ, η εταιρεία διευκρίνησε ότι το φερόμενο ως κείμενο των ΕΛΠΕ δεν αποτελεί κείμενο του Ομίλου, αλλά εσωτερικό κείμενο εργασίας γνωστής εταιρείας παροχής υπηρεσιών επικοινωνίας...


Ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης με ανακοίνωσή του αναφέρεται σε έκθεση για το θέμα της δυσοσμίας στη δυτική πλευρά της πόλης, που αποδόθηκε από δημοσιεύματα στα ΕΛΠΕ, και στην οποία καταγράφεται η δραστηριότητα πολιτών για το θέμα και οι πολιτικές τους πεποιθήσεις, ενώ υπάρχουν αναφορές σε αναρτήσεις σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης αλλά και σε τηλεφωνικές διαμαρτυρίες πολιτών.

Έπειτα από τις εξηγήσεις που ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ, η εταιρεία διευκρίνησε ότι το φερόμενο ως κείμενο των ΕΛΠΕ δεν αποτελεί κείμενο του Ομίλου, αλλά εσωτερικό κείμενο εργασίας γνωστής εταιρείας παροχής υπηρεσιών επικοινωνίας, στην οποία ανατέθηκε η εκπόνηση πρότασης για ένα «ολοκληρωμένο πρόγραμμα προσέγγισης της τοπικής κοινωνίας και ενημέρωσης της κοινής γνώμης», το οποίο επρόκειτο να παραδοθεί στον Όμιλο στις 31 Οκτωβρίου. Όπως αναφέρουν στην ανακοίνωση τους τα ΕΛΠΕ το πρόγραμμα αυτό δεν έχει ολοκληρωθεί, δεν έχει εγκριθεί από τα ΕΛΠΕ και δεν έχει παραδοθεί και κατόπιν αυτού καταγγέλθηκε η σύμβαση με την συγκεκριμένη εταιρεία.

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης

Τα τελευταία 24ωρα δημοσιεύτηκε έκθεση που φαίνεται να έχουν παραγγείλει τα ΕΛ.ΠΕ. με αφορμή το πρόβλημα δυσοσμίας που εμφανίζεται στη Δυτική Θεσσαλονίκη. Στην έκθεση αυτή καταγράφεται η δραστηριότητα πολιτών για το θέμα και οι πολιτικές τους πεποιθήσεις, ενώ υπάρχουν αναφορές σε αναρτήσεις σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης αλλά και σε τηλεφωνικές διαμαρτυρίες πολιτών.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης θεωρώντας ότι το θέμα άπτεται των πολιτικών και ατομικών δικαιωμάτων, θέτει τα ακόλουθα ερωτήματα:

- Παραγγέλθηκε από τη Διοίκηση των ΕΛ.ΠΕ. συγκεκριμένη έρευνα; Σε ποια εταιρεία και με ποιο θέμα;

- Παραδόθηκε στη Διοίκηση των ΕΛ.ΠΕ. έκθεση της έρευνας; Πότε και με ποιο περιεχόμενο;

- Υπήρχαν αναφορές σε πολίτες; στη δραστηριότητά τους; στην κομματική τους ένταξη; Σε τηλεφωνικές συνδιαλέξεις;

- Ποιοι είχαν πρόσβαση στο περιεχόμενο της έκθεσης και πως χρησιμοποιήθηκαν τα στοιχεία της;

Επειδή βρισκόμαστε στο 2017 και όχι… στο 1967 περιμένουμε απαντήσεις στα παραπάνω από τη διοίκηση των ΕΛ.ΠΕ. Εάν όλα αυτά δεν ισχύουν θα πρέπει να τα διαψεύδουν.

Η δε Oneteam AE, πριν απειλήσει με διώξεις ας απαντήσει στο εάν έχει καταγράψει στην έκθεσή της ονοματεπώνυμα και διευθύνσεις πολιτών, εάν αποτελεί στοιχείο των ερευνών της η δραστηριότητα και η ενασχόληση των πολιτών με τα κοινά, εάν έκανε χρήση καταγεγραμμένων τηλεφωνικών συνομιλιών, εάν τα παραπάνω τα θεωρεί σύννομα ή τα καταδικάζει.

Όσο δεν δίνονται σαφείς και ξεκάθαρες απαντήσεις στα παραπάνω, ο καθένας μπορεί να υποθέτει το οτιδήποτε. Καλούμε λοιπόν τόσο τα ΕΛ.ΠΕ. όσο και την Oneteam AE να δώσουν σαφείς απαντήσεις και να δημοσιοποιήσουν την έκθεση άμεσα ώστε να λυθούν οι όποιες «παρεξηγήσεις».  

Η απαντηση των ΕΛΠΕ

Με αφορμή δημοσιεύματα, τα οποία αποδίδουν στον Όμιλο ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ την εκπόνηση έκθεσης σχετικά με την ενημέρωση της κοινής γνώμης αναφορικά με τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις από τη λειτουργία του διυλιστηρίου  Θεσσαλονίκης, η Διοίκηση των ΕΛΠΕ διευκρινίζει ότι:  

Το φερόμενο ως κείμενο των ΕΛΠΕ δεν αποτελεί κείμενο του Ομίλου, αλλά εσωτερικό κείμενο εργασίας γνωστής εταιρείας παροχής υπηρεσιών επικοινωνίας, στην οποία ανατέθηκε η εκπόνηση πρότασης για ένα «ολοκληρωμένο πρόγραμμα προσέγγισης της τοπικής κοινωνίας και ενημέρωσης της κοινής γνώμης», το οποίο επρόκειτο να παραδοθεί στον Όμιλο στις 31 Οκτωβρίου.

Το πρόγραμμα αυτό δεν έχει ολοκληρωθεί, δεν έχει εγκριθεί από τα ΕΛΠΕ και δεν έχει παραδοθεί, κατόπιν δε των δημοσιευμάτων ο Όμιλος ΕΛΠΕ προχώρησε άμεσα στη καταγγελία της σύμβασης και στη διακοπή της συνεργασίας με την εταιρεία, εκφράζοντας κατηγορηματικά την αντίθεσή του για οποιαδήποτε αναφορά στοιχείων της προσωπικής ζωής και δραστηριότητας των πολιτών και των εκπροσώπων τους.

Ο Όμιλος ΕΛΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ εκφράζει τη συγνώμη του στους πολίτες της Θεσσαλονίκης για τις αντιδεοντολογικές αναφορές του κειμένου αυτού, το οποίο σε καμία περίπτωση δεν συνάδει με το πλαίσιο δεοντολογίας και τις αρχές λειτουργίας των ΕΛΠΕ και την -ήδη καταγγελθείσα- σύμβαση ανάθεσης του έργου.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)