to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:35 | 13.07.2012

πηγή: https://left.gr/94

Πολιτική

Τα ελληνικά λύκεια της Γερμανίας δεν δέχονται μεταγραφές μαθητών για το νέο σχολικό έτος

Τα ελληνικά λύκεια της Γερμανίας δεν δέχονται μεταγραφές μαθητών για το νέο σχολικό έτος! Σε απόγνωση βρίσκονται οι ομογενείς και όσοι έλληνες, γονείς παιδιών που φοιτούν στο λύκειο, επιθυμούν να μεταναστεύσουν στην Γερμανία.


 
Αντιμέτωποι με μία απίστευτη κατάσταση βρίσκονται  τόσο η ελληνική ομογένεια της Γερμανίας, όσο και  οι νέοι έλληνες μετανάστες, θύματα της οικονομικής κρίσης που αναγκάζονται να μεταναστεύσουν στη Γερμανία, καθώς δεν μπορούν να πάρουν  μαζί τους τα παιδιά τους, που φοιτούν στο λύκειο, γιατί τα ελληνικά λύκεια της Γερμανίας δεν δέχονται πλέον μεταγραφές μαθητών. 
 
Ο νόμος 4027/2011 της πρώην Υπουργού Παιδείας κας Διαμαντοπούλου για την ελληνόγλωσση εκπαίδευση στο εξωτερικό προβλέπει το σταδιακό κλείσιμο των ελληνικών λυκείων της Γερμανίας και άμεσα την πλήρη απαγόρευση των μεταγραφών από την νέα σχολική χρονιά 2012 – 2013. Αποτέλεσμα αυτής της απαγόρευσης είναι οι έλληνες μετανάστες να μην μπορούν να μεταγράψουν τα παιδιά τους ούτε από την Ελλάδα στη Γερμανία ούτε και από μία πόλη της Γερμανίας σε άλλη.
 
Το ζήτημα ανέδειξε στην Βουλή ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ- ΕΚΜ, Τ. Κουράκης.
 
Σε ερώτηση που κατέθεσε στο αρμόδιο υπουργείο τονίζει πως "Πρόκειται για μία εντελώς ανάλγητη πολιτική που στρέφεται εναντίον της ελληνικής ομογένειας και των  ελλήνων θυμάτων της οικονομικής κρίσης που αναγκάζονται να μεταναστεύσουν για να επιβιώσουν".
 
"Ιδιαιτέρως σημαντικό θέμα είναι ότι τα ελληνόπουλα που φοιτούσαν σε ελληνικά σχολεία της Γερμανίας δεν γίνονται δεκτά από όλα τα αντίστοιχα Γερμανικά λύκεια παρά μόνο από εκείνα που οδηγούν στην τεχνική εκπαίδευση. Τα παιδιά λοιπόν της ομογένειας, που ήδη φοιτούν στα ελληνικά σχολεία καταδικάζονται από το νόμο αυτό στον αποκλεισμό από τα πανεπιστήμια και στην υποχρεωτική κατεύθυνσή τους προς τις τεχνικές σχολές" αναφέρει..

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)